Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek ´Sedm statečných´ se stal kultem mezi westerny a jako takový se jeví jako naprosto nepřekonatelný. To tvůrci zřejmě tohoto volného pokračování věděli a tak se ani nijak nesnažili původní snímek překonat. Obsažen je velice jednoduchý děj, který vlastně vše opakuje. Nijak zvlášť se nic nerozebírá a ve všem se šlo ihned k věci. A právě to ztratilo na atraktivitě příběhu jako takového. Charaktery postav, které jsou kromě hlavní postavy Chrise opět v podání Yula Brynnera, kterého již velmi dobře známe, pochopitelně jiné, nebyli vůbec nijak zvlášť rozebrány. Takže v podstatě o nikom nevíme nic. Pouze to, že tu prostě jsou. Za špatný snímek se však ale tohle v žádném případě považovat nedá. Ruku na srdce, jsou daleko horší. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Chica už hraje jiný herec. Ne. Vina hraje jiný herec. Ne. Nějaký kokotek zabije v aréně chudáka býka (jehož mrtvola se okamžitě teleportuje pryč). Ne ne ne! Když se ptá pistolník Chrise, kolik lidí má, Chris ukáže na prstech 2 a pistolník ukáže na prstech 3, tak jsem tu trapárnu, pln studu, vypnul a už to nechci nikdy vidět. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nevidím na takú katastrofu a hodnotenie 45% je dosť neobjektívne. Najväčšia slabina filmu je v tom, že príbeh je až veľmi podobný tomu kultovému. Yull Brynner opäť zháňa zvyšných mužov, pomoc potrebujú znova dedinčania a znova ich terorizuje "el bandito" s veľkým slameným klobúkom a bandou pistoleros. Aspoň že sa pod tým klobúkom usmieval E. Fernandez - môj obľúbený generál Mapache z Divokej bandy. Jeho pád z koňa v závere bol skvelý, ale to je skôr pochvala pre kaskadéra. Známy W. Oates nedostal veľký priestor, ale hláška starého sukničkára, ktorého hraje ma pobavila. "Podľa mňa by sme mali ostať v dedine so ženami a pomáhať im "orať" a siať". Žiadna sláva to nie je, ale na prúser to tiež nevidím. 60%. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Síce sa tam veľa strieľa, ale je to otravné. Samé nájazdy a hromadné strieľačky, ktoré nie sú vôbec natočené zaujímavo. Záporák slabý, hrdinovia slabo vykreslení. A somozrejme, ani vidu ani slychu po skvelých a vtipných dialógoch ako mala jednotka... Trochu viac krvi pri zásahu na mäko poteší rovnako ako stále pohodový Yul Brynner, ale inak slabota... ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Původně jsem váhala nad nižším hodnocením, ale pak jsem si řekla, že je mnohem více stupidnějších westernů a tento je po např. vizuální stránce pořád ještě hezky odvedený. Celý problém samozřejmě spočívá v tom, že člověk srovnává s téměř dokonalou "jedničkou" z r.1960 považovanou za jednu z velkých perel westernového žánru, vedle které působí tento film jako hodně, ale opravdu hodně pochroumaný bratříček. Kromě neoddiskutovatelně velmi špatného scénáře jsem si ale celou dobu kladla otázku, jak je možné, že zatímco se v předchozí sedmičce podařilo obsadit, a to do jednoho, opravdu zapamatovatelné a výrazné herce, tady kromě původně obsazeného Yula nebyl ani jeden takový a člověk se nad jejich případnou smrtí postav které představovaly spíše radoval. Brynnerovi asi musel tehdá úplně vyměknout mozek, když do něčeho takového šel. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)
  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)

Reklama

Reklama