Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nic víc než průměrné pokračování legendárního westernu. Yul Brynner byl zpět, ale tentokrát sebou bohužel přivedl již ne tak charismatické „spolubojovníky“. Navíc některé situace až moc napodobovaly svého předchůdce, no a bohužel už to nemělo ten správný šmrnc ani kvalitu a to samé se dá říci i o samotných hereckých výkonech. Přesto bych tuto dvojku úplně nezatracoval. Podívat se na ní dá. ()

GavlaDan 

všechny recenze uživatele

Tohle je jenom dojení prvního veleúspěšného filmu. Nemá cenu se na to koukat. Příběh je prakticky stejný jako v jedničce, ale tady není tak dobře napsaný, z postav si žádnou nezapamatujete a ani Yul Brynner to nezachrání. Atmosféra tu není vůbec žádná. Ovšem i tak se tomuto filmu povedlo získat nominaci na Oscara za hudbu, ale ta je stejně převzatá z jedničky. Takže… to bych nepočítal. 3/10 ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V pokračovaní sa vrátili všetci traja statoční, ktorí to prežili, ale bohužiaľ len jeden ich predstaviteľ - vodca Brynner. McQueen išiel radšej točiť pecku The Sand Pebbles a Buchholz bohvie prečo absentoval. Ich náhradníci nemajú ani z tretiny takú charizmu. Hlavne McQueenov náhradník je nevýrazný tragéd. Ale nevytiahol sa ani zvyšok novej party. Jeden nevýraznejší typ za druhým. Jediný, kto okrem stále cool Brynnera zaujme, je Claude Akins, ktorý tu má aj zaujímavú minulosť, na ktorej odhalenie som celkom zvedavo čakal. Ale títo dvaja sú proste príliš málo, aby to dokázali utiahnuť do nadpriemeru. U pôvodnej party som mal pocit, že by každý z nich utiahol svoj vlastný film. Táto parta to nedokázala ani spolu. Dejovo to je viacmenej to isté ako minule, ale chýba tu akákoľvek hĺbka, ktorá z jednotky robila niečo viac ako len tupý western, v ktorom jedna parta bezducho strieľa po druhej. A presne to sa v dvojke deje. Aj záporák je len tuctový zloduch bez charizmy. Asi najviac ma sklamala akcia. Aj keď je obsadenie horšie a ambície na niečo viac po dejovej stránke tu neboli, tak to mohol byť aspoň poriadny akčný výplach, ale finále je tragédia. Naša partička sa schováva za fontánkou a celé je to natočené v štýle: záber na nich ako strieľajú a protizáber ako zloduchovia padajú na zem. A akonáhle sa to dostatočne preriedi, tak nasleduje koniec a záverečné titulky. Nuda po každej stránke. Keby to nemalo nič spoločné s jednotkou, tak by to bol priemerný western po ktorom ani pes neštekne, ale takto je to naviac film na ktorom vás naserie, že to má niečo spoločné s takou klasikou. 5/10. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nevidím na takú katastrofu a hodnotenie 45% je dosť neobjektívne. Najväčšia slabina filmu je v tom, že príbeh je až veľmi podobný tomu kultovému. Yull Brynner opäť zháňa zvyšných mužov, pomoc potrebujú znova dedinčania a znova ich terorizuje "el bandito" s veľkým slameným klobúkom a bandou pistoleros. Aspoň že sa pod tým klobúkom usmieval E. Fernandez - môj obľúbený generál Mapache z Divokej bandy. Jeho pád z koňa v závere bol skvelý, ale to je skôr pochvala pre kaskadéra. Známy W. Oates nedostal veľký priestor, ale hláška starého sukničkára, ktorého hraje ma pobavila. "Podľa mňa by sme mali ostať v dedine so ženami a pomáhať im "orať" a siať". Žiadna sláva to nie je, ale na prúser to tiež nevidím. 60%. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jakoby jenom vykrádačka prvního filmu, ale přitom stále velice příjemná. Jedná se o snímek, na kterém není nic, co by stálo za zapamatování, děj je jen kopie, všude různá klišé, ale i přesto všechno je to pořád neuvěřitelně příjemná a dobrodružná podívaná. Kdybych se měl rozhodnout jestli 2* nebo 3*, rozhodl by Elmer Bernstein. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)
  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)

Reklama

Reklama