Reklama

Reklama

Nepohodlný

  • Velká Británie The Constant Gardener (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V odlehlé části Severní Keni je nalezena brutálně zavražděná aktivistka Tessa Quayle. Její manžel Justin, člen Britského vysokého komisařství v Nairobi, se rozhodne vyšetřit smrt manželky na vlastní pěst. Důkazy ukazují na zločin z vášně. Proto se Quayle pronásledovaný výčitkami a pověstmi o nevěrách své zesnulé ženy vydává po stopách její minulosti. Bude muset riskovat vlastní život a projít tři kontinenty, aby odkryl pravdu. Díky přístupu k diplomatickým tajemstvím začne postupně odhalovat spiknutí, které je mnohem rozsáhlejší, než by si kdy dokázal představit... Nepohodlný byl natočen podle románu bývalého příslušníka britské zpravodajské služby, nyní světoznámého autora špionážních bestsellerů, Johna le Carrého. Režisérem thrilleru je Fernando Meirelles, který má na svém kontě nominaci na Oscara (za režii filmu Město bohů). Hlavní role ztvárnili Ralph Fiennes (nominovaný na Oscara za Anglického pacienta a Schindlerův seznam) a stále oblíbenější herečka Rachel Weisz. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

ColorkaX

ColorkaX (hodnocení, recenze)

Téma silné a vcelku aktuální a realistické. Jen ten film měl jít do ruk někoho schopnějšího.  Je tam spoustu prázdných míst a zbytečných zmatečných záběrů a působí to jako rušivý element . Dále místy ta roztřesená kamera se tam vůbec nehodí a špatně se na to kouká. Takže kameramana také jiného. Třeba to někdo ještě natočí lépe a pak by to mohla být pecka.

LexMurphy

LexMurphy (hodnocení, recenze)

No nič moc teda. Možno keby to zostrihali na 90 minút, tak by sa to dalo, ale pri 129 minútach tam bolo príliš moc nudných miest.

gab0

gab0 (hodnocení, recenze)

Clovek sa po takomto type snimku zamysli, ci je pomoc Afrike naozaj takou pomocou Afrike ako sa to vsade prezentuje. Nedivil by som sa, keby tomu bolo inak. Silny pribeh, dobre herecke obsadenie.

Dyas

Dyas (hodnocení, recenze)

Těšil jsem se na to, jak se mi to bude líbit. No, má to zajímavý příběh, skvělého herce a hlavně mojí oblíbenou herečku. Ale nic moc a to mě trochu mrzí. Možná to bude chtít další shlédnutí. Zatím průměr :/

eldina

eldina (hodnocení, recenze)

dlho som odolávala,ale od filmu Fontána-mám nesmierne rada  Rachel Weiss,tak som sa k tomu odhdolala..a neľutujem vôbec...veľmi silný príbeh....myslím, že dlho naň nezabudnem....

pepakuka

pepakuka (hodnocení, recenze)

krasny film podcairknuty vybornymi hereckymi vykonmi a to nie len ralpha fiennesa a rachel weisz...videla som to uz davnejsie ale stale sa mi vybavuju niektore obrazy..naozaj silny pribeh...

dolin1

dolin1 (hodnocení, recenze)

Tenhle film mě totálně dostal -až tak, že ho mám ve svých top a ani po třech letech ho nemůžu dostat z hlavy. Nádhera po všech stránkách. Jednoznačně ***** ;-)

Crocuta

Crocuta (hodnocení, recenze)

Když v Keni vylezete z hotelu a zajdete se podívat mezi lidi, jak tam skutečně(!) žije 90% populace (většina nemá práci, kanalizaci a tekoucí vodu, zato má HIV), a jak se děti na ulici do krve porvou o 20 šilinků (cca 7 Kč), člověku je stydno z toho, že je Evropan, byť za tamní situaci nenese žádnou odpovědnost. Zaplať pánbůh za každý film jako je tenhle, který naší civilizaci alespoň na chvíli ukáže její pravou tvář!

kluzo

kluzo (hodnocení, recenze)

5*- Moc pěkný film. Skvělé výkony-R.Fiennese., R.Weisz, střih, kamera a v neposlední řadě nádherná podkreslující hudba.

Blackberry

Blackberry (hodnocení, recenze)

Kvalitu filmu určili obaja herci, skvelá kamera, strih (až na jednu-dve výnimky), nerušivá hudba a skvelý scenár a dialógy...

stonozka01

stonozka01 (hodnocení, recenze)

Rachel Weisz je lepší slyšet nadabovanou, je afektovaná až hrůza. A to ji mám jako herečku ráda. Film mě nevtáhl, po 45 minutách mi bylo úplně lhostejné, proč ji zabili, což by asi nemělo...

yossarian-

yossarian- (hodnocení, recenze)

Piggsy a koba: ja tyhle pocity z těch filmů nemám. Myslím si, že tyto filmy dávají něco na přemýšlení. I když si člověk většinou řekne "to je děs" ( alespoň já mám vždycky depresi po tom, co něco takového vidím) a pak si de do lednice pro další pivko ( v lepším případě přispěje na nějákou školu v Africe či na povodně v Asii). Dlouhé a nudné mi nepřijdou ani náhodou.

koba

koba (hodnocení, recenze)

Piggsy: Presne! Toto ma sklamalo na väčšine nových filmov (aj Crash, Syriana...). Nie sú zlé, ale šialene dlhé a nudné. Napriek perfektným scénam sa tak celkovo rozsypávajú.

Piggsy

Piggsy (hodnocení, recenze)

Nevím jak vy, ale já jsem se šíleně nudil. Ještě že jsem se na to díval přes den, jinak bych určitě usnul..

E.Company

E.Company (hodnocení, recenze)

Zvláštní, vážné, hezké, nepochopitelné a tak moc smutné. Ale tak to proste, chodí všude na světě. Rachel Weisz je skvělá...jen tam mohla pobejt trochu dýl.

Související novinky

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (více)

Rachel Weisz v „sexuálním dramatu“

Rachel Weisz v „sexuálním dramatu“

24.09.2010

Někteří z nás nepotřebují vědět víc, aby se začali těšit do kina. Jsou tu ale i další zajímavá fakta: scénář pod názvem 360 píše oscarový Peter Morgan (zřejmě nejvytíženější scénárista současnosti) a… (více)

Město nepohodlných slepců

Město nepohodlných slepců

14.06.2007

Město bohů a Nepohodlný jsou dva pádné důvody, proč příznivci náročnějších filmů dychtivě čekají na další tvůrčí počin brazilského režiséra Fernanda Meirellesa. Tím spíš, že natáčení, které Meirelles… (více)

Poslední podfu(c)k

Poslední podfu(c)k

12.10.2006

Nováčik Rian Johnson, autor nízkorozpočtového high school noiru Brick, vymetače nejrůznějších filmových festivalů, se opět chystá vkročit do nezávislých vod, tentokrát však s oscarovým záchranným… (více)

Reklama

Reklama