Reklama

Reklama

Návrat sedmi statečných

  • USA Return of the Seven (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Do poklidné horské vesnice přijíždějí ozbrojení muži, začnou střílet a muže které nezabijí odvádějí sebou....  Pistolník Chris Adams (Yul Brynner) sleduje pokojně býčí zápasy, když k němu přistoupí muž, v němž pozná přítele Vina (Robert Fuller). Večer sedí s Vinem u stolu a sledují slavnost, když si všimnou, že u nich stojí malý chlapec. Chlapec je vede za dívkou sedící na koni, v níž Chris pozná Petru (Elisa Montesová), manželku jejich společného přítele Chica (Julian Mateos). Petra jim řekne o přepadení vesnice, zranění Chica a odvedení všech mužů, někam do pouště. Chris nechá ubytovat Petru s chlapcem ve svém pokoji a jde sehnat pistolníky, jež by s ním odjeli hledat vesničany. Své kroky namíří do věznice. Najde tam přítele Franka (Claude Akins), s nímž už jednou vesničanům pomáhal a odkoupí ho z vězení s ještě jedním mužem, jménem Luis Emilio Delgado (Virgilio Teixeira), jenž má být ráno zastřelen. Už jsou čtyři a Chris jde hledat dál, aby mohli ráno vyjet pomoci vesničanům. Potká dalšího známého jménem Colbe (Warren Oates), jenž se k Chrisovi přidá, společně s mladým mužem Manuelem (Jordan Christopher), kterému Chris pomohl při rvačce. I s Chicem je jich sedm a vyrážejí najít a osvobodit vesničany. Naleznou je, jak v poušti, pod dohledem Lorcových mužů staví kostel, na počest jeho synů. Chris donutí šéfa bandy Lorcu (Emilio Fernandez), aby opustil staveniště. Lorcova banda odjede, ale všem je jasné, že se vrátí a bude s ním muset bojovat. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Heywood 

všechny recenze uživatele

Tohle nemohlo zachránit nic. Vytvořit plagiát prvního filmu včetně hudby a jmen bylo asi tak stejně hrozné, jako ta hrůza z roku 2016, která má 65% ačkoliv to byl škvár. Hlavní bylo, že film nudil, o hrdiny jsme se nebáli, zlo bylo komické a létající dynamity na konec změnily film ve frašku. 35% z nostalgie ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Žádné pokračování Sedmi statečných jsem nikdy neviděl a i přes hodnocení se těšil. Výsledek? Režisér totálně obšlehl originál - původní vesnice je znovu v ohrožení mexickými bandity a Chris znovu shání sedm pistolníků. Někde se mu z toho ale ztratilo vše, co dělá originál klasikou. Naprosto nezajímavý záporák,  nezajímaví vedlejší pistolníci u kterých okamžitě zapomente kdo je kdo, nezajímaví přeživší Vin a Chico. To vše s no name (ne)herci a nudícími dialogy. I ten Yul Brynner, který byl v každém filmu vynikající tady hraje na půl plynu. A akce? Jako kdybych sledoval 80s akční béčka. Záporáci s drtivou přesilou najíždí na koních doprostřed náměstí, nekryjí se a nechají se kosit. Pak si to zopakují proti dynamitům a netrefí ani vrata od stodoly. Ale OK, ten akční konec i tak celkem bavil, ale celkově jde o dementní westernové béčko a na další díly se už rozhodně netěším. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dvakrát nevstoupíš do stejné řeky. Dvakrát nevstoupíš do stejného Mexika. Dvakrát nevstoupíš do stejného filmu. Sequel legendárních Sedmi statečných těží jen z prvního filmu a recykluje, co se dá. Recyklování možná zachrání planetu, ale nezachrání film od průměru průměrů. Pár scén a hudba Elmera Bernsteina mě udrželo u obrazovky. Po druhé si to už nepustím. ()

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Jakoby jenom vykrádačka prvního filmu, ale přitom stále velice příjemná. Jedná se o snímek, na kterém není nic, co by stálo za zapamatování, děj je jen kopie, všude různá klišé, ale i přesto všechno je to pořád neuvěřitelně příjemná a dobrodružná podívaná. Kdybych se měl rozhodnout jestli 2* nebo 3*, rozhodl by Elmer Bernstein. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Už jsem tady u jednoho pokračování úspěšnýho snímku psal, že to je jen nepovedená atrapa v krabici s dobrým jménem, ale o tomhle to platí dvojnásob. Prostě touha po dolarech je nekonečná v jakémokoliv desetiletí a nebylo tomu jinak ani v šedesátých letech. Autoři týhle hrůzy se evidentně jen snažili oživit jednu legendu, jakým western Sedm statečných bezesporu je a možná jí i oživili, ale opravdu jen na chvilku. První díl byl něco unikátního a tak výborně natočenýho, že to ani po pokračování nevolalo. Prostě bylo jich sedm, přežili 3 a nazdar. To co nám v tomhle díle štáb naservíroval, nestojí ani za řeč. Původní kouzlo v trapu, scénář jak přes kopírák (včetně toho, že to vesničané těsně před finálovým bojem chtěli vzdát) a v čem byl asi největší problém, tak herecké obsazení. Prostě nahradit takovou star jakou Steve McQueen bezesporu byl, neznámým a toporným Robertem Fullerem, byl teda úlet až někam do nebeských výšin. Zbytek herců? Ty snad posbírali v rychlonáboru v autobuse MHD, protože to byl výběr katastrofální. Původní snímek čerpal hlavně z hereckých výkonů a po celý film sálajícího charismatu jednotlivých postav, o který však v tomhle poračování nezvadíme. Vyjímkou jest samozřejmě Yul Brynner, ale ani ten a ani původní dokonalá hudba tenhle paskvil z propadliště ostudy nevytáhnul. Za zmínku ještě možná stojí Claude Akins, ale i tak je pro mě tohle opravdu velké zklamání a docela se i divim, že se do tohohle nechal Yul uvrtat--->30% (Brynner, Akins, hudba) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Ačkoli se hrdinové vracejí do známé vesnice na americko-mexickém pomezí, byl film ve skutečnosti natáčen ve Španělsku. Ke změně došlo následkem mnoha neshod mezi americkými tvůrci a mexickou vládní cenzurou během natáčení prvního filmu. (Rocky62)
  • Na konci býčích zápasů poté, co je probodnut mečem, býk vinou chybného střihu hned v dalším záběru beze stopy mizí z arény. (GordonCZ)
  • Yul Brynner prohlásil, že se zúčastní pouze pod podmínkou, že se v roli Vina objeví někdo jiný než Steve McQueen. Tím vyvrcholily hádky mezi oběma herci, které se táhly již od natáčení původního dílu a role Vina se nakonec chopil Robert Fuller. Steve McQueen v reakci na Brynnerovu podmínku prohlásil, že by se nezúčastnil tak jako tak, protože nebyl spokojen se scénářem a zápletka mu přišla absurdní. (Rocky62)

Reklama

Reklama