Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Olík 

všechny recenze uživatele

Tak co to sakra vlastně bylo – začátek vypadá na psychologické drama, které se však lusknutím prstu mění v mysteriózní thriller, následuje romantika, že by se za ní Rosamunde Pilcherová nemusela stydět, pak detektivní zápletka a zase trochu mystérie a pak zase krimi. Demi Moore chvilku topí její mrtvý syn, chvilku randí se sedm let mrtvým chlápkem, chvilku je normální, chvilku blázní. Stejně tak zmateně působí i celý film, který se snaží být něčím, na co ani trochu nemá. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, hoci podobných "ducharín" je vcelku dosť. Čo na Half Light hodnotím pozitívne je úplne prenádherné prostredie do ktorého je príbeh zasadený, atmosféra je miestami poriadne hustá a ľakačky prekvapujúco fungovali viac než dobre (Nunka, ktorá pozerala so mnou by vedela rozprávať, som zvedavý na jej komentar:))). Čo mi vyslovene vadilo, bola vyretušovaná Demi, ktorá sa jednoducho do filmu tohto zamerania nehodí a strach hrá tak presvedčivo, ako by som ja predvedčivo zahral srnku. Vadilo mi aj polopatistické vysvetlenie deja v poslednej štvrtine, keby sa scenárista viac pohral s príbehom, výsledok by bol lepší... Ale ako priemerný atmosferický nenáročný kvázi-duchársky film to beriem a budem zhovievavý:) ()

Reklama

messi@h 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tenhle film zklamání - dal jsem na pochvalnou filmovou recenzi na Óčku a podíval jsem se na něj s manželkou. Nakonec jsem měl pocit, že ona recenze byla spíše reklamou. Film samotný si v první polovině drží jakous takous atmosféru, jenže závěrečné rozuzlení je opravdu hodně přitažené za vlasy. Podprůměr. ()

xkupka07 

všechny recenze uživatele

Mně seto velice líbilo(večer jsem to musel vypnout a dodívat se až za světla, ikdyž to přímo horror není), ale zase na druhou stranu nic nového. Krásne prostředí.které ale mnohem lépe vystihli ve filmu Ostrovní zprávy, a téme smrti někoho blízkého a následny postraumatický stav zde již byl bezpočetně krát. Mile překvapila "striptýzova herečka" Demi Moore. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který neví, čím chce pořádně být. Nejdřív to vypadá jako vztahové drama, pak to nabírá nádech melodramatu či romantického dramatu, aby se to zase změnilo v mysteriózní thriller, který vyústí v akční béčko. To prostupuje jemný duch tajemna, ale jednotlivé výše zmíněné díly jsou natolik nekompatibilní, že to prostě nesedí dohromady. je to jako puzzle stavěné ze čtyř stavebnic najednou. A ani demi už není, co bývala... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Kulisy postavené na ostrově Llanddywn byly téměř zničeny první týden natáčení prudkými větry a deštěm. (HellFire)
  • Skladatel Brett Rosenberg, který zkomponoval hudbu k filmu, je bratr režiséra Craiga Rosenberga. Jejich otec Ron Rosenberg hraje na soundtracku na klavír v písni "The Cottage". (Lynette)
  • Koně, které diváci vidí ve filmu, musel štáb před natáčením jednotlivých scén ještě různě upravovat. Byla jim přidávána i umělá hříva. (Lynette)

Reklama

Reklama