Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

Isobell 

všechny recenze uživatele

Po tragické zivotni udalosti, se uspesna spisovatelka thrilleru, Rachel Carlson, nastehuje do vzdalene chaty na skotskem pobrezi, kde hodla zapomenout. To by tak zhruba bylo k uvodu, slovy distributoru. D.Moore nijak moc radeji nehodnotim, proste tam je a docela nepresvedcive odehraje, co ma ve scenari. Ovsem co me chytlo a kde bych chtela travit cas, je misto, kde se vse odehrava. "Half Light" je natocen na malem ostrove Llanddwyn, na zapadnim pobrezi ostrova Anglesey v severnim Walesu, maják v Lladdwyn, pláž Newborough, Primose Hill v Londyne, železnice Bodwin a Wenford, Cornwall, Anglie...etc. Koukatelny pro me snad jen prave kvuli prostredi. Pocasi je pravé skotske, vse podtrzeno prijemnou hudbou skladatele Bretta Rosenberga, bratra rezisera Craiga https://www.youtube.com/watch?v=oQ-goxHVYQU ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sračka, ke které je těžké dodat něco víc. Ono by bylo, kdyby alespoň Demi Moore byla schopná zahrát tak, abych se k tomu dokázal vyjádřit alespoň jednou větou. Ale představte si, že spisovatel píše na stroji knihu. Představte si, že tento výjev sledujete celou dobu, dokud nedopíše knihu. Jakmile jí dopíše, je konec filmu. Stejně tak zhasne světlo ve tmě spisovatele, co se potí u další knihy, co zrovna dopisuje. Je to fakt mysteriózní trapárna vážná asi jako vedení Slavie, které po zápase s Ostravou (kdy šlo o trenéra Jarolíma a oni to potupně prohráli), prosilo trenéra, aby zůstal a on se na ně vysral. Dobře udělal. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který neví, čím chce pořádně být. Nejdřív to vypadá jako vztahové drama, pak to nabírá nádech melodramatu či romantického dramatu, aby se to zase změnilo v mysteriózní thriller, který vyústí v akční béčko. To prostupuje jemný duch tajemna, ale jednotlivé výše zmíněné díly jsou natolik nekompatibilní, že to prostě nesedí dohromady. je to jako puzzle stavěné ze čtyř stavebnic najednou. A ani demi už není, co bývala... ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve svém výsledku je to jen průměrný thriller, což je způsobeno především matnou režií. Scénář se snažil skloubit prvky kriminálního thrilleru a mysteriózního drama s romantickou linií. Je patrná snaha o takovou tu starosvětsky britskou zadumanou atmosféru, hudební podmalba založená především na klavírních tónech připomíná staré kriminální série s inspektorem Dalglieshem. Slabší hodnocení je u mě způsobeno přítomností Demi Moore v hlavní roli. Ne, že by svůj part neuhrála, ale jednoduše ji nemám rád. Považuju ji za průměrnou herečku, na které je zajímavá pouze její schopnost sebeprezentace a buldočí vytrvalost. Celkový dojem: 50 %. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Po těžkém týdnu natáčení na ostrově Llanddwyn ve Walesu zaplatila Demi Moore za 20 krabic piva pro celý štáb. Po jiném natáčení v Porthdinllaenu zase nechala dovést ryby a chipsy. (HellFire)
  • Po celou dobu natáčení vládlo špatné počasí se silnými větry a deštěm, což způsobovalo problémy štábu. Bylo to velmi divné počasí pro časné září. (Lynette)

Reklama

Reklama