Reklama

Reklama

Světlo ve tmě

  • Velká Británie Half Light (více)

Obsahy(1)

Život Rachel Carlson (Demi Moore), úspěšné autorky thrillerů, naprosto změní tragická událost: její pětiletý syn nešťastnou náhodou utone. Rachel se rozhodne změnit životní styl a odstěhuje se na odlehlou chatu na skotském pobřeží. Zde však zůstává sama napospas své osamělosti a děsivým představám. Přestává rozeznávat, co je realita a co halucinace, a nakonec bude muset bojovat, aby si zachránila holý život. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Zajímavosti (23)

  • Tehdy 7letý Beans El-Balawi (Thomas) zkoušel "topící" scénu se dvěma trenéry nejprve v umělé nádrži. Poté ji zahrál už ve skutečném londýnském kanále za pomoci několika asistentů, jež mu ve vodě pomáhali a zajišťovali ochranu. Beans El-Balawi nosil při natáčení této scény pod oblečením speciální neoprenový oblek. (Lynette)
  • Kulisy vnitřku majáku byly postaveny ve filmových studiích Ealing. Ve stejném studiu natáčela herečka Demi Moore podvodní scény. (Lynette)
  • Koně, které diváci vidí ve filmu, musel štáb před natáčením jednotlivých scén ještě různě upravovat. Byla jim přidávána i umělá hříva. (Lynette)
  • Režisér Craig Rosenberg měl sepsán původní scénář k tomuto filmu již několik let, ale realizaci dlouho odkládal kvůli jiným filmovým projektům. (Lynette)
  • Herec Hans Matheson odletěl před filmováním v doprovodu producenta filmu na 3 dny do Los Angeles kvůli testovacím zkouškám s herečkou Demi Moore, kdy režisér potřeboval nutně obsadit hlavní mužskou roli Anguse. (Lynette)
  • Režisér Rosenberg obhlížel místa pro filmování 14 dní (jihozápadní Anglie, severní Wales, Londýn, londýnská studia Ealing) a všechny tyto místa si pečlivě fotografoval. (Lynette)
  • Podrobnější rozpis míst, kde filmový štáb natáčel:
    - ostrov Llanddwyn, Anglesey, Wales (Ynys Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru)
    - pláž Llanddwyn, Anglesey, Wales (Traeth Llanddwyn, Ynys Môn, Cymru)
    - pláž Newborough, Anglesey, Wales (Traeth Niwbwch, Ynys Môn, Cymru
    - Malltraeth Bay, Anglesey, Velká Británie (Traeth Malltraeth, Ynys Môn, Cymru)
    - kostel Llanbadrig, Cemaes Bay, Anglesey, Wales (Eglwys Llanbadrig, Bae Cemaes, Ynys Môn, Cymru)
    - Prichard Jones institut, Newborough, Anglesey, Wales (knihovna & Bingo scéna)
    - Porthdinllaen, Gwynedd, Wales
    - hospoda "Ty Coch", Porth Dinllaen, Gwynedd, Wales
    - soukromá rezidence, poblíž Y Nefyn, Gwynedd, Wales
    - silnice A5, Betws-y-Coed, Wales (ve filmu letecké scény skotské krajiny)
    - Milook, Cornwall, Anglie
    - železnice Bodwin a Wenford , Cornwall, Anglie
    - Regent's Park Road & Canal, Primrose Hill, Londýn, Velká Británie
    - filmové studio Ealing , Ealing, Londýn, Velká Británie (Lynette)
  • Scénu s Rachel, Brianem a Sharon na mole nebylo možno v Llanddwynu nafilmovat kvůli špatnému počasí. Poté, co skončilo natáčení ve Walesu, se musela tato scéna natočit až ve filmových studiích Ealing. Scéna byla postavena v obrovské vodní nádrži - nechybělo molo, Racheliina loď a dokonce byly doplněny i uměle vyrobené skály totožné s původním umístěním v Llanddwynu. (Lynette)
  • Stejně tak jako filmová postava Rachel, zůstala herečka Demi Moore v rekreační pronajaté chatě Trearddur Bay po celé filmování v lokaci Anglesey. (Lynette)
  • Skladatel Brett Rosenberg, který zkomponoval hudbu k filmu, je bratr režiséra Craiga Rosenberga. Jejich otec Ron Rosenberg hraje na soundtracku na klavír v písni "The Cottage". (Lynette)
  • Komparz tvořili hlavně místní lidé z Newborough a Anglesey, kteří točili na ostrově Llanddwyn. (Lynette)
  • 3 natáčecí dny strávila osádka v Porth Dinllaen na poloostrově Lleyn Peninsula v rybářské vesnici z 18. století. Zde natáčely scény z rybářské skotské vesnice a 1 scénu natáčely v hospodě "Ty Coch". Právě zde se natáčelo ve středu, ve čtvrtek a v pátek, ale první natáčecí den byl kompletní pohroma, kvůli velmi špatnému počasí bylo natáčení odloženo. Vládlo neuvěřitelně chladné a deštivé počasí, které je v severním Walesu v časném podzimu neobvyklé. Zbylé dva dny již bylo hezké slunné počasí a tak se natočila velká část scén. (Lynette)
  • Filmový štáb strávil 1 den u Llanbadrig, kde natočily 2 scény za hřbitova a 1 scénu z interiéru kostela Sv. Patrika. (Lynette)
  • 3 natáčecí dny zabraly na poloostrově Lleyn Peninsula, Porthdinllaen - zde se natáčela narozeninová slavnost a scény z vesnice ve filmu zvané jako "Ingonish Cove". V jižním Cornwallu se natáčely scény skotské chaty Rachel Carlson. Dále se točilo pak u Bodwin a železnice Wenford. Nakonec se natáčely v Londýně interiérní scény a začátek filmu v Primrose Hill v Londýně. (Lynette)
  • Po celou dobu natáčení vládlo špatné počasí se silnými větry a deštěm, což způsobovalo problémy štábu. Bylo to velmi divné počasí pro časné září. (Lynette)
  • Filmování probíhalo na podzim roku 2004. (Lynette)
  • Píseň hrající na párty Mary je "Star of the County Down." (HellFire)
  • Kulisy postavené na ostrově Llanddywn byly téměř zničeny první týden natáčení prudkými větry a deštěm. (HellFire)

Reklama

Reklama