Reklama

Reklama

Princezna ledu

  • USA Ice Princess (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Casey se snaží získat stipendium na Harvard. Přijímací komisi ale musí předložit samostatný projekt. Rozhodne se zkombinovat své dvě vášně - fyziku a krasobruslení. Chodí se dívat na tréninky mladých krasobruslařek a vytvoří projekt, který radí krasobruslařkám, co mají na svých pohybech zlepšit. Nakonec začne sama trénovat pod vedením matky své spolužačky Gen, přísné a náročné Tiny Harwoodové. Ta objeví její nesporný talent, a Casey se ze začátečníků dostává rovnou do juniorek. Aby si na trénink vydělala, nabere si spoustu brigád, čímž ovšem trpí její příprava do školy. Matka jí krasobruslení zakazuje. Casey také zjistí, že její fyzikální projekt je úspěšný a může jí vydělávat peníze. Na přeborech, kde závodí společně s Gen, je tak dobrá, že trenérka, v obavě, aby její dceru nepřipravila o postup, dá Casey schválně nové boty, které jí rozedřou nohy do krve. Casey je její zradou hluboce dotčena... (TV Nova)

(více)

Recenze (95)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Pohádka od Disneye, která doufá, že se zalíbí všem a tak se přetvařuje na všechny strany. Krasavice jménem Hayden Panettiere bohužel není hlavní postavou filmu, takže má znatelně méně prostoru než Michelle Trachtenberg, která si chce splnit svůj Americký sen. Podle mě by většina diváků raději sledovala cestu hvězdičky z Heroes než, pro mě obyčejnou a tuctovou, Michelle. V 95 minutách se mladší nebudou tolik nudit, což pravděpodobně Disneyům vyhovuje, ale přesto nejde o žádnou výjimečnou záležitost, kvůli které by se miliony dívek dali na krasobruslení. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Christophe Beck: 1. Reach - Caleigh Peters ,2. If I Had It My Way - Emma Roberts ,3. Get Your Shine On - Jesse McCartney ,4. You Set Me Free - Michelle Branch ,5. Reachin' For Heaven - Diana DiGarmo ,6. No One - Aly & AJ ,7. It's Oh So Quiet - Lucy Woodward ,8. Get Up - Superchic(k) ,9. I Fly - Hayden Panettiere ,10. Just a Dream - Jump 5 ,11. Bump - Raven-Symone ,12. There Is No Alternative - Tina Sugandh ,13. Unwritten - Natasha Beddingfield , ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když chce CIA naučit nový triky, sleduje krasobruslařky a jejich matky." Tak na tom rozhodně něco bude, ale přesto si mne svět zubatých bruslí nikdy nezískal. A taky jsem neutrpěl fyzikálním vzděláním jako Casey, takže jsem si nemohl vypočítat trajektorii letu při trojném skoku. Kdybych to totiž uměl spočítat, tak bych mrskal jednoho čtverného Cimrmana za druhým až by se flitry blýskaly. No nic, nebudu závidět. Tohle je totiž tradiční disneyovská limonáda, takže jsem byl napětím bez sebe, zda ji trenérka přijme přijme pod svá křídla, maminka pochopí a rolbař ji povozí na rolbě. Ano, až takhle jednoduché to je, ale pro příznivce skoků, kroků a piruet tohle nemusí být úplně ztracený čas. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Taková oddechovaka, od který by se radši nemělo očekávat vůbec nic. Ale ženský krasobruslení, na to se dá koukat a nenudí to, což je hlavní. Navíc Michelle Trachtenberg sem si oblíbil v Eurotripu ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Roztomilá limonáda od Disneyho a pokiaľ upustíte z prísnejších kritérií, nemusíte byť sklamaní. Ak čakáte realistický dej, tak ste na zlej adrese, radšej sa pripravte na hutnú dávku klišé a pátosu a taktiež výborne zvládnuté scény na ľade, ktoré potešia každého krasokorčuliarskeho fanúšika. Ani vtipy nie sú až tak trápne ako v Denníku pricenznej a pre mňa veľkým kladom je aj účasť dvoch seriálových hviezd - Michelle Trachtenberg a Hayden Panettiere. Hoci väčšina divákov by možno radšej sledovala cestu hviezdičky z Heroes ale mne to vyhovuje takto, Michelle mám predsa len o dosť radšej. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ledové ostří 7? Sbírat poznatky o fyzice nebo plyšáky z ledové plochy? Uspokojit matku nebo sebe (citově)? Harvard nebo Trojitý lutz? A nebo obojí s bonusem okatého rolbaře, co přijede svoji princezně vyžehlit kluziště až před dům - samozřejmě nepřipoután a bez SPZ? Jestli máte zájem tyto otázky řešit, dotankujte si k mému hodnocení klidně plnou nádrž - pokud ne, sledování Ice Princess je pro vás stejně marné jako bruslení na Máchově jezeře. V červenci.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ničím neurážející klíšoidní příběh o popelce, která k vítězství znenadání přišla. Tentokrát však v odvětví jménem krasobruslení... Michelle Trachtenberg to sluší, ale to je asi tak všechno. Herecké výkony jsem ani nehledal, neb bych nic nenašel. Hudební stránka mi také neseděla, prostředí nevýrazné, příběh ohraný... Nejvíce se mi líbila "rocková" krasobluslařka, která také všechny přehrála, a to se ani nesnažila. Film na jedno zkouknutí, když zrovna nemáte co dělat a nechce se vám přepínat stanice, protože ten ovladač je ták daleko... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Pekná tvárička, obohraný scenár, len osadený do nejakého (pre niekoho ešte stále) neokukaného prostredia a oni si snáď myslia, že to budú ľudia žrať?! Že ich to tam v Amerike ešte vôbec baví. Navyše ten dramatický podtón bol len výsmechom tomu málo prirodzenému, čo vo filme bolo. 35%. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

