Reklama

Reklama

David Gordon je oblíbený spisovatel sci-fi příběhů, jehož román Dragoban slaví velké úspěchy. Právě se dokončuje filmová adaptace a nakladatelka Tina čeká na rukopis druhého dílu. David však před dvěma lety přišel o manželku Marii a stále se ze své ztráty nedokázal vzpamatovat. Když se mu naskytne příležitost adoptovat problematického osmiletého Dennise, nabídku přijme, zejména když zjistí, nakolik se mu chlapec podobá. Extrémně introvertní dítě se nedokáže začlenit do kolektivu. Věří, že pochází z Marsu a je na Zemi pouze na čas, než splní výzkumný úkol. Je přesvědčen, že sluneční paprsky jsou pro něj škodlivé, proto tráví dny ve velké papírové krabici a ven vychází jen v noci. David se s ním pomalu sbližuje a svým pochopením překonává jednu bariéru za druhou. Podaří se mu přesvědčit ho, aby krabici vyměnil za silný ochranný krém a sluneční brýle. Přistupuje na Dennisovu hru, která je velmi působivá. Přes veškerou snahu a toleranci však narůstá napětí, vyvolané problémy, které musí David kvůli Dennisovu chování řešit se sociálními pracovníky i pedagogy. K pomyslné explozi dojde poté, co Tina tvrdě odmítne Davidovu novou knihu o malém mimozemšťanovi a dožaduje se slíbeného pokračování Dragobanu. Dennis po jeho výbuchu uteče z domu a David, který tuší, že by mohlo dojít k neštěstí, horečně přemýšlí, kde ho hledat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

misterz 

všechny recenze uživatele

Cusack vo svojom typickom kabáte a síce v zaujímavom námete, no predsa len v priemernom príbehu. A na záver samozrejme nemohli chýbať citečky pre nenáročného diváka, tak ako obyčajne. Ide proste o komédiu na Cusackovský spôsob, žiadna vyslovene pohroma, avšak od dobrého filmu to má ďaleko. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Dloho jsem se bránil tomuhle filmu a to i skrze to, že Cusack je můj oblíbený herec. Asi je to tim, že vždycky čekám průser od dětské hlavní postavy. Co se týče toho kluka, tak ten mi byl fakt otravnej, ale myslim, že to bylo tim, kdo ho hrál, protože ten příběh má potenciál. Cusack hraje svůj standart, Peet je milá kamarádka, kluk má problém osobnosti, který je celkem originální... Proto 4*, ale váhal jsem. ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Hodnotím pouze průměrně za snahu tvůrců vtlouct mi hlavní morální poselství basebalovou pálkou do hlavy. Být podivín je prý v pořádku, ale přesto to malí Marťani nemají na Zemi jednoduché. A neměly by úřady velebit člověka, co je ochoten zasvětit život problémovému dítěti a ne snažit se dostat děcko zpátky do děcáku? Nečekejte druhý K-pax. ()

majkl44 

všechny recenze uživatele

Sám bych tento film asi nevyhledával, ale když už jsem ho viděl, tak jsem nelitoval. Je to příjemná podívaná, která ze začátku působí trochu pochmurně, ale brzy se objeví i vtipné momenty. Vztah otce a syna je často brán jako napjatý, co teprve, když je syn z jiné planety, že? Líbilo se mi, jak se to všechno snaží oba v rámci možností vyřešit. Možná je to tím, že oba procházeli svými osobními špatnými zážitky. Ještě mě napadlo, že radu jak vychovávat dítě z jiné planety by mohli všichni hledat u rodičů Kentových ;-) ()

Cassandra 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkná pohádka, hlavně proto, že v hlavní roli filmu vystupuje milý, chápavý telepat, který, ač se nikdy nestaral o dítě, přesně ví, jak se k němu chovat, co má kdy říct, aby ho uklidnil apod. Ta hádka před závěrem je tam nejspíš kvůli "povinnému konfliktu před koncem". Ještěže jej hraje Cusack, díky němu ta role působí trochu lidsky. Film je dobře zpracovaný a nějaká myšlenka se taky najde, ale je příliš nalakovaný narůžovo. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Film je inspirován knihou "The Martian Child", kterou napsal David Gerrold. (Pumiiix)
  • Film se natáčel od 2. května do 7. července 2005. (HappySmile)
  • Sourozenci Cusackovi hrají sourozence. (HappySmile)

Související novinky

Cusack si adoptuje Marťana

Cusack si adoptuje Marťana

21.04.2005

Štúdio New Line Cinema pripravuje filmový prepis sci-fi poviedky Davida Gerrolda pod názvom THE MARTIAN CHILD. Má ísť o mix rodinného filmu a sci-fi, niečo medzi Rodičovstvom a E.T.-m, s netypickým… (více)

Reklama

Reklama