Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojice federálních agentů pátrá v newyorských docích po pašerácích narkotik. Poslední zásilku drog k americkým břehům nepozorovaně dopravila loď S.S. Florentine, jeden z námořníků však je po několika dnech objeven v moři mrtvý. Milenka šéfa gangu, přítomná vykládání zásilky a vyděšená tímto zjištěním, ve zmatku nabídne pomoc policii. Než však stihne ke schůzce s muži zákona dojít, Paul Vicola ukáže svou pravou tvář.
Druhý celovečerní film původem maďarského režiséra László Benedeka zaujme polodokumetární formou narace s hojným využitím voice-overu a také první velkou rolí budoucí herecké hvězdy Yula Brynnera. (dopitak)

(více)

Recenze (7)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Dva agenti z narkotického oddělení Treasury Department jdou po drogovém dealerovi (Yul Brynner ve své první roli). Dokumentární stylizace projevující se především v častých montážních sekvencích upomínajících na týdeníkové žurnály doprovázených voiceoverem anonymního božího hlasu, procedurální postupy, ale i typický noirový vizuál. Ze všech těch docu-procedurálních noirů nejvíce připomíná styl Mannova T-Mena. Btw. jeden z hlavních představitelů, Scott Brady (dvojník Joshe Hartnetta), si rok předtím zahrál v Mannově snímku He Walked by Night. Že by Benedek hledal inspiraci u Anthonyho Manna? Možná. Každopádně to ale nebyl žádný rutinér. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

První film s Brynnerem, jen škoda že tu nehraje větší roli. Nicméně film je prakticky hlavně o konspiraci a agentech což není zrovna nejlepší protože takovéhle filmy, Campbelíčka nudí, nebylo to sice špatně natočené a příběh by obstál i dnes ale celý film mi byl tak nějak šumák co se stane. Navíc ten vypravěč a celkově styl o "dokumentovost" filmu spíše uškodil. Ale tak na jedno zkouknutí to jde. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nezáživný styl vyprávění, jemuž nevadí častý hlas vypravěče, jako spíš odtažitost od hlavních hrdinů. Přítomnost Yula může být pro někoho senzací, kromě pronikavých očí si totiž není vůbec podobný, je dost hubený a sako se k němu vůbec nehodí. Mrazivý hlas a pohled ale měl už tehdy. Od Lászla doporučuji spíš jeho prvotinu. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Semidokumentární noiry o agentech FBI v utajení nejsou mým šálkem čaje. Nicméně se tu nějaké zajímavé věci najít dají. Je to především přístav samotný, kde se děj odehrává a pak samozřejmě mladý Yul Brynner ve své první filmové roli (ještě s vlasy) :-) ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Takový menší detektivní dokument / film. Navíc úplně první role Yula Brynnera, který si ve filmu střihl roli vraha a zahrál to vážně dobře. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Doku-prvky (boží hlas, dvojexpozície z terénu) neprekážali, naopak, neraz posúvali príbeh ďalej. Pochváliť treba najmä peknú noirovú kameru: prácu so žalúziami a lampami, netradičné kompozície so snímaním cez predmety, tieňohru, častý detail hodín. Výborná je tiež práca s NY lokáciami. Ak ste noirista, ktorý dokáže oželieť príbeh v prospech vizuálnej stránky, je toto noir pre vás. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Sympaticka Lynne Carter jako Lili a Bryner jeste mladik se zbytkem vlasu... Docu-voicover mi tady prisel uz unavny... 3+ ()

Reklama

Reklama