Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Recenze (100)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,322,000Tržby Celosvetovo $6,700,000▐ Po dlhšej dobe som sa opäť odstal k tomuto filmu a opäť som musel ľutovať, lebo už to nie je ono, aspoň s porovnaným prvého filmu Sedem statočných, ktorý uznávam ako westernový klenot. V tomto pokračovaní nie je na príbehu nič zvláštne jedná sa len o nejaké skratkovité dejové vykrádanie prvého filmu, kde je všetko minimálne o polovicu slabšie spravené až miestami nevýrazné a nudné. Taktiež postavy statočných okrem stráviteľného Yul Brynnera, ktorý ako jediný to tu drží na vodou, nestoja za nič, sú úplne prehliadnuteľné, nemajú žiadnu osobnosť, ktorej by ste uverili nejaké zanietenie. /45%/ ()

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Zpotvořit se dá každý film, ale tak úděsně zpotvoření, jakého bylo dosaženo zde, už musí být snad záměrné, jinak si to nedovedu vysvětlit. Kdyby nebyl natočen originál, mávnul bych nad touto ohyzdností rukou, ale za současného stavu se jen tak přejít nedá. Je tu snaha alespoň o zopakování osvědčených taháků Sedmi statečných, což by mělo zajistit nějaký ten dolárek, ale co se z toho vyklubalo, je někde úplně jinde. Původní, legendární námět byl zkřiven do takové trapárny, že jsem se v ní dlouho nemohl nalézt a slavné bojové scény se zvrhly do různého přejíždění bandy tlustých komparsistů a jejich občasného padání z koní. Za cos utratil všechny ty peníze, Yule, když nepohrdneš ani takovou rolí? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Koľko?“ – „500.“ – „Dolárov?“ – „Pesos.“ Môžu sa vrátiť? Nuž... čo by sa nemohli. Nápad je to rovnako vtipný, ako nešťastný a tragikomický. Plešatý frajer s cigarou Yul „Už na mňa párkrát strieľali“ Brynner sa nechal prehovoriť na návrat a vďakabohu aspoň za to, pretože bez neho by sa na to skutočne príliš pozerať nedalo. Tuctový priemerný western, skôr kuriózny (už tým, že je), ako zaujímavý. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Náladu prvního filmu Sedm statečných to evokuje snad jen původní hudbou Elmera Bernsteina, prostředím okolí Tabernas v Almerii a pochopitelně Yulem Brynnerem. Náladu. Ale to je vše. Potom zde najdete milión dalších prvků, které vám připomenou první film. Schématem počínaje a ukazováním prstů označující počet partičky pistolníků konče. Jen zápletka je v malém detailu jiná. Chico, nebohý Mexičan, použije bouchačku na svou obranu, tím to zavaří celé vesnici a malý hijo de puta jde bonzovat Chrisovi (Yul Brynner). Ten jde hned do vězení, vyzvednout pár dobrých chlapů... Sami vycítíte, že zde něco nehraje. K tomu si přidejte absenci dobrých herců v roli nových šesti statečných a dostane kravinu, která není ani parodie ani nic, co by stálo za hodinu a půl vašeho času. Zůstává jen úžasný Yul Brynner. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Vyjma klasického Brynnera (i když je tu spíše z pietních důvodů) slabota po všech stránkách. Děj originál akorát vykrádá a ani westernová ikona Warren Oates nezaujme. 35%. ()

