Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nezáživné pokračovanie Sturgesovho westernového kultu, ktorého jediným pozitívom je návrat o čosi málo staršieho a pribratejšieho Yula Brynnera do role v jeho podaní nezabudnuteľného Chrisa. Zvyšok podivnej pištoľníckej squadry, ktorú Chris vedie na mexický vidiek nestojí ani za fajku dymu a pokus nahradiť postavy Vina a Chica, pôvodne stvárnené Steveom McQueenom a Horstom Buchholzom druhotriednymi seriálovými hercami a tváriť sa, že sa nič nedeje sa dá považovať za urážku dobrého vkusu fanúšikov originálnych The Magnificent Seven. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Hodně nepovedené pokračování filmu, který prostě měl skončit tak jak skončil. Naprosto nechápu, proč se k tomu vrátili, tady jediný důvod musely být opravdu jen a jen peníze.....už jen nepřítomnost zbylých herců, kteří "přežili" jedničku o něčem svědčí a příběh je vlastně jen vykrádačkou toho prvního. Málokdy narazíte na tak zbytečný film jako je Návrat sedmi statečných. ()

Reklama

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Náladu prvního filmu Sedm statečných to evokuje snad jen původní hudbou Elmera Bernsteina, prostředím okolí Tabernas v Almerii a pochopitelně Yulem Brynnerem. Náladu. Ale to je vše. Potom zde najdete milión dalších prvků, které vám připomenou první film. Schématem počínaje a ukazováním prstů označující počet partičky pistolníků konče. Jen zápletka je v malém detailu jiná. Chico, nebohý Mexičan, použije bouchačku na svou obranu, tím to zavaří celé vesnici a malý hijo de puta jde bonzovat Chrisovi (Yul Brynner). Ten jde hned do vězení, vyzvednout pár dobrých chlapů... Sami vycítíte, že zde něco nehraje. K tomu si přidejte absenci dobrých herců v roli nových šesti statečných a dostane kravinu, která není ani parodie ani nic, co by stálo za hodinu a půl vašeho času. Zůstává jen úžasný Yul Brynner. ()

Milivoj 

všechny recenze uživatele

V podstatě jediné, co na tom filmu za něco stálo, je hudba - protože je stejná jako v původním filmu. Zbytek už je nastavovaná kaše, trapné variace na motivy originálu ("vtipné" odpočítávání získaných spolubojovníků jsem skoro obrečel, a smíchy to nebylo) a neskutečná naivita. Velkou část filmu jsem naštěstí prospal, takže to zase nebyl až tak ztracený čas. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Původně jsem váhala nad nižším hodnocením, ale pak jsem si řekla, že je mnohem více stupidnějších westernů a tento je po např. vizuální stránce pořád ještě hezky odvedený. Celý problém samozřejmě spočívá v tom, že člověk srovnává s téměř dokonalou "jedničkou" z r.1960 považovanou za jednu z velkých perel westernového žánru, vedle které působí tento film jako hodně, ale opravdu hodně pochroumaný bratříček. Kromě neoddiskutovatelně velmi špatného scénáře jsem si ale celou dobu kladla otázku, jak je možné, že zatímco se v předchozí sedmičce podařilo obsadit, a to do jednoho, opravdu zapamatovatelné a výrazné herce, tady kromě původně obsazeného Yula nebyl ani jeden takový a člověk se nad jejich případnou smrtí postav které představovaly spíše radoval. Brynnerovi asi musel tehdá úplně vyměknout mozek, když do něčeho takového šel. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)
  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)
  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)

Reklama

Reklama