Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nick Keller (Til Schweiger) nemá v životě na růžích ustláno. O práci přichází jak na běžícím páse a jeho rodina, především jeho nevlastní otec Heinrich (Michael Mendl) a jeho bratr Viktor (Steffen Wink), ho považuje za úplného budižkničemu. Jen jeho matka (Nadja Tiller) ho ještě nezatratila. Jako poslední šanci mu na úřadu práce dohodí místo uklízeče na psychiatrické klinice, kde díky jeho nepozornosti jeden z pacientů vypije půl láhve čistícího prostředku a kde se mu také podaří na poslední chvíli zabránit tomu, aby si mladá Leila (Johanna Wokalek) vzala život. Ani jedna z těchto události nezůstane bez následků. Nick dostane padáka a je úplně na dně. Leila pak svého zachránce potají sleduje a večer stojí před jeho dveřmi, v noční košili a bosá. Nick se své pronásledovatelky snaží zbavit, ale marně. Leila se rozhodla, že už s ním zůstane navždy. Nick, který ve svém životě ještě nebyl za nikoho zodpovědný, a Leila, která vidí svět užaslýma dětskýma očima, se vydají na cestu k Nickově rodině, Nickův bratr Viktor se totiž žení. Během této cesty se tento neslučitelný pár musí společně prát se životem, což je čím dál více sbližuje (lenuse)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (176)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Příběh Naboso pojednává o muži, který střídá práci za prací a nikde nevydrží dlouho. Klopýtá svým životem až do chvíle, kdy ho zaměstnají v léčebně pro duševně choré. Odtud je ještě týž den vyhozen, ale než odchází, potká roztomilou a půvabnou Leilu. Tak začíná jejich společná pouť a zajímavé dobrodružství. Příjemná dramatická komedie z pera samotného Tila Schweigera, který se postaral skoro o celý tento snímek a musím uznat, že se tohoto režijního a scénárijního debutu zhostil nadmíru dobře. Není to sice žádný velkofilm a pecka, která vám vyrazí dech, ale pohladí vás na duši svou jemností. Til si vypomohl výbornou hudební kulisou a panoramatickými scénami, které nás měkkosrdcaté vždy chytí za levou chlopeň. 75% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či tento film Til Schweiger točil ako nezávislý festivalový film, alebo ako komerciu pre nemecké multiplexy, je to niečo medzi, ale to je nakoniec jedno, podstatný je divácky zážitok. Naboso je film o relatívnosti bláznovstva, o relatívnosti vnímaní normálnosti prostredí, ktoré rozdeľujeme na ústav pre choromyseľných a "tam vonku", kde je to plné ešte väčších bláznov, častokrát priamo v rodine. No a samozrejme o láske a jej hľadaní. Film je plný nereálnych scén, dialógov a reakcií postáv, ktoré so skutočnosťou toho príliš spoločného nemajú, ale mierne gýčovitý a komediálny Schweigerov prístup k látke toto všetko do istej miery ospravedlňujú. Asi si na ňom zgustli tí najsnobskejší filmoví kritici a najväčší Hanekeho priaznivci, najlepšie ale bude sa nechať filmom proste unášať a na jeho chyby nemyslieť, načo si kaziť príjemný filmový zážitok. 70%. No a pre večných pochybovačov ohľadom vzhľadu nemeckých žien je tu ústredná krehká deva Johanna Wokalek a dve sexy prihrávačky v podobe nevesty a "rodinnej" priateľky. ()

Reklama

Pedross800 

všechny recenze uživatele

"TY NIKDY NENOSÍŠ BOTY?........NE NE.......NECHCI MÍT NOHY VE VĚZENÍ" Na celém filmu mě opravdu zaujala pouze Leila a její objevování života za zdmi psychiatrické léčebny. Sledovat její křehkou dušičku jak se pomalu rozvijí bylo nejsilnějším zážitkem a Johanna Wokalek tuhle roli zvládla výborně. S příběhem jako takovým už to bylo horší a jako celek mě neoslovil tak, jak jsem čekal. Takže mírné zklamání.... ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je mi ľúto, že sa rozchádzam s mienkou väčšiny hodnotiteľov, ale nemal by som čisté svedomie, ak by som tomuto filmu dal viac ako dve hviezdičky. Okrem sympatickej ústrednej dvojice a zahliadnutia dlho nevidenej Nadji Tiller som na tejto rainmanovsky ladenej road movie nenašiel nič, čo by ma upútalo, ba dokonca rozosmialo, keď malo ísť aj o komédiu. Verím, že Til Schweiger ešte nakrúti filmy, ku ktorým budem môcť byť štedrejší. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dvě velká WTF včera 19.01.2010. 1) Til Schweiger je režisér? Til Schweiger natočil drama a sám v něm hraje hlavní roli? Til Schweiger natočil drama, sám v něm hraje hlavní roli, a film je hodnocený vysoko nad průměr? Tak to musím vidět! 2) Jak se bastardovi z Hanebných panchartů k čertu povedlo vybrat tak perfektní soundtrack, že ačkoliv většina skladeb do snímku na první poslech totálně nezapadá (dramatické okamžiky doprovází často napůl optimistická hudba), dělá mu nezapomenutelnou atmosféru? Něco tak příjemného pro uši v kontextu s filmovými okénky jsem slyšel naposledy u (500) Days of Summer! A o čem to vlastně celé je, jaký z toho mám pocit? Jednou větou: úsměvné drama s dvěma skvělými herci, dojemným příběhem a nezapomenutelnými scénami, které ve mne bude dlouho doznívat. Ústřední melodie na klavír je dokonalá. Schweigere, já to nechápu, ale tímhle filmem jsi si mne získal snad více, než Cameron Avatarem. Ať se snažím sebevíc, větší zápor nevidím. Ne, že bych nechtěl. I´m watching You from now, Til! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama