Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Matty 

všechny recenze uživatele

Zoufalý pokus o vzkříšení herecké kariéry Demi Moore - nudný thriller postrádající atmosféru, kterému příliš nepřidávají ani otřesné CGI triky. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sračka, ke které je těžké dodat něco víc. Ono by bylo, kdyby alespoň Demi Moore byla schopná zahrát tak, abych se k tomu dokázal vyjádřit alespoň jednou větou. Ale představte si, že spisovatel píše na stroji knihu. Představte si, že tento výjev sledujete celou dobu, dokud nedopíše knihu. Jakmile jí dopíše, je konec filmu. Stejně tak zhasne světlo ve tmě spisovatele, co se potí u další knihy, co zrovna dopisuje. Je to fakt mysteriózní trapárna vážná asi jako vedení Slavie, které po zápase s Ostravou (kdy šlo o trenéra Jarolíma a oni to potupně prohráli), prosilo trenéra, aby zůstal a on se na ně vysral. Dobře udělal. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

V ústraní osamoceného domku na pláži, poblíž malé rybářské vesničky se autorka bestsellerů snaží překonat své trauma. Smířit se s tragickou smrtí svého syna, následným rozpadem manželství „nezavřel branku“ a chtěla by dokončit svoji knihu. Jenže události, které následují, znamenají konec klidu, který tak hledá. Opravdu ti lidé, které poznala, se kterými se vídá, existují? Podivná žena, která ví o tragedii víc než je možné, strážce majáku? Má se bát jich nebo sebe? Proč se jí zjevuje syn? Komu a čemu má věřit? Tak nevím. S tímhle filmem jsem se nějak nesešla, možná jsem nebyla ve správném rozpoložení, ale přišel mi studený jako to moře. Nicméně 3* dám. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Brett Rosenberg: 1. Main Title ,2. The Drowning ,3. Dark Drive ,4. The Cottage ,5. Rachel's Theme ,6. Thomas Appears / The Island ,7. Dreams and Drownings ,8. Lighthouse Vista ,9. Love Theme ,10. Camera Flashback ,11. Boat Journey ,12. Morag's Vision ,13. "Thomas Was Here" ,14. Boat Journey (Alternate Version) ,15. Get It On ,16. Got It On ,17. Rachel's Healing ,18. "He's Dead" ,19. Haunted ,20. Broken Cross ,21. The Reflection ,22. Now You See Him... ,23. Losing It ,24. Who's There? ,25. Mr. Angus Regrets ,26. The Houdini ,27. Farewell ,28. Alone ,29. Girl in the Storm, ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ve svém výsledku je to jen průměrný thriller, což je způsobeno především matnou režií. Scénář se snažil skloubit prvky kriminálního thrilleru a mysteriózního drama s romantickou linií. Je patrná snaha o takovou tu starosvětsky britskou zadumanou atmosféru, hudební podmalba založená především na klavírních tónech připomíná staré kriminální série s inspektorem Dalglieshem. Slabší hodnocení je u mě způsobeno přítomností Demi Moore v hlavní roli. Ne, že by svůj part neuhrála, ale jednoduše ji nemám rád. Považuju ji za průměrnou herečku, na které je zajímavá pouze její schopnost sebeprezentace a buldočí vytrvalost. Celkový dojem: 50 %. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Návrat Demi Moore na stříbrná plátna nevyšel. Řekněme si to na rovinu - ona si za to může sama. Vybrala si film, kde představitelka hlavní role musí hlavně hrát, a to Demi v poslední době nejde, otázkou je, zda jí to vůbec někdy šlo. Filmy si jinak vybírat umí, v pokračování Charlieho andílků byla jedním z mála plusů. Andílci měli alespoň vytříbený vizuál, což se o Half Light říci nedá. Začátek vypadá slibně, bušení do klávesnice psacího stroje přesně v rytmu klavíru, nádherné scenerie britské přírody a najednou jedny z nejhnusnějších CGI animací, s jakými jsem měl tu čest. Lepší animace vyplivne kterýkoli nadprůměrný grafik. Hádám, že právě zde došly tvůrcům peníze, jinak si takový kiks nedokážu vysvětlit. Kiksem je sám o sobě celá druhá polovina filmu, která doplácí na neschopnost autorů přesvědčivě převézt pointu z inkoustu na papíře do obrazové formy. Na papíře pointa vypadala určitě o mnoho lépe, a měla tam také zůstat. Jako kniha by byl příběh zajímavý, takhle po filmu (a po Demi) za týden neštěkne ani pes. Jediným plusem se tak stává hudba, která z filmu vyčnívá stejně jako onen maják v dáli. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

V tomto pripade to nadokazala zachranit ani Demi Moore. Nudil som sa viac, nez dost. Skoda, lebo mystery thrillery mam celkom rad. 25.10.2007 ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