To je tak, když slavíte Silvestra se svou širší rodinou a jistá její část si usmyslela, že tenhle skvost je to pravé ořechové ku všeobecnému, příjemnému střízlivění. Se švagrovou jsme si dělaly prdel a dopředu jsme si říkaly, co teď kdo v tom filmu řekne a udělá. Jen zdůrazňuji, že jsme to ani jedna neviděly. Tak jsme se u toho nasmály, neboť jsme se trefily zcela do všech předpokládaných událostí, včetně té rolby. A to jsme si myslely, jak už nepřeháníme a ona se tam na tom rybníku přece jen ukázala! ... no konec. (asi jsem měla napřed napsat "spoiler", co?) Nicméně až moc přeslazená, teen limonádka. Dvě hvězdy za tu srandu, kterou jsme si se švagrovkou, u punče a uzeného s křenem, užily. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Další rodinný film od Disneyho, a další film na téma jak jedna holka ke krasobruslařskému úspěchu přišla. Těžko říct, proč filmaře tak táhne svět krasobruslení, protože mám pocit, že tohle už je ve filmu vyčerpané a probrané téma a pokud někdo nepřijde s něčím opravdu originálním (jako byl například geniální film Ledově ostří), tak to vždy musí dopadnout tak, že v tom lepším případě to bude průměrný film, na který se dá koukat a kde si každý najde něco zajímavého, díky čemu ho ten film nebude nudit, a v horším případě to nadchne jen málokoho a u televize bude většina lidí zívat nudou. A tohle je tedy naštěstí ten lepší případ, kdy Disney vsadil na klasický osvědčený scénář a ono to, ostatně skoro jako vždy, dokonale funguje. Film nikterak nenadchne, ale už od začátku je asi každému divákovi jasné, jak tohle dopadne, a na konci se skutečně žádné překvapení nekoná. Zkrátka je to normální rodinný film více cílený na teenagery, který nevybočuje ze zajetých kolejí a který není ničím víc nežli průměrným filmem o splnění jednoho dívčího snu. Nic víc, nic míň. A jako takový na mě zafungoval, a proto se nerozpakuji udělit mu průměrné tři hvězdičky, protože ruku na srdce, tak špatné, abych to házel do podprůměru, to zase nebylo. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy s krasobruslařskou tématikou, což je nakonec to jediné, co Princezně ledu vynáší dvouhvězdičkové hodnocení. Ačkoli nemám absolutně nic proti odreagování se u teenagerovského filmu, kde člověk opravdu nečeká žádný kulturní zážitek, tohle bylo i na mě příliš naivní a limonádově ploché. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ještě nikdy jsem neviděla něco tak sladkého...tohle je film vystavěný z cukru, který prezentuje krasobruslení jak krásný sport pro každého...Ráda vás jako amatérský krasobruslař vyvedu z omylu. Hlaví hrdinka si skáče trojité lutzy jak po másle, přitom většina krasobruslařů je k dokonalosti dovede až za rok. (Samotný Tomáš Verner se trojitého axela učil 2roky!) Její pohybový rozsah je na dívku tuším 19letou nevídaný, stejně jako je nevídané, kde se naučila piruety, které tam předvádí. Já sama nedokážu po dvou sezonách ani piruetu na jedné noze, natož ve dřepu. Je pravda, že intenzivním tréninkem s trenérem se to dá do ucházející podoby celkem rychle naučit, naše hrdinka však začíná na romantickém rybníčku. Celý film provází přeslazené pohledy, dialogy ze kterých přímo kape cukrované klišé a výsledek filmu je jasný už po prvních pěti minutách. Navíc lední vystoupení doprovází hudba s textem, která je na šampionátech zakázaná (pokud to tedy nebyla pouze zvuková kulisa k filmu). Uhlavní nepřátelská krasobruslařka se tasí v závěrečném vystoupení různými návleky na brusle, ale nevím jestli by jí to povolili.... Hlavní hrdince celou dobu stačí staré ošuntělé boty, které jakoby volaly, že nepotřebujete vybavení, abyste se stali nejlepšími. Další omyl. Krasobruslařské boty pro vrcholový sport musejí být vystužené, aby odolaly zátěži při doskocích a musejí být dobrou oporou pro kotník a holeň. Úmysl trenérky degradovat výkon hrdniky novu koupí mi byl jasný okamžitě a přesto že se hrdinka vymlátila, celková jízda by byla stokrát horší, protože profesionální brusle vás nutí stát rovněji, máte jinde těžiště a ze začátku skoro ani nedovedete jet rovně...Princezna ledu je zkrátka filmový brak snad po všech stránkách, jediná postava, která to trochu zachranuje je Skákací prcek (snad jediná doopravdová juniorská krasobruslařka). Tu jednu hvězdičku má za to, že mě i přes mé sebeovládání děj na chvíli vtáhl a druhou, že mám chut si jít po dlouhé době zase zabruslit... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +herci, charaktery postav, příběh –scénář, děj, nevýrazná hudba, chybí vtip, emoce/// Michelle jsem viděl nedávno ve filmu Eurotrip a tam mě okouzlila. Tady se to říct nedá. Nevím zda to byl účel tvůrců, aby po celou dobu vypadala jako ošklivé káčátko čekající na proměnu, která se nakonec moc nedostaví. A nebo zda chtěli vykreslit osud obyčejné holky. O to více potěší některé jiné charaktery postav a jejich vývoj. Zářným příkladem je Hayden Penettiere, která se promění z dříve velké rivalky na velkou kámošku. Stručně řečeno, ale ve filmu krásně rozvedeno. Za záporné postavy bych tady snad mohl považovat obě matky. Nevím jak by na tohle reagovali dívky mezi 10-15 lety, ale já mít takovou matku… Jinak je to film, který se tváří spíše jako drama pojednávající právě o vlivu matky na dceru. Nebo jinak si nedokážu vysvětlit proč jsem se třebas nesmál a rovněž romantická stránka ustoupila do pozadí. Určitě tenhle film řadím mezi slabší, i když je mám rád./// Celkem 45%/// ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto hlavně proto, že v hlavní roli hraje Michelle Trachtenberg. Nepřekvapilo, ale vcelku jsem se nenudila, místy mi to vtáhlo do děje. Odpočinkové, proč ne. 3* ()

