Reklama

Reklama

Život je peklo

Trailer

Obsahy(1)

Několik let žili spolu, Emily a Lee, rockové hvězdy 80-tých let, sladká sláva jim omámila hlavu, lehce nabyté peníze a slávu. Ale také drogy. Když je Lee nalezen mrtev v hotelu u kanadských hranic, život Emily se rozpadá na kusy. Zkouší začít znovu v Paříži. Smůla ji však stíhá i zde a jediné k čemu se Emily upíná je její syn Jay, který žije s rodiči Leeho v Kanadě. Dokáže však být Emily ještě dobrou matkou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Formě "Čisté" lze sotva co vytknout - Assayas ji jako obvykle zvládá výborně. Za to, že se divák nedočká ničeho, čím by film přesáhl své předchůdce v oblasti dramat drogové závislosti a snahy se z ní vymanit, může scénář. Jsme sice ušetřeni fotogenického utrpení postav, které dosud patřilo do povinné výbavy žánru (v čemž vidím chvályhodný pokus o jeho osvěžení), ale jinak se příběh šine od jedné známé stanice k druhé, navíc s nákladem černobíle zobecňujícího poměřování otců a dětí : pomalí, vyrovnaní, snášenliví lidé starého světa shlížejí ze svého kousku země na generaci propadlou kosmopolitnímu peklu šoubyznysu, v němž buď živoříte na troskách divokého mládí, nebo se zahnízdíte v kleci budovatelů kariéry. Na konci trati nás čeká něco jako krotká parodie katarze - zklamání tím větší, že svým půdorysem dílo nápadně připomíná jednu z nejjímavějších povídek Francise Scotta Fitzgeralda "Znovu v Babylóně". Kdo ji četl, stěží se může vyhnout srovnání a na jeho základě Assayasův snímek pochválit. (Vydavatel českého DVD předložil našinci "Čistou" pod pochybným názvem "Život je peklo" a v tom největším možném ořezu, který zahazuje skoro polovinu každého Gautierova záběru.) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Maggie Cheungová v úlohe ženy, ktorá po smrti partnera a následnom väzení mení miesto pobytu, zamestnanie, návyky. Za snahou o zmenu je túžba starať o syna, zvereného súdom do starostlivosti svokrovcov. Civilný a uveriteľný portrét dušou nezávislej rockerky, zo zásady odmietajúcej životný štýl prispôsobovania sa pri ťažkom vyrovnaní sa s obmedzeniami života bez drôg a mužského zázemia. Každý, kdo sa aspoň otrel o prostredie alternatívnej hudobnej scény si tu nájde to svoje. Ukazuje tiež vratkosť profesijných priateľstiev, či kamarádstiev založených len na známostiach iných. Príjemné prekvapenia môžu niekedy pripraviť zdanlivo konvenční ľudia. Dej sa odohráva v rôznych štátoch, hovorí sa v ňom rôznymi jazykmi, film tak osloví i multilingvistov. 70% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

„ Je snadné být statečný, když jde všechno dobře. Ale když se život zkomplikuje , je to nezvyklé a zvláštní“. Jedna partnerská hádka ze které Emily dostane, jako obvykle, stříkačka se „snem“. Ale probuzení je tentokrát krutější, její druh Lee je mrtev a ona nemá alibi. Po propuštění z vězení si musí udělat pořádek ve svých vztazích a v sobě samé. Teď je pro ni nejdůležitější získat zpět svého syna a jeho lásku. Výborná Maggie Cheung, tentokrát v neobvykle civilní roli a unavený a stárnoucí Nick Nolte ve filmu o prohrách, šancích a životních prioritách. A k tomu nádherná hudba. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Môj šiesty a zatiaľ najlepší Assayas. Kto ho nemá rád, nemal by to ani skúšať. Načo? To bude asi príčinou nízkeho priemeru, pri tak výbornom filme. Príbeh fiktívnej Courtney Love a jej vysporiadavania sa s tým byť “clean” a zvládnuť, že ju nenávidí celý svet, vrátane vlastného syna. Scéna v zoo neskutočná, Maggie Cheung na nomináciu. Nolte tiež. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama