Reklama

Reklama

Tajemství slov

  • Španělsko La vida secreta de las palabras (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Vrtná stanice, místo izolované od civilizace, vzdoruje vlnám daleko na otevřeném moři. Na tomhle odlehlém místě obývaném pouze muži se jednoho dne objeví žena (S.Polley). Má se starat o pracovníka (T.Robbins), který při nehodě přišel o zrak. Časem mezi oběma vzniká pouto. Jako na pustém ostrově se stávají citově závislí jeden na druhém. Za pomocí slov vyplouvají na povrch jejich tajemství, bolest, naděje, láska, smutek..... Bezesporu největší filmová událost ve Španělsku za rok 2005. Na vzniku snímku režisérky Isabel Coixet se výrazně podílel Pedro Almodóvar a jeho produkční společnost ElDeseo, kterou řídí se svým bratrem Augustínem. Film Tajemství slov získal 4 španělské Oscary (ceny Goya) v hlavních kategoriích a deklasoval konkurenci jak u diváků, tak u kritiků. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Stingo

Stingo (hodnocení, recenze)

Moc krásný film, nedokážu na něj zapomenout a pořád si pouštím dokola na youtube sestřih z filmu s hudbou od Antony and the Johnsons - Hope there's someone

Foršťa

Foršťa (hodnocení, recenze)

Nejsmutnější film, jaký jsem kdy viděla - nejsmutnější proto, že se odehrával za mého života a já jsem neměla šanci to jakkoliv ovlivnit.

xPepsa

xPepsa (hodnocení, recenze)

Posledni tretina mi zkazila zazitek z celeho filmu. SPOILER: Zacina to scenou s kozama, resp. nechapu pro mu vyzradila svoje tajemstvi, ktere jsem ji teda vubec neveril a cekal jsem jestli se neukaze, ze si jej vymyslela. Druha vec je dost hloupe ukonceni filmu, ktere navazuje na mou prvni narazku. Cely pribeh mohl skoncit tim, ze se proste vrati do prace a cely pobyt na plosine by byl jako netradicni dovolena.

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Hyena_15

Hyena_15 (hodnocení, recenze)

ten koniec som nejak nepochopil co to bolo ? mna trapi myslienka ze ked otom hovorila ze odide a vtom momente pocut morske vlny.. a mne to nejak pripadalo tak ze usla a skocila ako keby do mora z priepastia .. na skaly a tak.. no neviem.. ale pritom hovorila ze sa nevrati ci nieco take .. co si myslite ?

ještěžiju

ještěžiju (hodnocení, recenze)

Nechtěl jsem být impertinentní, ale ten chytrák, co napsal, že to byla pěkná nuda, je ubožák.. u tohoto filmu dáte čtyři hvězdičky jen proto, že výprava je velice prostá.. ale příběh, ač jednoduchý, je síla .. :-I

Marci

Marci (hodnocení, recenze)

Něco tak prostého, krásného, niterného a lidského jsem už opravdu dlouho neviděla.

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Tak mi to nedalo, zajít si na tento film, když už jsem byl na víkend v Praze. Kino bylo zaplněno opravdu jen sporadicky, ale zážitek z povedeného filmu byl velký a příjemný.

Brennos

Brennos (hodnocení, recenze)

Já šel na film sice už v 12:40, takže se nedá čekat nějaký nával... nicméně užil jsem si sál jen pro sebe. Je to smutné, podobně jako u Dům z písku a mlhy, prázdný sál, výborný film.

Nikeman

Nikeman (hodnocení, recenze)

Souhlasím s hodnocením Sofie, film jsem viděl teprve včera v kině a od té doby ho mám pořád v hlavě, což se mi už docela dlouho nestalo. První půlku filmu se mi zdálo, že jeho hodnocení je trochu nadnesené, ale druhá půlka mě jednoznačně přesvedčila = pět hvězdiček. Pravdivý a silný příběh ze života, skvělé herecké výkony hlavních představitelů, perfektní hudba. Film, který Vás donutí zamyslet se nad pravou podstatou života a který Vám ukáže, že Vaše každodenní "problémy" jsou pouhou nicotnou banalitou v porovnání se skutečnými problémy a tragédií v životě jiných lidí. Přiznám se, že jsem byl zklamán jedinou věcí ... ačkoliv je tento filmový týden premiéra tohoto filmu, v sále bylo dohromady asi pět lidí. Když jsme vycházeli ze sálu, naše miniskupinka se smísila s davem prchajícím z promítání Mission Impossible III. Popravdě docela smutný. O to víc si vážím lidí, jako je Isabel Coixet a moc si přeju, aby natočila ještě pár takhle skvělých filmů. Snažil sem se sehnat její první celovečerní debut Můj život beze mne, zatím bohužel bez úspěchu - nenarazil sem na něj ani v požičovnách, ani v internetových shopech.

Dudek

Dudek (hodnocení, recenze)

karels: Šest a myslím že všechny nebo alespoň pět zůstává v Praze

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

V kolika kopiích jde tento film do naší distribuce??
Celkem jsem se těšil, ale na Palace Cinemas Brno jaksi nezbylo. Na předešlém filmu této režisérky 'Můj život beze mne' jsem tam byl, moc se mi líbil, ale teď asi budu muset zabrousit po menších kinech..

Související novinky

Co jde do kin tento týden?

Co jde do kin tento týden?

11.05.2006

Narozdíl od minulého týdne se tento čtvrtek do kin nevrhne tolik dobrých snímků. Jedná se o veskrze průměrné záležitosti a pár horších kousků, proto jsme se rozhodli srovnat dnes snímky podle… (více)

Reklama

Reklama