Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladičká energická Tosja přijede do zasněžené tajgy na stavbu mládeže, kde přijme místo kuchařky v lesní kantýně. Zamiluje se do jednoho ze strávníků, dřevorubce Ilji, aniž tuší, že se stala předmětem sázky. Teprve její spolubydlící z internátu, čtyři starší děvčata, jí pomohou otevřít oči. Ale nic není takové, jak se na první pohled zdá... Jedna z nejpopulárnějších komedií 60. let, v níž zúročila svůj nevšední talent Naděžda Rumjancevová. Režisér Čuljukin s ní spolupracoval už na svém předchozím filmu Vyhráli to všichni (1959), kde se rovněž jako údernice snažila o převýchovu dvou povalečů. V obou případech byl její bezprostřední projev zdrojem humoru i nefalšovaného dojetí. (FebioFest 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Tosja (Naděžda Rumjanceva - hlavní role) celá natěšená odjíždí do jakési nové osady zapadlé v severských lesích dělat kuchařku a bydlet na ubikaci. No, je mladá a čeká, že ji tu snad potká nějaké štěstí. Co, že by to byl snad Ilja (Nikolaj Rybnkov), kterého tu potkala při svém příjezdu? Měla by to být spíše jakási lyrická komedie. Film získal cenu v Edinburgu (1961), v Cannes a Mar del Plata v r. 1962. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle pohladí divákovu duši. Kultura je holt kultura. Přepychový dyzajn, krásné zimní exteriéry, příjemné interiéry, suverénní a milé herecké výkony, velmi dobrá zápletka ze života mladých lidí v neobvyklém prostředí. Reakce hlavní protagonistky na "sázku o ní" je sice poněkud filmově předramatizovaná a prodlužovaná, ale to je v tomto případě jen kosmetická vada. ...I přes zimní prostředí, jeden z nejhřejivějších filmů, jaké jsem kdy viděla! ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Navzdory tomu, že ide v podstate o budovateľský film, tvorcovia sa vyvarovali "súdruhovaniu" a mnohým iným komunistickým zásahom... Príbeh sa odohráva medzi mladými pracovníkmi v rozprávkovo zasneženej sibírskej tajge. Celé prostredie aj s drevenou dedinkou, v ktorej bývajú, je aj vďaka skvelej kamere natočené atraktívnym spôsobom. Sovietsky film a komédia si príliš netykajú, ale v tomto prípade vzniklo svieže, vtipné a dynamické dielko. Hlavným magnetom bola populárna Nadežda Rumjanceva, jej mladučká naivná ale energická pojašená Tosja si uchvátila celý film, ale hlavne ho dokázala utiahnuť. V kinách bežal v roku 1962. Štvrtý komentár. ()

kwietitze 

všechny recenze uživatele

Какое шуры муры? Populární film z šedesátých let odráží na jednu stranu sovětskou vášeň pro práci a na druhou vášnivé vztahy mezi (mladými) lidmi - zároveň se v něm slučují dva divácky oblíbené žánry, komedie a romance. Mladá Tosja přijíždí pracovat jako kuchařka do závodní kuchyně na vzdálené Sibiři. Hned první den se nepohodne s pracovitým a populárním Iljou, který je ale také dívkami oblíbeným společníkem. Ilja neváhá, aby se vsadil, že nezkušenou a mladičkou Tosju svede do dvou týdnů. Postupně ale zjišťuje, že Tosja není jen naivní a spontánní, ale i dobrosrdečná a hodná i na ty, co si mnohokrát nezaslouží… Děvčata mohou svou fabulí lehce připomínat moderní teenagerovské komedie (či romance), prostředí filmu, doba vzniku a především styl vyprávění je však zdaleka jiný. Kromě hlavního příběhu ústřední dvojice se zde objevují ještě mikronarativy vedlejších postav, které se Tosja snaží vyřešit se stejným zápalem a komickou naivitou jako všechny ostatní věci. Všeobecně Nadežda Rumjanceva v roli hlavní hrdinky přináší do filmu atmosféru naivního, ale energického mladí, naděje a bezostyšného přátelství. Možná právě proto je tato milá budovatelská, avšak vtipná podívaná zakořeněná v některých srdcích ruských diváků. ()

Galerie (20)

Reklama

Reklama