Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ostřílený mariňák Shane Wolfe už má za sebou celou řadu náročných úkolů, tentokrát ho ale čeká zcela výjimečný úkol, a to zajištění bezpečí pěti dětí zavražděného bezpečnostního experta ministerstva obrany. Shane je postupně donucen vyměnit svůj arzenál zbraní a potápěčských kombinéz za plenky a jídlo pro děti. Kromě zločinců musí zkrotit mladou rebelku Zoe, zasmušilého čtrnáctiletého Setha, osmiletou fanynku bojových umění Lulu, tříletého Petera, o dva roky mladšího Tylera a v neposlední řadě jejich excentrickou rumunskou pečovatelku. Přestože jsou pro něj běžnou rutinou smrtelně nebezpečné mise, jeho představa o přežití v drsných podmínkách dostane reálnou podobu teprve v okamžiku, kdy je postaven tváří v tvář každodenním rodinným povinnostem. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (17)

  • Bradley James Allan na filmu dělal jako bojový choreograf, v závěrečných titulcích uvedený pod jménem Bradley Allan. Dva maskované ninjy ve filmu představují kaskadéři Huang Ming Jian, Peng Zhang, Bradley Allan, Joe Eigo a Allen Keng. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy Shane Wolfe (Vin Diesel) pátrá po pravé identitě rumunské pečovatelky (Carol Kane), objeví se v policejních záznamech následující: Helga Popescu, Miss Československa 1978, občankou USA od roku 1995. (Pepinec)
  • Při wrestlingovém zápase jeden z diváků drží ceduli John 3:16, což odkazuje na známou wrestlingovou frázi Steva Austina „Austin 3:16“. (Chris Masters)
  • Při natáčení se stala i malá nehoda: Na scénu měl přijít kačer a klovnout Vina Diesela do ucha. Když se záběr opakoval potřetí, kačer asi usoudil, že něco dělá špatně, a místo krátkého klovnutí se do ucha zakousnul a nechtěl pustit. Diesel vyskočil, ale vydržel to až do konce dialogu. (HappySmile)
  • Domácího kačera Plummerových Garyho si zahrálo celkem 6 kačerů. Každý z nich uměl něco jiného: létání, nošení předmětů, kvákání, sezení, klování. (HappySmile)
  • Kapitán Bill Fawcett, v snímku ho ztvárnil Chris Potter, pracoval v Americké armádě během První světové války. Vydával zde humoristický oběžník pro členy své jednotky Captain Billy's Whiz Bang. Ten se stal základem pro vydavatelství Fawcett Publications, které má ve stáji kromě dalších časopisů a knih i komiksy s populárním Kapitánem Marvelem. (imro)
  • Producenti poskytli režisérovi Shankmanovi 56 milionů dolarů, což pro ně byla rozumná investice. Už během prvního březnového víkendu totiž Ochránce v severoamerických kinech vydělal 30,5 mil. dolarů a celkový zisk byl něco přes 106 milionů. (imro)
  • Záporáci v závere filmu používajú pištole Heckler & Koch USP-45, SIG-Sauer P226 a Desert Eagle, ako aj karabínu M4A1 s granátometom. (ČSFD)

Související novinky

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

Vin Diesel jako vyměklý terminátor

23.05.2011

Projekt se sice jmenuje lákavě – The Machine – a Diesel si v něm zahraje kyborga, navrženého jako ultimátní zbraň, ale neradujte se. Scénář napsali ti samí lidé co Noc v muzeu a půjde o rodinnou… (více)

The Rock leze na skálu

The Rock leze na skálu

30.08.2007

Dříve nebo později to postihne každého filmového svalnatce náhlý přechod od drsné akce k rodinné komedii, v níž si hrdina, který předtím lámal vazy padouchů jako suché pařezy, musí poradit s hordou… (více)

Lak na vlasy podruhé

Lak na vlasy podruhé

04.03.2006

Pláč diváků po zhlédnutí rádoby komedie Ochránce ještě nestačil ani utichnout a režisér Adam Shankman už nám chystá další nadílku. Dostal totiž od New Line Cinemy nabídku režírovat remake… (více)

Tatínek Rock

Tatínek Rock

30.11.2005

Snad všichni velcí akční hrdinové si nakonec po sérii filmů, v nichž pod jejich rukama skonalo mnoho nepřátel, odskočili k tomu, aby si natočili nějakou příjemnou rodinnou komedii, v nichž jejich… (více)

Reklama

Reklama