První hodina, která se nesla v duchu (haha) těch nejhloupějších duchařských historek od táboráku, nebyla žádná sláva, ovšem zbytek byl zcela jiný, o dost lepší, příjemně překvapivý a zmíněné duchařině dal úplně jiný rozměr. Ve filmu mi ovšem chybělo cokoliv uvěřitelného, především tedy emoce hlavní hrdinky se někam vytratily, a myslím, že Demi Moore to vážně mohla zahrát lépe. Jinak se mi náramně líbilo atmosférické cornwallské prostředí i hudba. Neurážející. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Demi Moor hrá spisovateľku, ktorá príde o synčeka a tak sa odsťahuje ďaleko od kohokoľvek na opustenú usadlosť na pobreží. Tu sa zoznámi s mladým obyvateľom majáku s ktorým po čase prežije vášnivú noc. Zanedlho sa však od miestnych obyvateľov dozvie, že tento mladík je už niekoľko rokov mŕtvy. A stop. Sme len v polke filmu. Viem. Ďalšia n-tá varianta na Šiesty zmysel. No nieje tomu celkom tak. Od tejto chvíli naberie film iný smer. Či sa Vám to bude páčiť, neviem, ale skúste to. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od toho čekal takovej ten poslední výdech Demi Moore, ale po shlédnutí jsem byl mile překvapen, že to nebyla jen taková ta komerční kravina s bývalou star v hlavní roli. Každopádně konec předvídatelnej, ale vcelku dobrý, jen nevím kam stále mizela ta krev, když se něco stalo. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Svetlo vo tme s preplastikovanou Demi som šla pozerať s očakávaním dobrého romantického thrilleru a nakoniec sa z toho vyklul čudesný horor...a ja som s vypleštenými očami celý čas mačkala paplón a bola uzlíček nervov miesto užívania si!!! ..miestami bol dej tak pútavo nasnímaný plus nádherné vizuálne prostredie, že som už MUSELA dopozerať... hororové klišé na mňa fungovalo stopercentne a podarilo sa mi bojácne nainfikovať aj ďalšieho užívatela csfd (že jojinecko:))...ku koncu však celý príbeh vyznel akosi zdevastovane, so znáškou logických chýb...taký nejaký narýchlo zbúchaný a nedokončený. Keby nebolo tej nádhernej hudby, ktorá splývala s panenskosťou prírody, zaručene znižujem hodnotenie. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak nudné a nezáživné až hrôza, a keď to človek povie na mysteriózny thriller, tak to zabolí dvojnásobne. Vážne neviem, čo na toto povedať, do pár hodín vyfučí z hlavy... vlastne mi fučí už teraz, takže radšej ukončím to kecanie o ničom, rovnako ako o ničom bol aj tento film. 30/100 ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Teda čekal jsem původně duchařský film, než prapidivnou mysteriózní romantiku. Atmosféra majáku kde se polovina příběhu odehrává je fajn, ale bohužel to dost ničí herci. Teda když nepočítám Moore a MAtheson ty celkem ušly. I když Moorová mi byla ze začátku dost nesympatická, pak se to naneštěstí změnilo. Není to film který si pustím ještě jednou ale na jedno podívání se to dá. Rozhodně je to lepší než většina filmů Danielly Steelové. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Malinko zoufalý pokus o mysteriózní drama. Duchařiny jsem měl vždy rád, ale tohle jde jaksi mimo mě. Nudné, polopatické, trapné, neoriginální. Demi se tu snaží vydrat z hereckého hrobu, ale zůstal tu po ní jen matný přelud. Pokud by byla schopna vůbec něco zahrát, pak tohle rozhodně nebyla ta pravá příležitost, na kterou měla kývnout. Celkově průměr, který na konci filmu sklouzne do regulérní žumpy. 50% ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Rutinný triler s nevýraznou Demi Moore. A s tou konečnou pointou sa neviem rozhodnúť či to bol dobrý ťah alebo nie. Každopádne mi film okamžite vyšumel z hlavy a po týždni som už zabudol o čom to bolo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Typicky domácí thriller (nazval bych tak snímek, který bych s čistým svědomím pustil celé rodině, včetně malých dětí) o hrdince s tragickou minulostí, která vidí to co ostatní ne a nikdo jí to nevěří. Nic nového, nic překvapivého, nic napínavého. Pro nenáročného diváka, který je napjatý u německých kriminálek, ideální záležitost. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, hoci podobných "ducharín" je vcelku dosť. Čo na Half Light hodnotím pozitívne je úplne prenádherné prostredie do ktorého je príbeh zasadený, atmosféra je miestami poriadne hustá a ľakačky prekvapujúco fungovali viac než dobre (Nunka, ktorá pozerala so mnou by vedela rozprávať, som zvedavý na jej komentar:))). Čo mi vyslovene vadilo, bola vyretušovaná Demi, ktorá sa jednoducho do filmu tohto zamerania nehodí a strach hrá tak presvedčivo, ako by som ja predvedčivo zahral srnku. Vadilo mi aj polopatistické vysvetlenie deja v poslednej štvrtine, keby sa scenárista viac pohral s príbehom, výsledok by bol lepší... Ale ako priemerný atmosferický nenáročný kvázi-duchársky film to beriem a budem zhovievavý:) ()

Reklama

Reklama