Reklama

Reklama

Beowulf: Král barbarů

  • Kanada Beowulf & Grendel (více)
Trailer

Obsahy(1)

Krvavý příběh o bitvě válečníka Beowulfa s obrem Grendelem. V této moderní verzi anglosaské epické báje vede norský hrdina Beowulf (Gerard Butler) svou družinu na pomoc starému příteli, dánskému králi Hrothgarovi (Stellan Skarsgaard), jehož království je pustošeno Grendelem (Ingvar Sigurdsson). Jakékoli Beowulfovi pokusy o bitvu jsou však mařeny jeho odmítnutím bojovat. Poté, co se hrdina setká s tajemnou čarodějkou Selmou (Sarah Polley), začíná chápat, že obrova zuřivost je jen odpovědí na bezpráví, kterého se vůči němu král dopustil. Beowulf, který jako voják není vůbec zvyklý váhat, už ale není přesvědčen, že by obr měl zemřít. Bouřlivý příběh o pomstě, loajalitě, soucitu a odpuštění. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (168)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Béčkové zpracování známé severské báje, které zpočátku vypadá dost katastrofálně, ale postupně nabírá na kvalitě. Moje hodnocení se tak v průběhu filmu pohybovalo mezi odpadem při úvodní scéně se zabitím Grendelova otce (po které jsem tento film při prvním pokusu o zhlédnutí dokonce vypnul) a téměř čtyřmi hvězdičkami v závěru. To, co nejprve vypadá jako ryzí amaterismus, se časem přetaví v zajímavou syrovost, která mi přijde mnohem příjemnější než digitální přeplácanost hollywoodských filmů inspirovaných bájemi. Postupně se také zlepšují dialogy i samotný příběh, navíc potěší záběry krásné krajiny. ()

Antaeus 

všechny recenze uživatele

Tak, toto sa nepodarilo. Kostýmy sa mi síce veľmo ľúbili, prostredie ufučané prímorské bolo taktiež vskutku pôsobivé až z neho šiel chlad, ale tým to končí. Alebo vlastne nie. Aj tro(t)llova mamina mala čosi do seba. Obdarená nadľudskou silou a nadpozemskou krás.. vlastne tou nie, sa púšťa do boja proti vrahom jej syna. Aj keď.. Ono tí barbari z wellnesu ho de-facto nezabili.. Trochu sa v tom strácam.. Je to zle, keď animák na túto tému s nahou Andželinou namiesto šerednej stareny bol ďaleko záživnejší? No,.. Pre tento film rozhodne. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Prijemne, pomaly sa odvijajuce fantasy, v ktorom hlavnu ulohu hra uzasna severska krajina, snimana pokojnou, takmer statickou kamerou, vdaka ktorej su prirodne scenerie naozaj dychberuce. Necakajte ziadne velke dejove zvraty, ziadne bombasticke bitky, ziadne drahe efekty. Ale verte mi, ze vam nic z toho ani chybat nebude. Mozno aj koli tomu, ze cely film posobi velmi realne a uveritelne a ziadna pompeznost a rozsafnost by sa tu proste nehodila. Posobiva alternativa k hollywoodskym filmom. (8/10) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Zvláštně pojatý film. Velmi střídmé zpracování této severské báje, natočené jakousi starou kamerou. Celý film vypadá, jako kdyby byl o nějakých 15-20 let starší, než ve skutečnosti je. I název je poměrně zavádějící. Kdo bude očekávat bitvu ve stylu Davida a Goliáše, bude zklamán. Film především vypráví o tom, jak jsou na sebe lidé zbytečně zlí a jak se v historii každá odlišnost trestala smrtí. On to je vlastně dobrý nápad, ale zpracování je bohužel takové režijně dost suché, děj málo vygradovaný a vizuál ryze televizní, což je trochu škoda. ()

Haymar 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě průser, zároveň to ale postrádá jedinou silnější scénu nebo cokoli, co by nějak uvízlo v paměti. Buttler je jako Beowulf takovej nemastnej, neslanej a samotné monstrum - Grendel, vypadá spíš jako homelesák z hlaváku (ale strach z něj rozhodně nejde). Navíc celý příběh se neuvěřiteně vleče! Krásný kraj islandský to bohužel nedokáže vytáhnout z šedi podprůměru. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (5)

  • Vo filme sa niekoľkokrát spomína slovo Kelt. Avšak slovo Kelt, označujúce obyvateľa Britských ostrovov, sa až do osemnásteho storočia nepoužívalo. (misterz)
  • Přestože se příběh odehrává na území dnešního Dánska, většina natáčení probíhala na Islandu. (Ajka1)
  • Filmový štáb se po celou dobu natáčení potýkal s velkými finančními problémy a nepřízní severského počasí. O všech strastech tohoto projektu nakonec vznikl dokument s názvem Hněv bohů (2006), který posbíral na filmových festivalech hned několik ocenění. (Ajka1)

Reklama

Reklama