Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typicky domácí thriller (nazval bych tak snímek, který bych s čistým svědomím pustil celé rodině, včetně malých dětí) o hrdince s tragickou minulostí, která vidí to co ostatní ne a nikdo jí to nevěří. Nic nového, nic překvapivého, nic napínavého. Pro nenáročného diváka, který je napjatý u německých kriminálek, ideální záležitost. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku, když jí chcíplo to děcko, jsem si říkal: no doufám, že to zas nebude další film o duchovi mrtvýho haranta. Byl. Ale nejenom to. Atmosféra osamělého přímořského domku s výhledem na maják a nedaleké vesnice s klasickými anglickými tvrdými venkovany mě dostávala. Husina mi běhala po zádech zcela přirozeně a samovolně. Konec byl asi trochu moc překombinovanej a trochu jsem se v tom maglajzu ztrácel. Ale vyvážila to Demi Moore, kterou díky tomuto filmu zase považuji za herečku. Nejen, že dokázala skvěle vyjádřit emoce a zmatek v její hlavě, ale byla tady taky neskutečně krásná. Kam se hrabe nějakej Striptýz nebo jiný její nejoslavovanější filmy. Pro mě dokonalá volba na večer, kdy se chcete trochu bát. Překvapí vás to stejně jako mě. ()

Reklama

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mám z toho rozporuplné pocity. Na jedné straně tu je místy povedená mrazivá atmosféra, při které mi několikrát naskočila husí kůže a pak také krása skotského pobřeží a na straně druhé je tu opravdu špatný výkon Demi Moore, nedomyšlená zápletka a věci, které zůstaly nevysvětleny - rozhovor knihovnic či rozmluva místního policisty s farářem v hospodě. Navíc ten konec.............no mohlo to být i horší, to je fakt. Každopádně ty negativa převažují. A když do toho přidám Mathesona, kterého zrovna dvakrát nemusím, nemohu dát víc jak 40% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"To bude dobrý, maminko !! Neboj se a pojď se mnou!!" Zajímavý thriller s mystery nádechem, jemuž se chvílemi nedá upřít velmi hutná atmosféra, v hlavní roli s naprosto zoufale nudnou a herecky prázdnou Demi Moore, o níž nemám odjakživa, co se týká těchto kvalit, vysoké mínění.. Může jen mile překvapit, což se zde bohužel nestalo, a mně tak nezbylo než alespoň počkat, jak to celé dopadne, a přetrpět tu nezvykle nedomyšlenou "rádobypointu", kdy zůstává jen spousta nezodpovězených otázek ke scénáři děravému jako cedník !! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Koně, které diváci vidí ve filmu, musel štáb před natáčením jednotlivých scén ještě různě upravovat. Byla jim přidávána i umělá hříva. (Lynette)
  • Píseň hrající na párty Mary je "Star of the County Down." (HellFire)
  • Scénu s Rachel, Brianem a Sharon na mole nebylo možno v Llanddwynu nafilmovat kvůli špatnému počasí. Poté, co skončilo natáčení ve Walesu, se musela tato scéna natočit až ve filmových studiích Ealing. Scéna byla postavena v obrovské vodní nádrži - nechybělo molo, Racheliina loď a dokonce byly doplněny i uměle vyrobené skály totožné s původním umístěním v Llanddwynu. (Lynette)

Reklama

Reklama