Reklama

Reklama

Brianova píseň

(TV film)
  • USA Brian's Song (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gale Sayers se připojí v roce 1965 k týmu Chicago Bears a ujímá se nováčka Briana Piccolo, neomaleného a drzého mladíka, který je přesným opakem klidného Sayerse. jejich přátelství roste, oba soupeří o vedoucí pozici v týmu, ale Sayersův talent dalece převyšuje Piccolův. Když si zraní Sayers koleno, je to právě Piccolo, který jej povzbuzuje a pomáhá dostat se zase do kondice a vrátit se zpátky do hry. Oba muži jsou čím dál lepšími fotbalovými hráči, ale ne jeden bez druhého. Jejich přátelství dokáže překonat i ty nejtěžší překážky....
Tento příběh získal v roce 1971 cenu EMMY. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Duke90 

všechny recenze uživatele

Divím se, že je tu tak málo hodnocení... Neprávem pozapomenutý film nejen o sportu, ale také o obrovské duševní síle a vyrovnanosti, která dokáže v životě udělat zázraky pro každého člověka. Je to jednoduché a kratičké, ovšem emoce se musí vtisknout do každého správného chlapa, který chtěl někdy něco v životě dokázat a zároveň si uvědomuje, jaké je opravdové přátelství mocná a nepostradatelná zbraň pro krásný život. James Caan by dokázal k pořádným výkonům vyhecovat snad každého! ()

sator 

všechny recenze uživatele

Silný příběh... Louis Gossett, Jr. byl původně obsazen jako Gale Sayers. Několik dní před začátkem natáčení si Gossett při cvičení přetrhl Achillovu šlachu. Manažeři studia rychle najali Billyho Dee Williamse jako náhradu, takže Gossett byl v depresi, že promeškal svou příležitost. Producent David L. Wolper slíbil Gossettovi první velkou roli, která přijde. Obsadil Gossetta do ve filmu Roots (1977), role byla oceněna Emmy, která z něj udělala hvězdu. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek má tak silný příběh ze života, že se tomu v podstatě nedá vzpouzet, navíc je doprovázen podmanivou hudbou a ta výrazně napomáhá vnímání všech trablů, které hlavní postavy prožívají.. Krásné na tomhle vyprávění je pevné přátelské pouto a pravdou zůstává, že v nouzi poznáš přítele.. James Caan a Billy Dee Williams v rámci svých možností velmi dobří.. Připomínky si nechám od cesty, jsou nepodstatné.. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Nadherny,dojimavy i smutny film natoceny podla skutocnej udalosti z prostredia americkeho futbalu,v ktorom sa odohrava silny pribeh uzasneho priatelstva dvoch odlisnych hracov,ktorych nerozdeli ani zakerna choroba,herecke vykony su vynikajuce a ako celok to nema ziadnu chybu,dobrovolne sa priznavam,ze aj slzy boli...:⁠-⁠) ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Pekný film o priateľstve, no štýl podania mi príliš nesadol, je to také nesúdržné, rozkúskované, neviete, či sa to odohráva behom mesiaca alebo 10 rokov. Striedajú sa rozhovory ústrednej dvojice so zápasmi, ich manželky sa objavia viac až v závere a o deťoch sa len hovorí, ale žiadne sa vo filme neobjaví. Privítal by som, keby sa viac času venovalo ich osobným životom, lebo takto to nemá tú potrebnú silu a záver nie je taký dojemný, aký mohol byť, keď vlastne postavy príliš nespoznáme počas celého filmu. Kľudne tú polhodinku naviac by som tu privítal. Caan bol výborný, ale Williamsovi som tie vážne momenty príliš neveril. 70% ()

Zajímavosti (7)

  • Když spoluhráči jedí pizzu v nemocničním pokoji, James Caan (Brian Piccolo) říká Berniemu Caseymu (Bernie Casey) jeho skutečným křestním jménem místo jménem jeho postavy. (sator)
  • Louis Gossett Jr. byl původně obsazen jako Gale Sayers. Několik dní před začátkem natáčení si Gossett při cvičení přetrhl Achillovu šlachu. Manažeři studia rychle najali Billyho Dee Williamse jako náhradu, takže Gossett byl v depresi, že promeškal svou příležitost. Producent David L. Wolper slíbil Gossettovi první velkou roli, která přijde. Obsadil Gossetta do seriálu Kořeny (od r. 1977) a jeho role byla oceněna cenou Emmy a udělala z něj hvězdu. (sator)
  • Příběh je inspirován skutečnou postavou Louise Briana Piccola (31. října 1943 – 16. června 1970). Piccolo (James Caan) byl hráčem amerického profesionálního fotbalu v týmu Chicago Bears v National Football League. Zemřel ve věku 26 let na karcinom z embryonálních buněk, agresivní formu rakoviny varlat ze zárodečných buněk, která byla poprvé diagnostikována poté, co se rozšířila do jeho hrudní dutiny. (sator)

Reklama

Reklama