Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak atmosféru to mělo docela slušnou a až na tu otravnou romantickou linku jsem se u toho ani moc nenudil, pak to taky má dost povedenou hudbu, lokace se mi taky líbily a celkově by to vůbec nemuselo být špatné. Jenže bohužel je to celé postavené pouze na hromadě nejčastěji používaných klišé z všemožných duchařin. Vždyť si to vemte - matce umřel syn, jede se s tím vyrovnat na nějaké odlehlé místo u moře, k tomu všemu je spisovatelka a snaží se napsat novou knihu, do toho se jí zjevuje syn, ve vesnici nedaleko té chaty žije divná žena co vidí duchy a má barák plný rozebraných panenek... A ve finále to stejně nijak nepřekvapí, SPOILER duchařina to sice není, ale thriller, ve kterém se tu ženu snaží kvůli penězům zabít KONEC SPOILERU - přičemž to po tomhle "šokujícím" odhalení rezignuje na nějakou logiku a režisér asi doufal, že si toho nikdo nevšimne a bude to v napětí sledovat dál. A ani herecké výkony mě zrovna nenadchly. Na víc jak slabé 3* to bohužel není. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, hoci podobných "ducharín" je vcelku dosť. Čo na Half Light hodnotím pozitívne je úplne prenádherné prostredie do ktorého je príbeh zasadený, atmosféra je miestami poriadne hustá a ľakačky prekvapujúco fungovali viac než dobre (Nunka, ktorá pozerala so mnou by vedela rozprávať, som zvedavý na jej komentar:))). Čo mi vyslovene vadilo, bola vyretušovaná Demi, ktorá sa jednoducho do filmu tohto zamerania nehodí a strach hrá tak presvedčivo, ako by som ja predvedčivo zahral srnku. Vadilo mi aj polopatistické vysvetlenie deja v poslednej štvrtine, keby sa scenárista viac pohral s príbehom, výsledok by bol lepší... Ale ako priemerný atmosferický nenáročný kvázi-duchársky film to beriem a budem zhovievavý:) ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Svetlo vo tme s preplastikovanou Demi som šla pozerať s očakávaním dobrého romantického thrilleru a nakoniec sa z toho vyklul čudesný horor...a ja som s vypleštenými očami celý čas mačkala paplón a bola uzlíček nervov miesto užívania si!!! ..miestami bol dej tak pútavo nasnímaný plus nádherné vizuálne prostredie, že som už MUSELA dopozerať... hororové klišé na mňa fungovalo stopercentne a podarilo sa mi bojácne nainfikovať aj ďalšieho užívatela csfd (že jojinecko:))...ku koncu však celý príbeh vyznel akosi zdevastovane, so znáškou logických chýb...taký nejaký narýchlo zbúchaný a nedokončený. Keby nebolo tej nádhernej hudby, ktorá splývala s panenskosťou prírody, zaručene znižujem hodnotenie. ()

compiler 

všechny recenze uživatele

Kdyby se udělovaly ceny za nejzamotanější filmy, Světlo ve tmě by bylo nominováno hned v několika kategoriích a určitě by si i nějakou sošku odneslo. Pro mě nezajímavý snímek u kterého jsem někdy ani nevědel o co jde. Jediné světlé místečko je hudba, díky které hodnotím jednou hvězdičkou. Víc si opravdu nezaslouží ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Neznášam filmy, ktoré neznesú odvahu vlastného presvedčenia a ,,Svetlo v tme" je taký film. To, čo začína ako celkom atmosférický príbeh duchov, podporený krásnou kamerou, sa rozpadne asi v dvoch tretinách cesty vďaka úplne neuveriteľnému zvratu. Zvrat je taký otrasný, tak zle vymyslený, že ničí vlastnú vnútornú logiku filmu a otvára asi pol tucta dejových dier, cez ktoré by ste mohli prejsť aj ropným tankerom. 4/10 ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • Filmování na ostrově Llanddwyn v severním Walesu rozzlobilo místní obyvatele, kteří se nechtěli smířit s tím, že se natáčí na „duchovním“ ostrově. (HellFire)
  • Filmování probíhalo na podzim roku 2004. (Lynette)

Reklama

Reklama