Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jake Gray je již několik měsíců pronásledován nevysvětlitelnými pocity smrti a sebedestrukce. To vše trvá až do chvíle, kdy ho dva spolužáci se střední školy, Dakota a Conrad, zasvětí do tajů mystické počítačové hry s názvem Cesta. Hra ale pomalu začíná měnit strašlivé sny v realitu a Jakeovy násilné vize se stávají skutečností. Aby unikl probouzející se noční můře, upíná se k nové kamarádce, přitažlivé Marisol, která je posedlá luštěním záhad. Vysvobození ale nepřichází a místo toho musí oba v tomto hororovém thrilleru čelit ještě větší hrůze spojené s temným tajemstvím Jakeovy rodinné historie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

Vala 

všechny recenze uživatele

Hlavní tahák k tomuhle filmu byl Jensen Ackles,který mě opět nezklamal a byl úžasný jako vždy. Děj byl fajn-nebylo to něco úplně extrovního a ten konec byl taky celkem amputovanej,abych tak řekla,ale vyloženě blbé to určitě nebylo.Jensen tu odvedl skvělou práci a celý film táhne,nebýt jeho,kdoví,jak by to dopadlo. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Když už ničím, byl by Devour alespoň mým splněným snem vidět v jednou filmu podle mě dvě nejhezčí herečky co znám. Kdyby mě někdy takový sen napadl. Shannynina exotická tajemnost a skoro až démonická éterickost a Dominičina elektrizující smyslnost, za to stojí přetrpět i ten nejhorší film. Jenže ten splněný (nikdy nevyřčený sen) by byl / je tím jediným, co film poskytne. Ale vůbec tomu tak nemuselo být. Cesta ke zlu má docela zajímavý nápad a myšlenku a první půlka filmu nevypadá vůbec špatně. Klacky pod nohy tomu však háže jednak otřesný scénář, docela fušerské celkové provedení a hlavně konec, který nejen že na nic neodpoví (a na pointu rovnou zapomeňte), ale spíše předloží ještě více a více otázek, čímž to všechno působí hlavně zmatečně. Takže, pozitiva? Výborná píseň u úvodních titulků a hudba ve filmu obecně (až by stálo za to, pohlédnout se po soundtracku), nápad a zápletka, Shannyn a Dominique (která tady hraje docela dobře, je obrovská škoda, že po naprosto výborném výkonu v Lolitě a objevení se ve známějším akčňáku Tváří v tvář takhle hluboko zapadla). Negativa? Všechno ostatní – scénář, celkové zpracování, pointa (či spíše její mnohovýznamnost nebo neexistence, můžete si vybrat), neschopnost využít potenciál příběhu (např. jen slabě nakouslý okultismus a satanismu) a čím dál větší zmatečnost jak se film blíží ke konci, nemluvě již o naprosto ujetém závěru. Škoda, velká škoda. Mělo by to rozhodně na víc. A já bych strašně rád víc dostal i dal. :-( ()

Reklama

Odpadlik 

všechny recenze uživatele

První půle zdlouhavá - než se něco začne dít, dost dklouho to trvá. Když se pak "něco děje", zase člověk po chvíli ztrácí v nepřehledném ději nit. Zbydou jen různé nechutnosti jako uřezávání vlastního jazyka, střídající se s komickými triky, které se hodí tak leda někam do komiksu (přeměna ďábla apod.) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Většinu z vás nejspíš napadne, že jde zase jen o další kousek, který se točí okolo nějaké podivné hry. Nejste daleko od pravdy, ale ta je zde tak trochu pouze jakýmsi módním doplňkem, protože jak brzy poznáte, pravá podstata filmu je trošku někde jinde. Již na začátku nám tvůrci nabídnou několik velice podivných snových scén, či lépe řečeno vidin hlavního hrdiny, které patří k tomu nejlepšímu co je zde k vidění. Atmosféra se v tu chvíli dostává do slibného tempa a divák nedočkavě vyhlíží, jakýmže směrem se film vydá. To však ještě netuší, že právě tyto momenty patří k tomu nejlepšímu co nám film nabídne. Čím víc se blížil konec filmu, tím jsem začal být více zmatenější a především otrávenější. Původní myšlenka vyšuměla do ztracena a tvůrci se nám pokoušeli nabídnout hned několik svých vlastních alternativ, které je zřejmě napadli během natáčení, protože film svedly spíše na jakési velmi podivné rozcestí. Osobně mám sice rád vše co se týká satanismu, ale místo aby se jej pokusili trochu více ve filmu rozvinout, tak se úplný finish pokusili co možná nejefektivněji ufiknout. Tím si však rovněž zrovna dvakrát nepomohli, protože mě spíše ještě více znechutili a já si uvědomil, že jsem při sledování tohoto snímku zbytečně ztrácel čas a měl jsem jít raději na pár chlazených. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Nic extra to nebylo. Vadil mi hloupoučký děj, který srážel poměrně slušnou režii. Hlavní herec mě docela potěšil, většinou bývají tzv. "na pěst", ale Ackles byl vcelku sympatický. Jak už jsem řekl, díky tupému příběhu bez logiky, invence a originality je Cesta ke zlu pouze podprůměrný teen horůrek pro nenáročné publikum. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama