Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tommy Connors (Spencer Tracy) je vlivný zločinec, ale po spáchání loupeže se dostává do věznice Sing Sing. Za zdmi věznice se rychle rozplynou jeho představy o "prominentním" vězni a Tommy se tu stává jen číslem. Jednoho dne se dozví, že jeho snoubenka Fay (Bette Davis) měla těžkou autonehodu. Ředitel věznice je férový muž a Tommyho za ní pouští do New Yorku jen na čestné slovo. Tommy ovšem nalezne u snoubenky svého bývalého kamarádíčka Joe Finna (Louis Calhern), který je za nehodu Fay zodpovědný. Strhne se rvačka, při které Fay Finna zastřelí. Tommy přesto dodrží své slovo a vrací se do věznice, přestože je mu jasné, jaké to bude mít důsledky. (worm14)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Skvělý Spencer Tracy jako vždy, silný příběh z vězení. Rozhodně to není nadhodnocené, kulisy jsou v pohodě a Michael Curtiz určitě nepotřebuje žádná doporučení od zdejších uživatelů :-) ()

worm14 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se dal zčásti považovat za gangsterský.Nechybí akce, napětí a ani vynikající konec. V hlavní roli je skvělí S. Tracy a tohle byla jedna z jeho prvních hlavních rolí. Film netrpí nešvary, které měli podobné filmy té doby, tj moralizování, nerealističnost, řemeslné odfláknutí... Nelze jinak, než doporučit. Vynikající film z vězeňského prostředí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Preco to zase tie vystudovane filmove teoretiky. elitari tak brutalne nadhodnotili? To fakt nechapem, je to len nudna vazenska drama, ktoru nemala sancu zachranit ani skvela Bette Davis What ever Happened to bay jane, Marked Woman 1937/. Spencer Tracy ma dokonale nudil a bol zbytocny, dalej samoptny pribeh ma dokonale nudil,vatovo plane plky v strede filmu zas suverenne prevladali. Plus natocene v plnych kulisach aj na 30 . roky - to by som Curtizovi /Kasablanka 1942, Utok lehke Kavalerie 1936/ odporucal napozerat filmy takeho cecila B. DeMilla, ten vedel stvorit film v nadhernych kulisach, toto bola kulisova bieda a des -bes . 50 % ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama