Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každé jiné dítě má i Santiago Munez (Kuno Becker) svůj velký sen. Na rozdíl od většiny ostatních však dostane ojedinělou příležitost si jej splnit - pokud dokáže překonat strach, odcestovat tisíce mil od domova a vyrovnat se nejlepším z nejlepších. Jak se brzy ukáže, Santiaga přijde jeho rozhodnutí hodně draho - jsou ale oběti tak velké, aby zabránily talentovanému a odhodlanému mladému sportovci vstřelit jeho vítězný gól?

Když se Santiago ve svých 10 letech odstěhoval s rodiči do Ameriky, měl s sebou pouze dvě věci: svůj fotbal a potrhaný obrázek Světového poháru. Během dospívání se živil podřadnými pracemi, avšak fotbal zůstal i nadále jeho velkou vášní. Přesvědčit otce, že by se mohl stát mezinárodní sportovní hvězdou, však bylo takřka nemožné: "Na světě existují dva druhy lidí," konstatoval jeho otec. "Lidé, kteří bydlí ve velkých vilách, a lidé jako my, kteří jim sekají trávníky a myjí auta."

Vše se ale změní v okamžiku, kdy se na jednom z místních zápasů ukáže bývalý britský fotbalista a příležitostný lovec talentů Glen Foy (Stephen Dillane) a všimne si mezi amatérskými hráči hbitého, rychlého a odvážného mladého sportovce - přesně takového, jakého by potřeboval slavný anglický tým Newcastle United.

Santiago, který se náhle ocitá v neznámém prostředí, kde je fotbal náboženstvím a stadión St. James' Park svatostánkem, musí nyní dokázat, že má dostatek kuráže na to, aby se stal hráčem jednoho z nejprestižnějších fotbalových klubů na světě. Zablácená hřiště, studený vítr a podpásovky od spoluhráčů jsou jen některými z překážek, které bude muset překonat na své cestě k vítězství v opojném a vzrušujícím světě mezinárodního fotbalu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (373)

mustafa 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé bych chtěl zmínit, že příběh je naprosto nereálný. Ve skutečném fotbale a fotbalovém zakulisí to takhle nechodí. Ovšem, proč neodhodit předsudky? Fotbal je krásná hra a režisér i tvůrci tohoto filmu to pochopili. Vykreslují až náramně fotbalovou krásu a nezapomenutelné okamžiky. Bohužel poněkud rušivě zde působí různá camea - Beckhame počínaje a Zidanem konče. Ke konci jsem začal fotbalistovi jménem Munez dokonce i fandit. Příběh o Popelce ve fotbalovém prostředí mě pobavil. Ovšem kýčovitý, očekávaný a tisíckrát viděný konec mě celkem rozhodil. Proč? Proč se tvůrci nemohli zaměřit na hráčovu psychiku? Na jeho pocity? Na jeho radost po vstřeleném gólu? Proč se museli za každou cenu snažit diváka dojmout? Nevím, já si myslím, že to mohlo být natočeno i jinak. Méně pohádkověji. Každopádně vidět na plátně VLÁĎU ŠMICERA stojí za to. Jsem rád, že se objevil ve filmu a tím si u mě polepšil i tento snímek:-) Je to nadprůměrný film, který se konečně snaží vykreslovat fotbalové prostředí. Byl bych rád, kdyby se v budoucnu objevil realističtější film z prostředí fotbalu... ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Američané o fotbalu moc filmů netočí, tak na to šli chytře. Režii svěřili Angličanovi, do hlavních rolí obsadili Mexičana, Američana a Rumuna a poslali je natáčet do Anglie, kde doplnili i zbytek hráčské soupisky. Scénář hlavnímu hrdinovi hází pod nohy takové množství klacků (čti klišé), že jsem si chvílemi říkal, že to už přehánějí, ale natočené je to natolik dobře, že to všechny scénáristické, herecké i hráčské nedostatky zakryje. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Fotbal nemám rád, ale tenhle film je opravdu pěkný, i když vlastně není ničím vyjímečný a originální už vůbec ne. Typické klišé o tom, jak si jde "hodný chlapec" za svým snem s dalšími typickými postavami, zvraty a prostě všemu, co k takovým filmům patří. To, že je to však klišé by mi nevadilo, jen se ten film stává lehce předvídatelný. Nic extra, ale o tom, že se na to kouká příjemně není pochyb. Docela i dobře natočené. 3,5*. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh fotbalisty Santiago Muneze, který se dostane až do klubu New Castle United přes nevoli svého otce s kterým seká trávníky bohatým lidem. Spousty dramatických momentů, zvratů, romantiky a tak.... prostě všechno co k tomu patří. Příběhu snadno uvěříte, fandíte mu a prožíváte to s ním. Jen je škoda, že film neměl zas až takovou reklamu, aby se dostal do šišího publika. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený, slušnej příběh a dobrej herec v hlavní roli, kterej jako fakt umí a neni to jen nějakej srandahráč pro film, ale přece jen se to nevyhlo několika docela těžkejm klišé a to hlavně ke konci, ale s tim se dalo počítat a jinak zápasy vypadaly dobře, i když bych je možná ještě trochu víc zdynamičnil a použil trošku jiný kamery při zápase, ale jinak sem se fakt bavil a co je hlavní, i sem věřil, že by se to při shodě náhod mohlo stát, i když né zas na tak vysoký úrovnií jako je tady Newcastle united. Mimochodem docela potěší i česká stopa ve filmu, když dá Milan Baroš gól a Vladimír Šmicer se tam taky při zápase tu a tam objeví v dresu Liverpoolu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (17)

  • Když Santiago Munez (Kuno Becker) sleduje první zápas Newcastlu, tak hraje skladba „Club Foot“ od anglické skupiny Kasabian. (DaveKurkic)
  • Film s rozpočtem 30 mil. dolarů byl prvním ze zamýšlené fotbalové trilogie. (imro)
  • Menší chyba, kterou každý fotbalový fanoušek postřehne, je že když Liverpool dali druhý gól, tak rozehrávají balón. Míč vždy vykopává tým, který gól obdržel. (don corleone)

Reklama

Reklama