Znáte tu situaci, kdy před odchodem do věčných lovišť ještě procvakáte programy a něco vás zaujme tak, že u toho už čiperní zůstanete? Konečná stanice byla oním budíčkem a nestačím se divit znuděným vůkol. Já jsem si bandu šťavnatých figurek podezřelých z vraždy i "přehrávající" úúúúžasnou Zdenu Studenkovou v roli kyselé policajtky náramně užila, pokud bych to měla shrnout, tak jedině slovníkem jedné babičky z nádraží: exaktně to bylo irelevantně reálné a mě to víc interesovalo než iritovalo.(30.4.2007)

Na tomhle filmu je až příliš znát divadelnost původní předlohy. Škoda, že se autoři neodrazili k více filmovému vyprávění a nevyužili toho, co jim docela zajímavý námět nabízel. Expozice jednotlivých postav i celková dějová kombinace jsou až příliš divadelně toporné a nezachránily to ani vkládané flashbacky. Ze zapomenuté stanice, kde se zasekly postavy bez budoucnosti, looseři a podivné existence, se dalo vytěžit mnohem mnohem víc. K jedné důležité věci ale tahle komedie rozhodně ukazuje - i po patnácti letech k tomu, že jsou naše dvě kinematografie stále pevně prorostlé, a to nejenom tím, že ve slovenských filmech účinkují čeští herci a v českých zase naopak, ale i výběrem témat, filmovým pohledem, atmosférou a celkovým naladěným svých filmů, dokonce si půjčujeme i režiséry...(29.4.2007)

• Oskar

Neobratný pokus o převod hry Radošinského naivného divadla do filmu. V kině by to bylo utrpení, ale viděl jsem to v televizi a taky jsem se ošíval samou nudou. Stoletá Zdena Studénková se pořád ještě drží - zuby nehty - mezi krasavicemi, ale pod těmi vrstvami make-upu už není tak dobrá herečka, jak si pamatujeme. Asi vyšla ze cviku, protože na Slovensku se netočí prakticky žádné filmy a její role v soap opeře "Medzi nami" a dabing nekonečného množství telenovel v ní vyvolaly návyk na direktivně-afektovaný projev venezuelských majitelek olivových plantáží . Ten sálá i z její policajtky. Po půl hodině hysterického přehrávání se chce zařvat: "Polejte ji kýblem vody!" Josef Abrhám a Josef Somr se zase tak soustředí na správnou výslovost slovenštiny, že to odpoutává pozornost od toho, co hrají. Příběh je banální, hudba rušivá, herci s dvěma třemi výjimkami nejistí. 30%(23.8.2006)

Naprostý souhlas s tím co tu tvrdí kleopatra, i já jsme tenhle snímek vnímal stejným způsobem. Zaujal hned začátek s chytlavou hudbou a celkem příjemnou režií. Opravdu svěží vánek, který je jen dalšm důkazem, že nejhorší filmy se točí u nás. Dokonce i ten Josef Abrhám, který v naších filmech předvádí jeden hrozný herecký výkon za duhým mě tu zaujal. Zdejším studeným hodnocením však nejsem absolutně překvapen, chápu jej. Konečná stanica působí velmi amatérským dojmem a to se mi právě tolik líbilo. Úžasně inovativní a osvěžující zážitek. Znovu bych se samozřejmě nepodíval.(30.4.2007)

Po dlhej dobe veľmi príjemé prekvapenie zo Slovenskej filmovej kuchyne, pri ktorom som sa výborne bavil a nebyť toho naozaj hlúpeho konca (Chlumský sa celý film pohráva z poriadnou finálnou pointu), bolo by to možno aj za plný počet. Radošínci rulez!(30.8.2006)

• Radko

Babička Katarína Kolníková urobila najrozumnejšie, keď väčšinu tejto úbohosti prespala. Jej občasné výroky, vo chvíľach, keď otvorila oči, patrili k tomu najlepšiemu, čo Konečná stanica ponúkla a tiež dôvodom, prečo nehádžem celok rovno do odpadu. Výkony slovenskej "hereckej elity" patrili k tým, vďaka akým by sa malo Ministerstvo kultúry SR vážne zamyslieť nad tým, či sa vôbec oplatí podporovať tzv. štátne divadlá, z ktorých tieto persóny prevažne pochádzajú.(2.1.2010)

