Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak co to sakra vlastně bylo – začátek vypadá na psychologické drama, které se však lusknutím prstu mění v mysteriózní thriller, následuje romantika, že by se za ní Rosamunde Pilcherová nemusela stydět, pak detektivní zápletka a zase trochu mystérie a pak zase krimi. Demi Moore chvilku topí její mrtvý syn, chvilku randí se sedm let mrtvým chlápkem, chvilku je normální, chvilku blázní. Stejně tak zmateně působí i celý film, který se snaží být něčím, na co ani trochu nemá. ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tenhle film zklamání - dal jsem na pochvalnou filmovou recenzi na Óčku a podíval jsem se na něj s manželkou. Nakonec jsem měl pocit, že ona recenze byla spíše reklamou. Film samotný si v první polovině drží jakous takous atmosféru, jenže závěrečné rozuzlení je opravdu hodně přitažené za vlasy. Podprůměr. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To bude dobrý, maminko !! Neboj se a pojď se mnou!!" Zajímavý thriller s mystery nádechem, jemuž se chvílemi nedá upřít velmi hutná atmosféra, v hlavní roli s naprosto zoufale nudnou a herecky prázdnou Demi Moore, o níž nemám odjakživa, co se týká těchto kvalit, vysoké mínění.. Může jen mile překvapit, což se zde bohužel nestalo, a mně tak nezbylo než alespoň počkat, jak to celé dopadne, a přetrpět tu nezvykle nedomyšlenou "rádobypointu", kdy zůstává jen spousta nezodpovězených otázek ke scénáři děravému jako cedník !! ()

compiler 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělovaly ceny za nejzamotanější filmy, Světlo ve tmě by bylo nominováno hned v několika kategoriích a určitě by si i nějakou sošku odneslo. Pro mě nezajímavý snímek u kterého jsem někdy ani nevědel o co jde. Jediné světlé místečko je hudba, díky které hodnotím jednou hvězdičkou. Víc si opravdu nezaslouží ()

Faye 

všechny recenze uživatele

V ústraní osamoceného domku na pláži, poblíž malé rybářské vesničky se autorka bestsellerů snaží překonat své trauma. Smířit se s tragickou smrtí svého syna, následným rozpadem manželství „nezavřel branku“ a chtěla by dokončit svoji knihu. Jenže události, které následují, znamenají konec klidu, který tak hledá. Opravdu ti lidé, které poznala, se kterými se vídá, existují? Podivná žena, která ví o tragedii víc než je možné, strážce majáku? Má se bát jich nebo sebe? Proč se jí zjevuje syn? Komu a čemu má věřit? Tak nevím. S tímhle filmem jsem se nějak nesešla, možná jsem nebyla ve správném rozpoložení, ale přišel mi studený jako to moře. Nicméně 3* dám. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Stejně tak jako filmová postava Rachel, zůstala herečka Demi Moore v rekreační pronajaté chatě Trearddur Bay po celé filmování v lokaci Anglesey. (Lynette)
  • 3 natáčecí dny strávila osádka v Porth Dinllaen na poloostrově Lleyn Peninsula v rybářské vesnici z 18. století. Zde natáčely scény z rybářské skotské vesnice a 1 scénu natáčely v hospodě "Ty Coch". Právě zde se natáčelo ve středu, ve čtvrtek a v pátek, ale první natáčecí den byl kompletní pohroma, kvůli velmi špatnému počasí bylo natáčení odloženo. Vládlo neuvěřitelně chladné a deštivé počasí, které je v severním Walesu v časném podzimu neobvyklé. Zbylé dva dny již bylo hezké slunné počasí a tak se natočila velká část scén. (Lynette)
  • Filmování probíhalo na podzim roku 2004. (Lynette)

Reklama

Reklama