Reklama

Reklama

The Ultimate Warrior

  • Velká Británie The Barony
Trailer

Obsahy(1)

Po celosvětové epidemii neznámé nemoci je New York v roce 2012 zničeným a téměř opuštěným městem. Malé, uzavřené a vzájemně znepřátelené skupinky obyvatel mezi sebou bojují o potraviny, ošacení a střechu nad hlavou. Jedna ze skupin, vedená prošedivělým padesátníkem Baronem (Max von Sydow), je neustále oslabována útoky nepřátelského gangu v čele s nelítostivým silákem Carrotem (William Smith). Poslední záchranou Baronovi skupiny může být nájemní bojovník Carson (Yul Brynner). Carson ale ještě netuší, že Baron pro něj má mnohem důležitější poslání nežli pouze ochranu osady před nájezdy nepřátel... (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

honajz 

všechny recenze uživatele

Taková střízlivá postapo, kde sice na tři čtyři bitky dojde, ale o ně jde až v poslední řadě. Hlavním tématem jsou otázky lidství, přežití, dětí, a především obnovy zemědělského pěstování plodin, což takhle může znít divně, ale pro ty lidi to má prvořadý význam. Vůbec se mi líbilo, jak film odkazuje na věci, které bereme jako samozřejmost, že jednou samozřejmostí být nemusejí. Třeba když nabídne Baron své dceři čaj, ví divák, že čajové lístky jsou nesmírná vzácnost, v té chvíli víc než zlato. Navíc si ten film nehraje na žádné záchrany na poslední chvíli, kdo udělá blbost, doplatí na to, ať je to ten, nebo ten. Takže film působí hodně uvěřitelně, navíc je slušně zahraný a má dost dobré kulisy a výpravu - třeba dvojitá brána z vyřazeného autobusu mi přišla jako skvělý nápad. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Známí herci Sydow a Brynner hrají v neznámém filmu, nechápu jak je to možné, že jsem teprve druhý (po bráchovi:), kdo tenhle film na csfd hodnotí. Možná za to trochu může i ten blbý název Ultimate Warrior, i plakát působí dost lacině. Škoda, protože tohle je opravdu nadprůměrný postkatastrofický film, který není tak béčkově odlehčený jako např. 2019: After the Fall of New York (1983), ale i přes svoji částečnou vážnost je stále hodně akční, plný pěstních sobojů a tvrďáckých dialogů:). Yul Brynner naprosto výborně hraje nájemného bojovníka, který se na své osamělé pouti možná jenom náhodou přidal na stranu dobra. Moc toho nenamluví, za jídlo a ubytování nasazuje svůj krk a dělá to, co umí nejlíp: pomocí svého nože posílá na zem jednoho nepřítele za druhým. Také Sydow svoji postavu hraje na jedničku, nic jiného bych od něj ani nečekal... ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Další zajímavej přírůstek od pana vegetola.mp. Akorát, že tak neuvěřitelně bizardní, že pořádně ani nevím co k tomu psát. Prostě postapokalyptickej svět, všude chaos, všude bordel. Lidi se chovají jak vocasi zabíjí se navzájem. Vizuál dost lacinej a naprosto šílená psychedelická hudba. O nějakej děj tu primárně ani moc nejde. Nájemný žoldák Brynner prostě kosí s tvrďáckým výrazem každýho kdo mu přijde po ruku, potažmo pod nůž a to je asi tak všechno. Finální souboj dost odbytej, ale jeho závěr stylovej. Mno... průměrnej úlet.50% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Tohle mi přišlo strašně slabý. Postapo filmy miluju, ale tady jsem vůbec neměl pocit nějaké apokalypsy. Pár ošuntělých baráků, dva gangy, klidně by to mohl být Bronx 1975 a člověk by nepoznal rozdíl. Atmosféra nulová, k čemuž přispívaly i zbytečné smrti a násilí, herci kteří hráli na půl plynu a příběh k ničemu. K čemu byla poslední dvacetiminutovka, když se člověk nedoví, jak dopadla komunita? Noc nic, každý postapo zkrátka nemůže být Mad Max. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Temná vize roku 2012 v New Yorku. Většina populace vymřela na nespecifikovanou epidemii a v troskách města spolu navzájem válčí skupiny více či méně zdivočelých přeživších. Silná a ne zcela předvídatelná story o lidské vůli k životu a volbě priorit tváří v tvář beznaději s na svou dobu explicitním zobrazením násilí – jakkoli se v nejhorších momentech kamera odvrací. Obvykle mě dráždí, že ve starých filmech má krev barvu a konzistenci rajčatového protlaku, v tomto případě jsem ale za to byla ráda. A jestli si myslíte, že to nejhorší, co se vám může stát, je, že budete s rodící ženskou utíkat podzemím, tak jste na velkém omylu. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama