Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

BMW12 

všechny recenze uživatele

No to bylo příšerné! Tohle že má být pokračování nejlepšího westernu všech dob? Scénář naprosto katastrofální, vždyť to skoro kopírovalo jedničku, ale bylo to daleko, daleko hůř natočeno. Nemluvě o tom, že film má s prvním dílem společnou pouze hudbu a Yula Brynnera. Na tohle jsem snad radši ani neměl koukat. ()

A.MacGyver 

všechny recenze uživatele

Sedm statečných je pro něj nejlepší western a jeden z nej filmů celkově. Má děj, spát, filmové hvězdy. Jak někdo mohl natočit tohle nechápu. Když Vina a Chica hrál jiný herec, tak mohli jinak pojmenovat i postavy a už by na to divák koukal jinak. Na první pohled je vidět, že film neměl ani polovičku peněz než jednička. Smutné pokračování. I trojka Pistole sedmi statečných jsou 10x lepší western... ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

První pokračování legendárního westernu má několik problémů, ale i přesto nepatří do kategorie odpadu. V první řadě je potřeba vysvětlit pojem "pokračování"; Než na začátku 80. let přišlo revoluční Star Wars, bylo do té doby běžným jevem, že pokračování úspěšných A filmů byla upravena zákonem klesajících výnosů - čili pokračování byla standardně Béčka se zlomkem nákladů původního filmu (čestnou výjimkou byl asi jen James Bond). Režiséra Johna Sturgese nahradil Burt Kennedy, do té doby známý asi pouze jako scénárista Béčkových (jinak ale skvělých) westernů s Randolphem Scottem z konce 50. let (Seven Men from Now, The Tall T nebo Buchanan Rides Alone). Z původních herců se vrátil pouze Yul Brynner v roli ledově klidného Chrise Adamse, zbývající dvě postavy nahradili jiní herci - Chica zahrál Julian Mateos (namísto Buchholze) a Vina zahrál Robert Fuller (namísto McQueena). Zde vidím jednu z hlavních slabin filmu - zatímco Buchholze jsem nijak nepostrádal, Steve McQueen byl zkrátka nenahraditelný. Dodnes se přesně neví, zda McQueen (v době své největší slávy) film odmítl kvůli čitelnému a neoriginálnímu scénáři anebo zda to bylo kvůli nesnášenlivosti a rivalitě s Brynnerem, každopádně jej zastal Fuller a ten mi osobně vůbec nesedl. Vedle Brynnera tak bylo nejhvězdnější jméno asi Warren Oates, známý z bezpočtu westernů, v roli holkaře Colbeeho však nijak nevyniknul a byl spolu se zbývajícíma 4 pistolníkama lehce zapomenutelnou postavou filmu. Sympatický snad byl jen Frank Riker v podání tvrďáka Akinse. Když to tedy shrnu, tak se to samozřejmě zdaleka nemůže rovnat původnímu filmu, ale i tak je to decentní Béčko, které stojí za to vidět už jen kvůli tomu Brynnerovi. PS: Ve zbývajících dvou pokračováních Yul Brynner už nefiguruje, nahradil ho (nepochopitelně) diametrálně odlišný George Kennedy a poté (o něco vhodnější) Lee Van Cleef. ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Zpotvořit se dá každý film, ale tak úděsně zpotvoření, jakého bylo dosaženo zde, už musí být snad záměrné, jinak si to nedovedu vysvětlit. Kdyby nebyl natočen originál, mávnul bych nad touto ohyzdností rukou, ale za současného stavu se jen tak přejít nedá. Je tu snaha alespoň o zopakování osvědčených taháků Sedmi statečných, což by mělo zajistit nějaký ten dolárek, ale co se z toho vyklubalo, je někde úplně jinde. Původní, legendární námět byl zkřiven do takové trapárny, že jsem se v ní dlouho nemohl nalézt a slavné bojové scény se zvrhly do různého přejíždění bandy tlustých komparsistů a jejich občasného padání z koní. Za cos utratil všechny ty peníze, Yule, když nepohrdneš ani takovou rolí? ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Mám rád westerny. Sedm statečných patří do TOP3. Jsem obvykle více než tolerantní k pokračováním. Ale tohle se stát nemělo: Nanicovatá zápletka. Kromě Chrise a záporáka dost nesympatické postavy, které kromě přestřelky s bandity vedou jalové řeči, většinou kopírující klišé z jedničky. Dobrá je jen hudba, protože motiv je zkopírovaný z jedničky. Za tu jedna hvězda a druhá za Yula s kamenným výrazem a "kovbojskou" chůzí. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)
  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)

Reklama

Reklama