Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, hoci podobných "ducharín" je vcelku dosť. Čo na Half Light hodnotím pozitívne je úplne prenádherné prostredie do ktorého je príbeh zasadený, atmosféra je miestami poriadne hustá a ľakačky prekvapujúco fungovali viac než dobre (Nunka, ktorá pozerala so mnou by vedela rozprávať, som zvedavý na jej komentar:))). Čo mi vyslovene vadilo, bola vyretušovaná Demi, ktorá sa jednoducho do filmu tohto zamerania nehodí a strach hrá tak presvedčivo, ako by som ja predvedčivo zahral srnku. Vadilo mi aj polopatistické vysvetlenie deja v poslednej štvrtine, keby sa scenárista viac pohral s príbehom, výsledok by bol lepší... Ale ako priemerný atmosferický nenáročný kvázi-duchársky film to beriem a budem zhovievavý:) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Na jedné straně tu je místy povedená mrazivá atmosféra, při které mi několikrát naskočila husí kůže a pak také krása skotského pobřeží a na straně druhé je tu opravdu špatný výkon Demi Moore, nedomyšlená zápletka a věci, které zůstaly nevysvětleny - rozhovor knihovnic či rozmluva místního policisty s farářem v hospodě. Navíc ten konec.............no mohlo to být i horší, to je fakt. Každopádně ty negativa převažují. A když do toho přidám Mathesona, kterého zrovna dvakrát nemusím, nemohu dát víc jak 40% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Demi Moor hrá spisovateľku, ktorá príde o synčeka a tak sa odsťahuje ďaleko od kohokoľvek na opustenú usadlosť na pobreží. Tu sa zoznámi s mladým obyvateľom majáku s ktorým po čase prežije vášnivú noc. Zanedlho sa však od miestnych obyvateľov dozvie, že tento mladík je už niekoľko rokov mŕtvy. A stop. Sme len v polke filmu. Viem. Ďalšia n-tá varianta na Šiesty zmysel. No nieje tomu celkom tak. Od tejto chvíli naberie film iný smer. Či sa Vám to bude páčiť, neviem, ale skúste to. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První hodina, která se nesla v duchu (haha) těch nejhloupějších duchařských historek od táboráku, nebyla žádná sláva, ovšem zbytek byl zcela jiný, o dost lepší, příjemně překvapivý a zmíněné duchařině dal úplně jiný rozměr. Ve filmu mi ovšem chybělo cokoliv uvěřitelného, především tedy emoce hlavní hrdinky se někam vytratily, a myslím, že Demi Moore to vážně mohla zahrát lépe. Jinak se mi náramně líbilo atmosférické cornwallské prostředí i hudba. Neurážející. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Stejně tak jako filmová postava Rachel, zůstala herečka Demi Moore v rekreační pronajaté chatě Trearddur Bay po celé filmování v lokaci Anglesey. (Lynette)
  • Po těžkém týdnu natáčení na ostrově Llanddwyn ve Walesu zaplatila Demi Moore za 20 krabic piva pro celý štáb. Po jiném natáčení v Porthdinllaenu zase nechala dovést ryby a chipsy. (HellFire)
  • Koně, které diváci vidí ve filmu, musel štáb před natáčením jednotlivých scén ještě různě upravovat. Byla jim přidávána i umělá hříva. (Lynette)

Reklama

Reklama