• jojinecko

Kvalita, ale aj kvantita slovenskej filmovej tvorby za posledných 10 rokov je bohužial veľmi slabá (výnimka M.Šulík)... Konečná stanica spadá do podpriemeru a tie dva body sú s veľmi prižmúrenými očami... Štepkove príbehy sú späté skôr s Radošínskym naivným divadlom, ktoré má niečo do seba... Konečná stanica je však jedna veľká nuda, v ktorej sa sem-tam nájde nejaké príjemné oživenie, dokonca aj vtipné (keď sa zjaví Milan Lasica napr.)...Aspoň si pár hercov po dlhom čase zahralo vo filme:)(17.4.2006)

• Slarque

Pánové Abrhám a Somr si pocvičili slovenštinu, režisér se snažil zavděčit publiku jakousi senilní variací na erotiku, humoru bylo poskrovnu a detektivka nudila (navíc jsem pachatele poměrně rychle uhodl). Největším vtipem bylo obsazení autora příšerné kolovrátkové hudby do role oběti.(26.8.2006)

• zahadna

ja som sa pri tomto filme teda dosť nudila...hviezdičky dávam tak akurát hereckému obsadeniu...(10.11.2008)

Na tenhle svěží, lehce poetický, trochu patetický a vcelku úsměvný film s malou detektivní zápletkou se mi moc příjemně koukalo.(4.5.2007)

• jhrasko

Autorsky premárnená príležitosť, ktorej poetika a čaro Radošincov je prispatá tak ako babička Kolníková driemajúca v čakárni, ktorá je vlastne jej jediným zdrojom humoru. Exaktne povedané, všetko je relatívne.(29.10.2010)

Hodně zajímavé surrealistické panoptikum, kde čas nehraje roli a neplyne lienárně, ale díky tomu to celé vypadá hodně zajímavě. Škoda slabé kamery a hudby, které film mohly pozdvihnout o hodně výš, ale takto jej srazily bohužel do průměru. Čeští herci mě překvapili docela slušnou slovenštinou.(29.10.2010)

• Rocket

Asi tak ako každého, aj mňa potešila správa o novom slovenskom filme...zbytočne. Až počas neho som si všimol, že na mojich hodinkách nemám sekundové ručičky, že mi nevypukalo jedenásť kukuríc a že by si mali v kine trochu poupratovať. Nielen preto, že film je vyplnený samými nudnými pasážami ako: teraz je čas na vtip, ukážme peknú slovenskú prírodu,... . Navyše film nemá žiadnu pútavú zápletku, herci si neuvedomili, spoločne s režisérom, že opustili divadelné dosky a hrajú v celovečernom filme, a čo sa týka žánru ,,komédia" som sa ja osobne najviac zasmial na fakte, že komédia. Takže čo napísať na záver? Pomerne neznámy režisér Jiří Chlumský svojou snímkou nerozvíril kľudné vlny slovenskej kinematografie a nám divákom zostáva už len dúfať, či sa to podarí aspoň Martinovi Šulíkovi svojím Slnečným štátom. PS:Pôvodne som chcel dať odpad, ale k daniu jednej čestnej hviezdy ma presvedčil fantastický výkon Petra Rána vo vedľajšej úlohe :)(22.3.2005)

• Greny

byla to hořce nekomediální hořká komedie(29.10.2010)

• klokyn

Pravdupovediac film o ničom. Síce sa mi na to nepozeralo vyslovene zle a bez problémov som to dopozeral dokonca, ale bol to jeden z filmov, ktorý nevyzerá uveritelne, herci hrajú divadelne a zle a zápletka je len v pozadí nudných dialógov. Nechápem, prečo bolo v programe pod názvom tohto snímku napísané slovo "komédia". Vôbec sa totiž nezhoduje s obsahom.(27.9.2007)

• ivonca

Absolútna nuda. Nikto by ma neprinútil pozrieť si ten film znova a strávit pri ňom opäť päť hodín svojho života. Alebo trval menej? Nechcite to zistiť. A jedna hviezdička?Tá je pre Petra Rána.(23.6.2005)

Napriek môjmu neskonalému obdivu k Radošinskému naivnému divadlu musím priznať, že tento film je iba slabým odvarom toho čo dokážu "radošinci" ukázať a ponúknuť divákovi na javisku. Bohužial tu sa stráca nielen silná výrazová stránka predstavenia, ale aj všetky pekné myšlienky, ktoré môže Konečná stanica ponúknuť.(4.2.2011)

peter rano is the BEST(18.1.2006)

• Weirdman

1/10(20.5.2007)

Tri hviezdičky za snahu, žiaľ poetika Radošínskeho naivného divadla sa asi nedá vo filme zachytiť a hlavne vystihnúť(aj keď sa rád nechám o tom nejakým iným režisérom presvedčiť), napriek tomu, že sa tu "Radošínci" na čele so pánom Štepkom vyskytujú celkom hojne.(6.6.2008)