Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektiv na vrcholu své kariéry, zabývající se vraždami, ještě neví, že se zanedlouho jeho život změní. Stále častěji se objevující bolesti hlavy jsou příznakem vážné nemoci. Tváří v tvář smrti si začíná uvědomovat prázdnotu svého života a rozhodne se pro radikální řešení: záhadný cizinec pro něj zaranžuje vlastní vraždu. Sám si vybral. Za tři dny – neznámé místo, neznámý čas. Všechno jde dle plánu a on se ještě pouští do dalšího případu. Poháněn touhou po jeho objasnění zjišťuje spojitost mezi hledaným vrahem a osobou, která jej má zavraždit. Kdo bude rychlejší, ten vyhrává. Podaří se mu případ vyřešit a tak se zachránit? (Intersonic)

(více)

Recenze (17)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladý detektiv Emmet Young (Scott Wolf) je otřesen, když se v nemocnici dozvídá, že trpí nevyléčitelnou chorobou, která bude v krátké době znamenat velmi bolestivý konec. Když se svým trápením svěří náhodnému cizinci v baru, ten mu nabídne možnost řešení - najme neznámého vraha, který ukončí Youngův život nečekaně a velmi rychle. Jenže když se o pár dnů později Young dozví, že mu v nemocnici vyměnili výsledky a že nemocný není, začíná boj o holý život ... Film se skládá ze dvou linií, z nichž každá - sama o sobě - by nemusela být špatným filmem. Na jedné straně Emmetova nemoc a objednaná vražda, na druhé straně sériový zabiják mladých žen a pátrání po něm. Jenže někomu to přišlo slabé, tak obě linie smíchal do sebe (a to ještě tak, aby se náhodou neprotnuly), čímž z filmu vznikl ne moc zajímavý slepenec. Po herecké stránce není filmu moc vytknout - snad jen bych dal větší prostor Gabrielu Byrnemu... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

VRAŽDA PODĽA PLÁNU+NEĽÚTOSTNÝ SÚBOJ :) Pomerne veľké prekvapenie. Film síce pôsobí televízne, že až, ale mňa celkom pobavil (v tom dobrom zmysle). Pár vecí by sa zišlo lepšie vysvetliť - hlavne Gabriela Byrnea mohli viac využiť. Scott Wolf pomerne dobre zvláda svoju dospelú úlohu a môj obľúbený Tim Roth je skvelý aj keď skoro nič nehovorí. Film má dve dejové línie hlavne preto, aby to vyšlo na celovečernú stopáž, ale časť "Roth vs Wolf" bola pre mňa ako pohladenie :) Takže hľadanie sériového vraha krížené s hľadaním chlapíka, ktorý vás chce zabiť... ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je hodně slabé. Scénář má až příliš mnoho logických děr, stejně tak zpracování. Jeden příklad za všechny : při přestřelce se Emmett a najatý "vrah" navzájem postřelí. To ale nebrání tomu, aby se dál normálmě pohybovali a stihli si toho ještě dost povědět, až pak jeden z nich zemře. Vrcholem této scény je, že ani jeden nějak silně nekrvácí. A to byl začátek celkem slibný... ()

Ssoumess 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý námět, který by zabit plochým příběhem. Hlavní postavy nebyly popsány do hloubky, naopak se ve filmu vyskytuje třistašedesát vedlejších postav, které děj vůbec nikam neposunou a jsou uplně zbytečné. Hlavní zápletku prolíná druhá hlavní dějová linka, která je uplně nedotažená (a hlavně už u první mrtvoly víš jak to Emmet vyřeší). Mělo to asi působit revolučně, že se hlavní hrdina vyskytuje ve dvou příbězích zaráz, ale výsledek byl velice rozpačitý a rušivý. Roth a Byrne jsou kvalitní herci a svým umem pozvedají tento snímek z bahna. Nicméně jejich postavy byly tak špatně napsané, že ani po druhém shlédnutí jsem nepochopil motivaci ani jednoho z nich. Připadalo mi, jak kdyby kvalitní půlka filmu (kde se objasňuje jejich motivace) byla narychlo nahrazena alternativní půlkou filmu (kde se potkáváme s různými komparzisty, kteří nám nesdělí žádné nové info ani k jedné z dějových linek). Většina filmu mi připadala jako náhodný sled rozhovorů se "svědky", chození a utíkání odnikud nikam, zbytečné telefonování a ukazování náznaků ničeho. Celou dobu jsem čekal nějaký zvrat, který by alespoň jednu část objasnil, ale ono prd. Dopadlo to přesně jak jsem čekal po přečtení obsahu, neřku-li ještě blbějc. Na konec se ještě musím zmínit o hudbě, kterou snad dělal někdo kdo z toho filmu neviděl ani vteřinu. Před shlédnutím tohoto díla jsem nevěřil že v profi produkci lze dosáhnout absolutního nesouladu mezi obrazem a hudbou. Lze. Za příklad bych uvedl scénu Emmetova zběsile paranoidního útěku městem plným vrahů a závěrečný "rozhovor" mezi hlavními hrdiny. Hodně špatně. 4/10 ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Námět se mi líbil, jeho zpracování už méně. Druhá dějová linie - pátrání po vrahovi, mně připadala spíš rušivá, než obohacující. Spíš se měli tvůrci zaměřit pouze na najatého vraha, který měl pomoci ukončit život v bezvýchodné situaci. Je to skvělé téma, které dává spoustu prostoru pro zajímavé zpracování. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama