Reklama

Reklama

Tajemství slov

  • Španělsko La vida secreta de las palabras (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vrtná stanice, místo izolované od civilizace, vzdoruje vlnám daleko na otevřeném moři. Na tomhle odlehlém místě obývaném pouze muži se jednoho dne objeví žena (S.Polley). Má se starat o pracovníka (T.Robbins), který při nehodě přišel o zrak. Časem mezi oběma vzniká pouto. Jako na pustém ostrově se stávají citově závislí jeden na druhém. Za pomocí slov vyplouvají na povrch jejich tajemství, bolest, naděje, láska, smutek..... Bezesporu největší filmová událost ve Španělsku za rok 2005. Na vzniku snímku režisérky Isabel Coixet se výrazně podílel Pedro Almodóvar a jeho produkční společnost ElDeseo, kterou řídí se svým bratrem Augustínem. Film Tajemství slov získal 4 španělské Oscary (ceny Goya) v hlavních kategoriích a deklasoval konkurenci jak u diváků, tak u kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (166)

zette 

všechny recenze uživatele

Podobne namety mam rad, film me bavil. Prostredi ropne plosiny je vyborny zaklad pro dobre drama. Toto je o nahodnem setkani dvou odlisnych lidi, z nichz jeden potrebuje docasnou pomoc. Dobre natocene a zahrane. Ale je pravda, ze po precteni obsahu jsem cekal jeste vice. Zvlast, kdyz si divak behem sledovani vzpomene na filmy Mluv s ni nebo Prolomit vlny, ty jsou svou kvalitou, zpracovanim a pribehem o poradny kus lepsi. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Jak se jmenujete? Když mě ted držíte za péro a čůrám tu před váma tak bysme si mohly říkat křestníma jménama a možná že taky můžeme začít novej život, vzít se a mít kupu dětí." ... Vrtná plošina je to pravý místo pro Hannu. Tam konečně potkává pár lidí, kterým nevadí její ticho. Tam taky poznává Josefa, svého nejvěrnějšího posluchače. Sarah Polley mě zaujmula už ve filmu Můj život beze mne a Tim Robbins s jeho nepřehlédnutelnou výškou, tetováním a šedinama mě tady přijde neskutečně přitažlivý. ()

Reklama

dormouse 

všechny recenze uživatele

Silný příběh, tragické lidské osudy itrovertní cizinky Hanny, která nechce prozradit nic ze své minulosti, a zraněného extroverta Josepha, který je připoután na lůžko a je odkázán na Hanninu pomoc. Postupně se jejich životy přibližují a navzájem do sebe pronikají. Moc se mi líbila atmosféra na těžební plošině, kde se vetšina filmu odehrává. Sem se uchylují podivné existence, samotáři a podivíni, kteří se cítí dobře jen když je od ostatních lidí odděluje velká vzdálenost a hučící moře. A zde si každý může najít svůj kousek štěstí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Typicky drsný film. Tim Robbins hraje drsňáka, co má k slovům daleko, protože přišel o zrak a pro mě nepříliš známá herečka Sarah Polley to všecko odsere, protože se o něj má na odlehlém místě na Zemi starat a zatahá do toho city. Hodinu tu pak blafaj o samých negativních věcech, že se na to těžko kouká až Vám z toho na konci utrhnou všecky bulvy údivem. Tajemství slov bych vyjádřil jedním slovem: deprese. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Příběh o tom, že jizvy na těle jsou vidět, ale jizvy na duši mohou zůstat skryty na věky. Navíc je čas nezhojí, neboť jednou - ne dnes, ne zítra, ale jednou určitě - vyplavou opět na povrch a zcela nás pohltí. Je jediným možným východiskem láska? Může se zdát utrpení jednoho člověka větší než utrpení člověka druhého? Není přeci jen nejspravedlivějším měřítkem názor oběti samotné? Vždyť přece nikdo jiný nemůže cítit ani zlomek toho, co za muka prožívá právě ona. Na každou ránu existuje lék, jen jej musíme najít. Stejně jako odvahu v sobě samotném se přes všechno zlé přehoupnout a začít opět znovu, na nepopsaném listu papíru, který je plný křehkých slov. Křehkých slov zahalených nejtemnějším tajemstvím. Vynikající Tim Robbins a mrazivě dokonalá Sarah Polley. [říjen 2006] ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Příběh o sestře jménem Cora, který Josef vypráví Hanně, je krátký příběh jménem „La señorita Cora“ od argentinského spisovatele Julia Cortázara z jeho knihy Todos los fuegos el fuego. (HellFire)

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama