Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pilotní film spin-off k seriálu Stargate SG-1. Před několika miliony lety na zemi žila rasa nazvaná Antikové. Ti ve svém letajicím městě Atlantis odletěli do jiné galaxie aby se zde usadili. Na konci sedmé sezony kdyz Goa'uld Anubis utocil na Zemi tak plk. O'Neill (Richard Dean Anderson) se svým týmem nalezl Antickou základnu na Antarktidě a pomocí zbraně umístěné v základně zničil Anubise a jeho Mateřskou loď. Poté je na Antarktidu převelena Dr. Elisabeth Weirová (Torri Higginson) kde spolu s Dr. Carsonem Beckettem (Paul McGillion) zjišťuje že antická zařízení dokáže ovládat pouze člověk který má vrozený Antický Gen. Díky Danielovi Jacksonovi (Michael Shanks) se podaří objevit adresu Atlantis ve vzdálené galaxii Peagasus. (ČSFD)

(více)

Recenze (65)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Samotná Atlantida začíná příbližně tam, kde končí 7. řada původního seriálu, a děj seriálu se přesouvá nejprve do Antarktidy, kde se v rámci lákadla setkáme i s postavami z původního seriálu, a následně do vzdálené galaxie Pegas, kde máme jako lákadla známého Roberta Patricka. Pilot pochopitelně představuje hlavní charaktery, které jsou vesměs kopiemi postav z původního seriálu, máme tu hláškujícího vedoucího týmu, šíleného vědce, mimozemšťanku...Nový protivník, Wraithi působí od začátku dobře, a je to aspoň něco jiného, než Goauldi. Pilotní film nového seriálu určitě nikterak nedělá ostudu svému jménu, a v podstatě navazuje stylově přesně na to, v jakých mezích se pohybuje původní seriál, možná že právě někdy až zbytečně moc. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele

První dvojdíl se moc nepovedl. Obvyklý alespoň trochu promyšlený postup SG1 je zde vystřídán chaotickou akcí, ze které se hrdinové dostanou jen se štěstím. Třeba vynoření jako deus ex machinu jsem ocenil facepalmem. Wraithové jsou sice pekelně nebezpeční, ale v klíčových chvílích se chovají jako retardi. Major taky mohl vzít zbraň s sebou na prozkoumání. Plukovníka "terminátora" je škoda, archetyp drsného vojáka je tu potřeba jako sůl. Postavy zatím nedostaly moc prostoru, takže není nikdo, komu by člověk mohl fandit. Z recyklace herců také nejsem odvázaný. Dávám opatrné tři, i když je to spíš dva a půl. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

+2* původní film z roku 1994 se mi docela líbil, ale nestal jsem se nikdy příznivcem televizního seriálu, který na něj navazuje. Přesto jsem chtěl vědět, jestli o něco nepřicházím u nové série. A odpověď je jasná z hvězdičkového hodnocení - kdybych dal tři, tak by mě aspoň občas lákalo zkouknout nějaký díl v televizi, kde se to často opakuje až do omrzení. Kdo má však rád podobné vesmírné seriály jako Startrek, kde zástupci lidstva kontaktují okolní civilizace, tak si asi užije. Pro mě to nepřináší nic nového a struktura příběhu kopíruje standardní šablonu původní série a z toho jsem už vyrostl. [ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Elven 

všechny recenze uživatele

Aj keď bol hlavne v prvých sériách SG1 perfektný tím, človeka to tak trochu omrzí. Chce to nové tváre, nové vlastnosti, nové dobrodružstvá. Predsa len, čakať že "Tijelk" všetko porieši, "Ouníl" zahláškuje, "Kartrová" spomenie nejaký ten reaktor a do toho niečo z histórie (či archeologického portálu) povie "Ďžeksn"... prečo nie? Zaujímavé postavičky, no aj tie najlepšie fóriky sa stanú postupne nudné. Stargate Atlantis priniesol hlavne nové prostredie. Už to nie je základňa na modrej planéte, už je to veľké mesto na modrej planéte. Sem tam vampírovité potvorky, sem tam nejaká tá technológia a veľká dávka dobrého humoru. Rising je fajn ako úvod. Dobrá partia, vystupujúca hviezda v podaní hlavnej postavy, dobré ozvučenie a ku koncu kus horror. Prečo nie? ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Bez zbytočného komentára a vysvetľovania dôvodov prečo také hodnotenie, nikoho nepresviedčam o správnosti môjho názoru, ale patrí to do jednoducho do tématiky mojich naj seriálov a tým je povedané všetko... Stargate je jedným z kultov, ktorým so verný od jeho počiatkov, ktorý neohrozí žiadna katastrofa, pretože aj keď jedna séria končí, vždy príde nová, ktorá ju nahradí... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • V úvodu seriálu je možné spatřit antickou dívku, kterou o několik milionů let později najde SG1 zmrzlou v oblasti Antarktidy. Jedná se tak o odkaz na epizodu V zajetí ledu původního seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Jacinda)

Reklama

Reklama