Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jake Gray je již několik měsíců pronásledován nevysvětlitelnými pocity smrti a sebedestrukce. To vše trvá až do chvíle, kdy ho dva spolužáci se střední školy, Dakota a Conrad, zasvětí do tajů mystické počítačové hry s názvem Cesta. Hra ale pomalu začíná měnit strašlivé sny v realitu a Jakeovy násilné vize se stávají skutečností. Aby unikl probouzející se noční můře, upíná se k nové kamarádce, přitažlivé Marisol, která je posedlá luštěním záhad. Vysvobození ale nepřichází a místo toho musí oba v tomto hororovém thrilleru čelit ještě větší hrůze spojené s temným tajemstvím Jakeovy rodinné historie. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (37)

kingik 

všechny recenze uživatele

Další z řady hororů na satanské téma, který ovšem svojí sofistikovanou formou vzdoruje škatulce typický "teenage" horor. Mladík Jake (Jensen Ackles) jednoho dne prostřednictvím svého kamaráda objeví podivnou internetovou stránku s ještě podivnější hrou zvanou "Cesta". Každý účastník je následně telefonicky kontaktován a tajemný našeptávač v telefonu přesně zná jeho psychické slabiny, myšlenky a touhy a radí mu jak se pomstít těm, kteří mu nějakým způsobem ubližují. Jake si postupně začne uvědomovat, že hra je cestou do pekla a navíc ji začali hrát i jeho dva nejlepší kamarádi. Scénář bratří Grossů je trochu složitější a než dojde k finálnímu rozuzlení může vyznívat až zmateně. Vše je prokládáno nevysvětlitelnými úmrtími, mladík má bezpočet podivných vizí a začne si románek s tajemnou kráskou s exotickým jménem i vzhledem (Shannyn Sossamon), obeznámíme se s dávným satanským rituálem a ke slovu se dostane i mladíkův původ a nebude chybět Satan osobně. Na jeden horor je toho docela dost a nechyběla originalita, invence a dobrý výběr herců, ale na filmu je místy znát nízký rozpočet, který se podepsal na slabších trikových efektech. A pozitivní závěr to nemělo. ()

Vala 

všechny recenze uživatele

Hlavní tahák k tomuhle filmu byl Jensen Ackles,který mě opět nezklamal a byl úžasný jako vždy. Děj byl fajn-nebylo to něco úplně extrovního a ten konec byl taky celkem amputovanej,abych tak řekla,ale vyloženě blbé to určitě nebylo.Jensen tu odvedl skvělou práci a celý film táhne,nebýt jeho,kdoví,jak by to dopadlo. ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Nic extra to nebylo. Vadil mi hloupoučký děj, který srážel poměrně slušnou režii. Hlavní herec mě docela potěšil, většinou bývají tzv. "na pěst", ale Ackles byl vcelku sympatický. Jak už jsem řekl, díky tupému příběhu bez logiky, invence a originality je Cesta ke zlu pouze podprůměrný teen horůrek pro nenáročné publikum. ()

Heroine 

všechny recenze uživatele

Jo, je to trochu nuda. Sice je tu pár neuvěřitelně "novátorských" prvků, jako třeba že Satan je žena, nebo ďáblovo pokušení přes Internet, ale celkově je to trochu trapas. Ackles v pohodě, jak už jsem psala u Krvavého Valentýna, dobře se na něj kouká. I když někdy mi připadá, že se až zbytečně moc pořád snaží vypadat "pěkně", docela to občas otravuje :-) A samozřejmě by nezaškodilo víc peněz na efekty. Ale jinak celkem fajn zábava pro sobotní večer. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Je potešiteľné, že z času na čas sa v záplave typicky "teenagerských" horrorov objaví aj nejaké to ambicióznejšie dielko (napr. Oktanový kult či séria Ginger a Snaps a pod.). Nad Devour som dlho váhal - na zadnej strane obálky DVD na mňa vyplazil jazyk tak odstrašujúci obrázok, že som bol presvedčený, že ide o nejaké voľné pokračovanie shitu menom Satan. Našťastie, je to trochu inak, hoci na Satana takisto príde. Rozhodne tu však nejde o tupé žonglovanie s pekelníkmi - nie sme totiž na koncerte skupiny Gorgoroth, ale vo filme, ktorý ponúka aj nejaké tie myšlienky. Ako je už na ČSFD dobrým zvykom, práve tomuto typu filmov tu akosi ruže nekvitnú a tak pridávam jednu hviezdičku navyše. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama