Reklama

Reklama

Ma mère

  • Portugalsko Minha Mãe (více)

Obsahy(1)

Horké léto, Kanárské ostrovy, znudění turisté hledající jakoukoli zábavu… Sedmnáctiletý Pierre utlouká čas s rodiči u moře a proplouvá životem se stále zasmušilejším výrazem ve tváři. Bezmezný obdiv k matce, touha podobat se jí a být jí nablízku ho přivádí až na samotný práh sexuální perverze a zmaru. Matka a její „přátelé“ zasvěcují Pierra do praktik, o kterých se nahlas ve slušné společnosti rozhodně nemluví. Lze si v takovém prostředí vůbec zachovat chladnou hlavu a hlavně vyváznout doslova se zdravou kůží? Filmová adaptace románu Georgese Bataille z dílny francouzského režiséra Christopha Honoré. (ČSFD)

(více)

Recenze (10)

fredisek 

všechny recenze uživatele

Hledejte Boha v sexu a lásku v perverzi. No, nevím, jak moc je to platné, spíš je to pozérské a rádoby šokující. Ma mére překvapila otevřeností, možná až moc velkou. Dalo by se to natočit méně naturalisticky, jelikož v tě hromadě odpudivých scén se málem ztratil příběh. Ale není to prvoplánový film, který by stavěl pověst na soft pornu pro otrlého diváka. Christophe Honoré natočil lepší filmy, ale až po Ma mére. Možná takový začátek kariéry byl víc než vyhovující. Boom, tady jsem a nebojím se natočit něco takového. Účel světí prostředky. Znovu se na to nepodívám, ale jsem rád, že jsem to viděl. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Po Pianistce hraje Isabelle Huppert hlavní roli v dalším psychologickém filmu o zvrhlých sexuálních praktikách. Podle mého jde o ještě úchylnější film než Pianistka. Citlivějším povahám by mohl na nějaký čas rozvrátit psychickou rovnováhu. Naturalisticky ztvárněné sexuální scény. Mládeži do 18 let nepřístupno. (řežou se skalpelem a pak do té rány strkají prsty a podobně a zejména poslední sekundy jsou opravdu silný kafe) ()

Reklama

space weaver 

všechny recenze uživatele

Tady hrála Isabelle Huppert výjimečně druhé housle, protože veškerou pozornost na sebe strhl skvělý Louis Garrel. Tento film mě dost zasáhl a jelikož mám pár minut po shlédnutí, tak silně rezonuje. Ne kvůli otevřené "zvrácené" sexualitě, zde teda bohatě obsáhlé, ale primárně kvůli tomu psychickému stupňujícímu tlaku, který mladého Pierra zasvětil do světa jeho matky. Velmi silný a nepříjemný zážitek, který jen tak z hlavy nevymažu. ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně nudná sračka o perverzní bohaté rodince. Matka se ráda kurví, a tak naučí kurvení se i svého mentálně postiženého synáčka. Tudíž se kurví dva. Sem tam diváka vytrhne ze stereotypu nějaká ta scénka, kde si třeba vzájemně olížou zbytek stolice z prdelního vývodu, či se skalpelem mírně pořežou. Teď nemluvím o dvojici matka se synem, ale o dvojicích syn s nějakou děvkou. Zlatý hřeb filmu na diváka čeká až v závěru, kdy konečně dojde k, celý snímek předesílanému, incestu, který se ovšem odehrává v tak černé tmě, že si člověk chvilkami připadá, jak v okupované vesničce někde v Kongu. Tohle člověka jistě 2x nepotěší, takže kdo nedisponuje enormně vysokou představivostí, ten bude mít z té závěrečné scénky ještě větší hovno, než z celého nezáživného zbytku. Byl jsem odvážný a koukl na něco nového. Byla to kokotina. Vícekrát to neudělám. S filmy tohoto žánru už si nepřeji mít nic společného. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

New French Extremity ako remeň, to sa proste nedá zaprieť. Je to zvrhlé, je to zlé, je to tak úchylne, že som mal pocit ako by som sledoval film Passoliniho. Začal som to sledovať v práci s kolegyňou a po 30 minútach ma prosila nech to vypnem. Perverznosť ktorá tento film ukazuje, a niekedy ani nie priamo, je neúnosná. Dej sa točí okolo mladého Pierra a jeho matky, neskutočnej ženy ktorá dychtí iba po zábave, alkoholu a sexu. Patrične svojmu synovi predstaví zaujímavú škálu podobne orientovaných dievčat, ktoré milujú neviazaný sex a majú to radi okorenené nejakou úchylkou. Keď po pár minútach zomiera otec Pierra, jeho matka ho dostane na 100% do tajov týchto zverstiev. Samozrejme neviazaný vzťah je aj medzi nimi dvoma. Je to čudesné, iné, plné odzrkadlenia najtemnejších ľudských túžob. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama