Reklama

Reklama

David Gordon je oblíbený spisovatel sci-fi příběhů, jehož román Dragoban slaví velké úspěchy. Právě se dokončuje filmová adaptace a nakladatelka Tina čeká na rukopis druhého dílu. David však před dvěma lety přišel o manželku Marii a stále se ze své ztráty nedokázal vzpamatovat. Když se mu naskytne příležitost adoptovat problematického osmiletého Dennise, nabídku přijme, zejména když zjistí, nakolik se mu chlapec podobá. Extrémně introvertní dítě se nedokáže začlenit do kolektivu. Věří, že pochází z Marsu a je na Zemi pouze na čas, než splní výzkumný úkol. Je přesvědčen, že sluneční paprsky jsou pro něj škodlivé, proto tráví dny ve velké papírové krabici a ven vychází jen v noci. David se s ním pomalu sbližuje a svým pochopením překonává jednu bariéru za druhou. Podaří se mu přesvědčit ho, aby krabici vyměnil za silný ochranný krém a sluneční brýle. Přistupuje na Dennisovu hru, která je velmi působivá. Přes veškerou snahu a toleranci však narůstá napětí, vyvolané problémy, které musí David kvůli Dennisovu chování řešit se sociálními pracovníky i pedagogy. K pomyslné explozi dojde poté, co Tina tvrdě odmítne Davidovu novou knihu o malém mimozemšťanovi a dožaduje se slíbeného pokračování Dragobanu. Dennis po jeho výbuchu uteče z domu a David, který tuší, že by mohlo dojít k neštěstí, horečně přemýšlí, kde ho hledat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

larelay 

všechny recenze uživatele

Velmi prijemny film pre nenarocnych "obycajnych" divakov, ktori si chcu po praci pripadne cez vikend pozriet nieco, po com si povedia : skvelo som si oddychol. Herci su vyborni, stopaz akurat, film je krasne optimisticky a clovek si povie, ze tie deti nie su az take hrozne :) V prvej polovici filmu ocenujem skvely humor sestry hlavneho hrdinu :) ()

Mashak 

všechny recenze uživatele

Mám pro Johna slabost a to nejsem gay! Tenhle film jsem si připustil k tělu hned od začátku. Nejdřív jsem s úžasem sledoval jak spolu John a Joan diskutují. Bylo to jako v dokumentu, prostě bratr se sestrou. Klouček podivného zjevu Bobby Coleman také upoutá hned napoprvé. Také se mi líbilo, že hlavní hrdina vše nezahodí protože prozřel, ale prostě jen zvolí jiný exit na dálnici života a přesvědčí o správnosti tohoto rozhodnutí i své okolí. Vskusně je do děje také zakomponována milostná linka. Prostě jsem byl osloven a tak to má u filmu být! ()

Reklama

Una111 

všechny recenze uživatele

Takový prapodivný koktejl: za základ použijeme závažné téma, přilejeme (ne)přiměřenou dávku amerického nevkusu, doplníme dvěma třemi špetkami líbivého sentimentu, okořeníme hrou na Marťana, to všechno smícháme se sympatickým projevem hlavního hrdiny a dojímavým vzhledem dětského herce... a máme tu koktejl opravdu nevídané chuti! - - - Napoprvé mne tenhle film docela zaujal, ale když jsem ho (nedobrovolně) musela shlédnout podruhé, už jsem to nevydýchala tak snadno! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Navzdory niektorým nelogickostiam ( chlapec z Marsu nemôže jesť jedlo z Venuše ako tvrdí, ale pozemské áno - nemal som pocit, že je chlapec nezvládnuteľný ako sa to prezentovalo navonok ), je tento rodinný film o spisovateľovi, ktorý si adoptuje "podivné" dieťa, veľmi príjemným prekvapením. John Cusack v podstate nezmizne z plátna a je to dobré, lebo podáva výborný výkon. Ocenil by som aj hudbu a výber pesničiek, ktoré pomáhali dotvárať atmosféru. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak má první recenze na novém ČSFD :-). Jako u každé změny to asi bude chtít chvilku na aklimatizaci... Dítě z Marsu mně nebavilo. A to hlavně díky dětskému hrdinovi. Ten hošík mi byl totiž nesympatický natolik, že kdyby místo něj obsadili Marťana Alzáka (kterého fakt nesnáším), tak by mi pořád nevadil jako Bobby Coleman. Cusack se snažil i Zounar, který ho daboval, ale slzičky by to vyždímalo jen z málokoho. Kdosi tu napsal, že je to odlehčená dětská verze Světa podle Prota což by i mohlo platit za předpokladu, že tohle je opravdu light verze. K-Paxovi se to nevyrovná ani náhodou. Dávám za 2 hejblátka promítající fotky na strop. * ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • 20 minut před koncem řekne David (John Cusack): "Je to tak, že se tam ukážu na 20 minut, a pak se vrátím." (HappySmile)
  • Film se natáčel od 2. května do 7. července 2005. (HappySmile)
  • Film je inspirován knihou "The Martian Child", kterou napsal David Gerrold. (Pumiiix)

Související novinky

Cusack si adoptuje Marťana

Cusack si adoptuje Marťana

21.04.2005

Štúdio New Line Cinema pripravuje filmový prepis sci-fi poviedky Davida Gerrolda pod názvom THE MARTIAN CHILD. Má ísť o mix rodinného filmu a sci-fi, niečo medzi Rodičovstvom a E.T.-m, s netypickým… (více)

Reklama

Reklama