Falko

všechny recenze uživatele

Yul Brynner - (Chris Adams) +++ Warren Oates - (Colbee) +++ Claude Akins - (Frank) +++ Fernando Rey - (Farar) +++ Hudba: Elmer Bernstein +++ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Na tohle se ještě koukat dalo. Sice to jede v linii jedničky není tu nic navíc i hrdinové jsou takový obyčejní, ale aspoň je tu ještě Brynner a něco co to spojuje z prvním dílem. Aspoň že tak.55% ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Vôbec to nevidím na takú katastrofu a hodnotenie 45% je dosť neobjektívne. Najväčšia slabina filmu je v tom, že príbeh je až veľmi podobný tomu kultovému. Yull Brynner opäť zháňa zvyšných mužov, pomoc potrebujú znova dedinčania a znova ich terorizuje "el bandito" s veľkým slameným klobúkom a bandou pistoleros. Aspoň že sa pod tým klobúkom usmieval E. Fernandez - môj obľúbený generál Mapache z Divokej bandy. Jeho pád z koňa v závere bol skvelý, ale to je skôr pochvala pre kaskadéra. Známy W. Oates nedostal veľký priestor, ale hláška starého sukničkára, ktorého hraje ma pobavila. "Podľa mňa by sme mali ostať v dedine so ženami a pomáhať im "orať" a siať". Žiadna sláva to nie je, ale na prúser to tiež nevidím. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně vychtěné pokračování, které dělá legendárnímu snímku z roku 60 ostudu. Přestřelky jsou snad bych řekl i pitomé a Yul Brynner tady dělá z ostatních členů bandy často dementy, které je třeba stále poučovat. 40% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Docela obstojné..... originál je originál, ale i tak jsem se nenudil a Brynner mne opět nezklamal, zklamala produkce, že nebyli schopni dát opět dohromady rozhádaného Brynnera s McQueenem.. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Neskrývaná variace na původní Sturgesův trhák. Dle mého názoru není špatná, i když opravdu jenom napodobuje a není ani trochu invenční. I přesto je méně nudná než desítky jiných italských, amerických a španělských westernů. Už jen kvůli té hudbě a mexickému koloritu 3. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Síce sa tam veľa strieľa, ale je to otravné. Samé nájazdy a hromadné strieľačky, ktoré nie sú vôbec natočené zaujímavo. Záporák slabý, hrdinovia slabo vykreslení. A somozrejme, ani vidu ani slychu po skvelých a vtipných dialógoch ako mala jednotka... Trochu viac krvi pri zásahu na mäko poteší rovnako ako stále pohodový Yul Brynner, ale inak slabota... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

No to bylo příšerné! Tohle že má být pokračování nejlepšího westernu všech dob? Scénář naprosto katastrofální, vždyť to skoro kopírovalo jedničku, ale bylo to daleko, daleko hůř natočeno. Nemluvě o tom, že film má s prvním dílem společnou pouze hudbu a Yula Brynnera. Na tohle jsem snad radši ani neměl koukat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nic víc než průměrné pokračování legendárního westernu. Yul Brynner byl zpět, ale tentokrát sebou bohužel přivedl již ne tak charismatické „spolubojovníky“. Navíc některé situace až moc napodobovaly svého předchůdce, no a bohužel už to nemělo ten správný šmrnc ani kvalitu a to samé se dá říci i o samotných hereckých výkonech. Přesto bych tuto dvojku úplně nezatracoval. Podívat se na ní dá. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Nezáživné pokračovanie Sturgesovho westernového kultu, ktorého jediným pozitívom je návrat o čosi málo staršieho a pribratejšieho Yula Brynnera do role v jeho podaní nezabudnuteľného Chrisa. Zvyšok podivnej pištoľníckej squadry, ktorú Chris vedie na mexický vidiek nestojí ani za fajku dymu a pokus nahradiť postavy Vina a Chica, pôvodne stvárnené Steveom McQueenom a Horstom Buchholzom druhotriednymi seriálovými hercami a tváriť sa, že sa nič nedeje sa dá považovať za urážku dobrého vkusu fanúšikov originálnych The Magnificent Seven. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když jsem si Návrat pouštěl, byl jsem přesvědčen, že to nemůže být tak hrozné, jak je tady prezentováno. Jenže bylo. Kennedy se na původních Sedmi statečných chtěl zviditelnit, což se mu možná do určité míry povedlo a to i přesto, že natočil pouze podprůměrný remake, který odbytým způsobem takřka kopíroval předešlý díl. Nechápu, že na to Brynner skočil. Leda by to chtěl nandat McQueenovi. Každopádně je to jen a pouze Yul, kdo zaslouží nějaké ocenění. 10% ()

Reklama

Reklama