Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (99)

Faye 

všechny recenze uživatele

V ústraní osamoceného domku na pláži, poblíž malé rybářské vesničky se autorka bestsellerů snaží překonat své trauma. Smířit se s tragickou smrtí svého syna, následným rozpadem manželství „nezavřel branku“ a chtěla by dokončit svoji knihu. Jenže události, které následují, znamenají konec klidu, který tak hledá. Opravdu ti lidé, které poznala, se kterými se vídá, existují? Podivná žena, která ví o tragedii víc než je možné, strážce majáku? Má se bát jich nebo sebe? Proč se jí zjevuje syn? Komu a čemu má věřit? Tak nevím. S tímhle filmem jsem se nějak nesešla, možná jsem nebyla ve správném rozpoložení, ale přišel mi studený jako to moře. Nicméně 3* dám. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Podivný film, který neví, čím chce pořádně být. Nejdřív to vypadá jako vztahové drama, pak to nabírá nádech melodramatu či romantického dramatu, aby se to zase změnilo v mysteriózní thriller, který vyústí v akční béčko. To prostupuje jemný duch tajemna, ale jednotlivé výše zmíněné díly jsou natolik nekompatibilní, že to prostě nesedí dohromady. je to jako puzzle stavěné ze čtyř stavebnic najednou. A ani demi už není, co bývala... ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Silně podhodnocený snímek! Samozřejmě nepřináší nic nového a převratného - to symbolizuje už samotné obsazení Demi Moore - ale na druhou stranu nemůže diváka nezaujmout nádherná kamera a mrazivé exteriéry, které si nic nezadají s prvním Kruhem. On i ten maják je společným ukazatelem. Příběh je zajímavý a napínavý, sem tam strašidelný, někdy se schovává a někdy je chrlen ve velkých soustech, herci hrají tak, že neurazí, atmosféra houstne a houstne. Vše je "oukej". Pak se film rozběhne k uvěřitelnému závěru a s elegancí skončí. Co je špatně? Režie. Po celou dobu jsem se nemohl ubránit pocitu, že je tady něco sdělováno velmi rozpačitě a krkolomně. Ale musím zároveň podotknout, že se nejedná o katastrofu, jen režie pokulhává za ostatními složkami. Celkově jde o mírně nadprůměrný thriller s hororovými prvky, který rozhodně stojí za pozornost. Tři a půl (ta chybějící půlka je právě za tu režii). [květen 2006] ()

xkupka07 

všechny recenze uživatele

Mně seto velice líbilo(večer jsem to musel vypnout a dodívat se až za světla, ikdyž to přímo horror není), ale zase na druhou stranu nic nového. Krásne prostředí.které ale mnohem lépe vystihli ve filmu Ostrovní zprávy, a téme smrti někoho blízkého a následny postraumatický stav zde již byl bezpočetně krát. Mile překvapila "striptýzova herečka" Demi Moore. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek nejdříve vypadá jako mysteriózní drama, ale později zjistíme, že tu nic mysteriózního není. Lehký thriller pomalu si budující atmosféru, která završí lehce předvídatelným koncem. Ono tu vlastně nic originálního není. Ani Demi Moore tu příliš nevynikla. Tu zoufalou hrůzu se jí prostě nedá věřit. Přijde mi to jako nenáročný TV film na sobotní večer. Nenadchne ani neurazí. Pro mě slabý průměr. Mohlo se z námětu vytlačil mnohem více. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (23)

  • 3 natáčecí dny zabraly na poloostrově Lleyn Peninsula, Porthdinllaen - zde se natáčela narozeninová slavnost a scény z vesnice ve filmu zvané jako "Ingonish Cove". V jižním Cornwallu se natáčely scény skotské chaty Rachel Carlson. Dále se točilo pak u Bodwin a železnice Wenford. Nakonec se natáčely v Londýně interiérní scény a začátek filmu v Primrose Hill v Londýně. (Lynette)
  • 3 natáčecí dny strávila osádka v Porth Dinllaen na poloostrově Lleyn Peninsula v rybářské vesnici z 18. století. Zde natáčely scény z rybářské skotské vesnice a 1 scénu natáčely v hospodě "Ty Coch". Právě zde se natáčelo ve středu, ve čtvrtek a v pátek, ale první natáčecí den byl kompletní pohroma, kvůli velmi špatnému počasí bylo natáčení odloženo. Vládlo neuvěřitelně chladné a deštivé počasí, které je v severním Walesu v časném podzimu neobvyklé. Zbylé dva dny již bylo hezké slunné počasí a tak se natočila velká část scén. (Lynette)
  • Filmový štáb strávil 1 den u Llanbadrig, kde natočily 2 scény za hřbitova a 1 scénu z interiéru kostela Sv. Patrika. (Lynette)

Reklama

Reklama