Rozzlobená jednotka
Komedie / Válečný
Austrálie, 1979, 92 min
Tom JeffreyHrají:
John Hargreaves, John Jarratt, Bryan Brown, Ian Gilmour, Tony BarryPlakáty
Na pozadí krvavých válečných událostí ve Vietnamu se odehrává příběh šestice mladých australských vojáků, kteří uprostřed džungle přišli o své sny. Snímek pokrývá delší časový úsek, což umožnilo filmařům působivě ukázat život před, v průběhu a těsně po skončení vietnamské války. Na pohnutou dobu nahlížíme očima skupiny mužů, kteří se přidali k australským jednotkám bojujících v Asii. Jejich nadšení a přesvědčení, že nasazují životy za správnou věc, po čase vezme za své a z naivních mladíků, kteří byli zvyklí užívat si života plnými doušky, se stává jednotka rozzlobených vojáků. (oficiální text distributora)
Big Bear
Taky mám rád Australáky. Tohle se ale nějak nepovedlo. Připadalo mi, že se Austrálie nějak chtěla odvděčit svým mužům bojujícím v této válce a tak o nich s minimem nákladů natočila film...Snímek nás seznámí s jednotkou ohnutých klobouků ve Vietnamu. Akce je tu minimum a těch pár přestřelek bylo uděláno zcela amatérsky. Klad filmu bych viděl spíše pouze pro ty, co se o toto období zajímají. Je zde poměrně dobře zpracován život vojáků v táboře mezi misemi... Když si každý odkroutil to své a měl kliku že ho netrefila viet-congovská kulka, vrací se vojáci domů aby stejně jako Amíci zjistili, že do tohoto divně klidného světa mimo džungli už vlastně nepatří.(17.6.2011)
farmnf
Takový pokus australanů udělat válečný film. Fandil jsem jim a chtěl jsem aby se mi to líbilo, páč australany mám ze srdce rád. Chtěl jsem tam v 84. emigrovat. Bohužel to nevyšlo, film plný naivity a přehrávání.(13.5.2011)
Všežrout
"Everyone´s got to be somewhere, and you´re here, so you better get used to it"(13.3.2011)
hidden666
Málo známý film o jednotce australských SAS ve Vietnamu.(12.8.2007)
Choucas
Výborný film o SASR (australští SAS si přidávají k názvu R jako regiment, kvůli odlišení od britských kolegů) ve Vietnamu, který ovšem ocení spíše znalci. Způsob boje i výstroj odpovídá tomu co se tam dělalo a nosilo, takže z této strany film výborný. Dovedl bych přežít kdyby tam nebyly scény před odletem a scéna po příletu domů. Výborně natočený pohyb v džungli, život v táboře a celkově chod té zasrané válečné mašinérie. Jednoznačně doporučitelné všem co se zajímají o SAS, válku ve Vietnamu a podobně. Za mně 5 hvězdiček bez přemýšlení.(18.1.2012)