Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Dobrá atmosféra. Duchařské příběhy dost často ztrácejí dech, když začnou vysvětlovat (což je většinou, i když ne vždy, nutné). KOUSEK DĚJE zvlášť, když je to vysvětlení racionální. V tu chvíli napjatá atmosféra taje jak pěna v mýdlové koupeli. A tady to bylo až směšné, zejména logicky nesmyslná sebevražda podvodníka, která byla nutná jen ze scénáristického pohledu, protože s takovým chlapem by přece nemohla být, zároveň ale přece nešlo takového sympaťáka opustit, že? /1. 4. 12./ ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sračka, ke které je těžké dodat něco víc. Ono by bylo, kdyby alespoň Demi Moore byla schopná zahrát tak, abych se k tomu dokázal vyjádřit alespoň jednou větou. Ale představte si, že spisovatel píše na stroji knihu. Představte si, že tento výjev sledujete celou dobu, dokud nedopíše knihu. Jakmile jí dopíše, je konec filmu. Stejně tak zhasne světlo ve tmě spisovatele, co se potí u další knihy, co zrovna dopisuje. Je to fakt mysteriózní trapárna vážná asi jako vedení Slavie, které po zápase s Ostravou (kdy šlo o trenéra Jarolíma a oni to potupně prohráli), prosilo trenéra, aby zůstal a on se na ně vysral. Dobře udělal. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První hodina, která se nesla v duchu (haha) těch nejhloupějších duchařských historek od táboráku, nebyla žádná sláva, ovšem zbytek byl zcela jiný, o dost lepší, příjemně překvapivý a zmíněné duchařině dal úplně jiný rozměr. Ve filmu mi ovšem chybělo cokoliv uvěřitelného, především tedy emoce hlavní hrdinky se někam vytratily, a myslím, že Demi Moore to vážně mohla zahrát lépe. Jinak se mi náramně líbilo atmosférické cornwallské prostředí i hudba. Neurážející. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Návrat Demi Moore na stříbrná plátna nevyšel. Řekněme si to na rovinu - ona si za to může sama. Vybrala si film, kde představitelka hlavní role musí hlavně hrát, a to Demi v poslední době nejde, otázkou je, zda jí to vůbec někdy šlo. Filmy si jinak vybírat umí, v pokračování Charlieho andílků byla jedním z mála plusů. Andílci měli alespoň vytříbený vizuál, což se o Half Light říci nedá. Začátek vypadá slibně, bušení do klávesnice psacího stroje přesně v rytmu klavíru, nádherné scenerie britské přírody a najednou jedny z nejhnusnějších CGI animací, s jakými jsem měl tu čest. Lepší animace vyplivne kterýkoli nadprůměrný grafik. Hádám, že právě zde došly tvůrcům peníze, jinak si takový kiks nedokážu vysvětlit. Kiksem je sám o sobě celá druhá polovina filmu, která doplácí na neschopnost autorů přesvědčivě převézt pointu z inkoustu na papíře do obrazové formy. Na papíře pointa vypadala určitě o mnoho lépe, a měla tam také zůstat. Jako kniha by byl příběh zajímavý, takhle po filmu (a po Demi) za týden neštěkne ani pes. Jediným plusem se tak stává hudba, která z filmu vyčnívá stejně jako onen maják v dáli. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Skladatel Brett Rosenberg, který zkomponoval hudbu k filmu, je bratr režiséra Craiga Rosenberga. Jejich otec Ron Rosenberg hraje na soundtracku na klavír v písni "The Cottage". (Lynette)
  • Po těžkém týdnu natáčení na ostrově Llanddwyn ve Walesu zaplatila Demi Moore za 20 krabic piva pro celý štáb. Po jiném natáčení v Porthdinllaenu zase nechala dovést ryby a chipsy. (HellFire)
  • Po celou dobu natáčení vládlo špatné počasí se silnými větry a deštěm, což způsobovalo problémy štábu. Bylo to velmi divné počasí pro časné září. (Lynette)

Reklama

Reklama