Reklama

Reklama

Princezna ledu

  • USA Ice Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že její fyzikální projekt je úspěšný a může jí vydělávat peníze. Na přeborech, kde závodí společně s Gen, je tak dobrá, že trenérka, v obavě, aby její dceru nepřipravila o postup, dá Casey schválně nové boty, které jí rozedřou nohy do krve. Casey je její zradou hluboce dotčena... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (95)

klerik 

všechny recenze uživatele

Horda rodinného klišé a korčuľovanie bez poriadnej choreografie. Potešilo ma, že šlo o trochu inú zápletku (a iné zatriednie postáv na dobré a zlé) ako je to omielané v sérii Ľadové ostrie. Kamera je odfláknutá a to je pri športovom filme mierna katastrofa... V odstate sympatické, ale ak chcete vidieť niečo menej výrazné a ako tak zábavné, radšej siahnite po OHEŇ A ĽAD (ĽADOVÉ OSTRIE 4)... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Sportovní pohádka z produkce Walt Disney pictures o tom, jak se z mladého talentu na fyziku stane krasobruslařka. Příběh zaměřením pro mladé dívky, kde nechybí nic patřičné. Skromné děvče jdoucí za svým snem, přísná a upřímná trenérka a nepřející matka. Snímek je natočen jak se sluší a patří. Nenásilná forma vyprávění přinášející především fakt, že když jde někdo usilovně za svým snem a dá toho všechno k překročení všech překážek, úspěch se vždy dostaví. A tak ve finále ukápne nejedna slza. Snímek je sice bez humoru, ale dívkám po divácké stránce povznášející pocit přinese. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, která má inspirovat mladé dospívající holčičky, aby se stali úspěšnými krasoblusařkami. Upřímně si ale myslím, že takový pocit by to mělo vyvolat ve všech, a já mám tyhle pocity ráda, že mě film dokáže inspirovat k novým věcem, ale tohle ne. Bylo to až příliš jednoduché. Hlavní protagonistka si stoupne na led mezi profesionální sportovkyně a bruslí nakonec lépe než ony, a ještě je to učí, jak to dělat správně? WTF? Na mě až moc pohádkové a málo reálné. Navíc mi tam chyblo nějaké pořádně drama a gradace příběhu. Nové brusle a vztah s matkou to nezachránilo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka od Disneye, která doufá, že se zalíbí všem a tak se přetvařuje na všechny strany. Krasavice jménem Hayden Panettiere bohužel není hlavní postavou filmu, takže má znatelně méně prostoru než Michelle Trachtenberg, která si chce splnit svůj Americký sen. Podle mě by většina diváků raději sledovala cestu hvězdičky z Heroes než, pro mě obyčejnou a tuctovou, Michelle. V 95 minutách se mladší nebudou tolik nudit, což pravděpodobně Disneyům vyhovuje, ale přesto nejde o žádnou výjimečnou záležitost, kvůli které by se miliony dívek dali na krasobruslení. ()

Colour 

všechny recenze uživatele

Film má zopár blbostí (odkedy stoja všetky výdaje okolo krasokorčuľovania tisícky dolárov?) a veľa klišé. Som alergická na zobrazovanie americkej strednej školy, no zrejme bol scenárista uvedomelý a veľa do tejto oblasti nerýpal. Keď sa niekto snaží natočiť film o komplikovanej ceste za snom, musí mať: 1)presvedčivého výborného herca 2)dobrý psychologický profil 3)prekážky. Herečka je sympatická, snaží sa, no vyčítať z jej tváre akúkoľvek zanietenosť ku krasokorčuľovaniu alebo fyzike sa len tak ľahko nedá. Charakter postavy tiež nie je dotiahnutý do konca. Posledné mínus - pochybujem, že na okresnej súťaži by boli také dobré krasokorčuliarky, ktorých vystúpenia pripomínali skôr tanec na ľade. Medzi teenegerskými filmami patrí k tým lepším. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (5)

  • Matka Casey zmíní v úvodu filmu francouzskou spisovatelku George Sandovou, která kvůli svému pohlaví užívala mužský pseudonym. (Matej.Mirejo)
  • Za Michelle Trachtenberg zaskakovali 4 krasokorčuliarky. (corona)
  • Michelle Trachtenberg (Casey Carlyle) nikdy predtým nestála na korčuliach. Kvôli filmu sa 10 mesiacov učila profesionálne korčuľovať. (misterz)

Reklama

Reklama