Irská krev

(festivalový název)

Akční / Drama / Thriller

Velká Británie, 2006, 90 min

Mark Hammond

MFF KV .. Scénář: Brendan Foley(7.7.2006)

Sotva tri hviezdy filmu, ktorý sa tvári ako zábavná variácia Podfu(c)ku (ano vieme to Briti vedia), ale ktorý tonami dialógov marne zakrýva scénaristickú plochosť, občas až bezradnosť. Žiaľ debutujúci režisér Mark Hammond to neustál a Vinnie prvý krát nie je cool. Bomby sú zlé, drogy sú zlé, popojedem. 50%(25.2.2007)

• bassator

41st KVIFF 2006 - HORIZONS - Horizonty (Johnny Was / JOHNNY WAS / Johnny Was)(27.6.2009)

• Radiq

Je to průměr, spíš podprůměr. Moc mě to nebavilo. Trapnej komentář, co?(15.3.2008)

Opět se opakující téma drsných časů mezi gangstry (teroristy,... a podobnou sebrankou) vytvořený v britském prostředí, většina takových to filmů je velmi povedená, ale tento mi přišel jako jeden z dost slabších kousků. But British people rocks.(2.11.2007)

• Soweek

Jak ji ž bylo řečeno,ne každá britská gangsterka musí být hit. I přes hlavní roli Vinnieho Jonese a masivní přítomnost "rasta keců" se jedná o slabé průměrné dílo, které ničím nepřekvapivý, ba ani nepobaví.(6.12.2006)

• Honza dAve

Hoodně podprůměrná nudná gangsterka, nesmyslně míchající jamajskou komunitu, reggae, drogové dealery a irské teroristy do jednoho domu v Londýně. Občas záchvěv komedie, jinak rozvleklý sentiment, bída a utrpení a jeden rastaman, který je tam prostě zbytečně navíc. Jedna a půl * zaokrouhleno nahoru.(9.7.2006)

• zaack

Nepovedená gangsterka, která není ani moc vtipná, i když se o to očividně snaží. Holt ne každý režisér na ostrovech je Guy Ritchie.(25.11.2006)