Brygmi 

všechny recenze uživatele

Casey je pilná studentka, která ze všeho nejvíce touží dostat se na Harvard. Ale pak jednoho dne stoupne na led a zjistí, že má talent a všechny předpoklady pro to, stát se krasobruslařkou. Ech.. Nemohu si pomoci, ale tomuhle filmu jsem prostě nemohla věřit ani sekundu. Takhle to prostě v životě nechodí a chodit nebude. To už se spíš milionář zamiluje do prostitutky... Co se týče obsazení, tak skromnou, milou a nadanou Casey ztvárnila Michelle Trachtenberg, pro kterou mám určitou slabost už od dob Buffy. No… Hezoučká je sice pořád, ale scénář se k ní zrovna pěkně nezachoval a její po všech stránkách dokonalou postavu nelze mít rád. Spíš jí budete přát, aby spadla a zlomila si obě nohy. Jako velký klad vidím Hayden Pannettiere (ano, po krasobruslení přišlo roztleskávání). Taky se občas chová nelogicky, ale Hayden hrát umí a má v sobě zvláštní kouzlo. Stačí jediný úsměv a vás napadne, že ten film možná není zas až tak špatný... Ale... on je, no. Přiznávám, jsem asi příliš krutá a zaujatá. Princezna ledu je přece jenom určena mladšímu publiku (dvanáctileté holčičky to jistí). Já bych ale řekla, že v téhle kategorii se dají najít i lepší věci. Přeci jenom, i ten Deník princezny byl zábavnější a natočen aspoň s kapkou umu. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Moje oblíbenkyně z Eurotripu (Michelle Trachtenberg) v příběhu o mnou neoblíbeném sportu. No, hlavně že se na ni můžu dívat:-) ()

Reklama

Reklama