Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jeden z nejlepších odborníků na filmové triky Rollie Tyler je najat agentem Liptonem, pracujícím pro ministerstvo spravedlnosti, aby zinscenoval přesvědčivou smrt důležitého mafiánského svědka DeFranca, který má strach o svoji bezpečnost. Tyler celou akci důkladně připraví a pak před mnoha svědky DeFranca "zastřelí" v nóbl restauraci. Když do Liptonovy kanceláře ohlásí úspěšné splnění úkolu, jen náhoda mu zachrání život. Tyler zjišťuje, že byl podveden a přespí u své přítelkyně Ellen. Dívka je zabita najatým střelcem, kterého se Tylerovi podaří zneškodnit. Vyšetřováním vražd je pověřen poručík McCarthy, který zjistí spojitost s kanceláří plukovníka Masona, mající na starost Program ochrany svědků. Jako nepohodlný je poručík suspendován. Tyler mezitím dospěje k témuž závěru a vybaven svojí speciální dodávkou se vydá do Masonova domu a s pomocí řady vynalézavých triků a za asistence poručíka McCartyho, který se tu objeví, zlikvidují Masonovy zabijáky a odhalí pozadí celého komplotu - ulité gangsterské peníze. Tyler finguje vlastní smrt, ale McCarthy se nenechá napálit. Oba muži se vydávají do Švýcarska vyzvednout 15 miliónů dolarů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že s odborníky na speciální filmové efekty je třeba počítat. Vcelku napínavá, svižně - i když s určitou dávkou naivity zpracovaná záležitost, která se navzdory nelítostně a nešetrně vyráběným mrtvolám nebere až tak vážně. Nad průměr ji jednoznačně povyšuje pohled do pootevřených dveří kuchyně, ve které vznikají filmové triky - to jí dodává punc jedinečnosti. Slabší 4* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Na filme je občas vidno už svoj vek, ale stále je to veľmi zábavné. Príbeh je efektný a poskytuje dobrú výhovorku pre solídnu akciu a vynaliezavé využitie efektov. Okrem toho, že ide o akčný-thriller je tu aj niekoľko dobrých komediálnych momentov... hoci počas scény naháňačky v aute pôsobí komédia až príliš nútene. Celkovo je to dobrý film, ktorý by si fanúšikovia filmov z 80. rokov a skutočných efektov bez špeciálnych efektov mali užiť. 7/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Až budu nějakou tajnou službou požádán, abych někoho ve jménu vyšších zájmů zabil, postřelil nebo na něj jenom ukázal prstem, tak nesměle zmíním svou vrozenou nešikovnost a ekvilibristicky vezmu nohy na ramena. Rollie je však vlastenec a dobrovolně ze sebe nechá udělat terč. Naivitě čest. Já si tedy užil využívání filmových triků k likvidaci pronásledovatelů a i když to chvílemi obsahovalo záblesky parodie, tak jsem se poměrně dobře bavil. Zejména když do hry vstoupil detektiv Leo se svým svérázným výkladem zákonů a policejních postupů. S takovým týpkem musí být radost spolupracovat. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Celkem povedený akčňák z osmdesátých let. Hlavní postava, mistr filmových triků, vtipálek, ale jinak celkem ňouma, se během filmu vypracuje na neohroženého hrdinu, který zneškodní všechny nepřátele pomocí svých až McGyverovských schopností. Zarazil mě jenom úplný závěr, který byl jaksi podivně našroubovaný, ale zřejmě to bylo pod vidinou Smrtících triků 2, které už si asi raději nechám ujít. Tři a půl hvězdy z nostalgie zaokrouhluji nahoru. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být jedním z nejlepších „výrobců“ výbuchů, přestřelek a všemožných soubojů je určitě prestižní. Australan Bryan Brown (mentor Toma Cruise v Koktejlu) platí za nejlepšího z oboru, jeho filmové triky tak mají za nemalý peníz posloužit k tomu, aby byl jistý muž, jemuž má ministerstvo spravedlnosti obstarat novou totožnost, veřejně zavražděn. Jenže jakmile nechá někoho naoko „zastřelit“, záhy se setká se skutečným zločinem. Není jasné, kdo to celé ušil a jak z téhle šlamastiky pryč. Není tajemstvím, že Američané jsou ve zvláštních efektech mistři, tvůrci si navíc pohlídali tempo a rovněž scénář není úplně děravý. Našince potěší i jméno kameramana Miroslava Ondříčka. Smrtící triky platily za jeden z těch originálnějších restů let osmdesátých, který se k nám dostal až o pár let později. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (3)

  • Miroslav Ondříček kvitoval možnost natočit si akční thriller ze současnosti. Zejména sekvence, které v jeho kameramanském repertoáru zatím chyběly – velké akční scény a honičky v autech. Jednalo se také o jeho první spolupráci s režisérem Mandelem, s nímž později natočil ještě „dětský“ dobrodružný film ze současnosti Velký esa (1987). (Zdroj: Letní filmová škola)
  • Smrtící triky měly poměrně velký úspěch u amerických diváků a v kinech vydělaly dvojnásobek rozpočtu. Bohužel celosvětově film zapadl a i u nás se jedná jen o málo známý snímek, přestože se v lednu 1992 objevil v našich kinech. (Zdroj: Letní filmová škola)

Reklama

Reklama