Ma mère

My Mother

Francie / Portugalsko / Rakousko / Španělsko, 2004, 110 min

Rozpočet $-miliónovTržby USA $71,616Tržby Celosvetovo $1,022,148(10.11.2009)

Provokativní, nicméně s postupujícím dějem čím dál tím více nudné. O jednotlivých postavách toho nelze mnoho říci a celé to nakonec vyznívá do ztracena, aniž by divák nabyl nějakého ucelenějšího dojmu.(15.2.2007)

Tenhle film hodnotím tak vysoko ne proto, že by se mi tolik líbil (jako zase všeho s mírou, že), ale proto, jaký rozporuplný pocit ve mně zanechal a jak dlouho jsem ho po jeho skončení nemohla vyhnat z hlavy. Celkem se podivuju účinkování Isabelle Huppert - nemůžu se ubránit pocitu, že tahle role byla pouze sprosté mrhání jejím úžasným talentem, a vůbec celá ústřední dvojce matka-syn mi spíš než co jiného přišla značně ujetá a antierotická. Nehledě na to, že závěr byl už skutečně daleko za hranicí vkusu. Soudě podle komentáře bych měla s hodnocením jít o několik bodů níž, ale jak říkám - pro ten pocit, jaký jsem z toho všeho ve výsledku měla, míň než ty 4* zkrátka dá nemůžu.(3.1.2011)

Po Pianistce hraje Isabelle Huppert hlavní roli v dalším psychologickém filmu o zvrhlých sexuálních praktikách. Podle mého jde o ještě úchylnější film než Pianistka. Citlivějším povahám by mohl na nějaký čas rozvrátit psychickou rovnováhu. Naturalisticky ztvárněné sexuální scény. Mládeži do 18 let nepřístupno. (řežou se skalpelem a pak do té rány strkají prsty a podobně a zejména poslední sekundy jsou opravdu silný kafe)(18.8.2006)

Dosť nudný film, ktorý okrem perverznosti nemá čo ponúknuť. (ale za to, že som nad ním ešte niekoľko týždňov rozmýšľal, mu musím dať o hviezdičku naviac)(9.7.2008)