Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kolem roku 1900 Američan Francis Oimet (Shia LaBeouf), prostý mladík z nuzných poměrů, již v dětském věku pracuje jako nosič golfových holí. Pomalu si k tomuto sportu buduje náklonost a jeho vzorem a idolem se stává golfový mistr Brit Harry Vardon (Stephen Dillane) přezdívaný „golfový elegán“. Francis tak začne snít o tom, že jednou bude hrát golf také a ve svém pokoji po nocích trénuje. Jeho otec (Elias Koteas) má však k synovu snu odmítavé stanovisko a golf je podle něj hra pro bohaté, mezi které samozřejmě nepatří a která jemu samému a jeho rodině nic nepřinese. Francis se však nehodlá podvolit otcovu přání, aby se vyučil a pracoval v obchodě, a chce se zúčastnit mistrovství amatérů. Otec nakonec svolí pod podmínkou, že pokud prohraje, golfu se nadobro vzdá. I přes skvělé výsledky, které Francis na turnaji předvádí, se mu kvůli závěrečné chybě nepodaří postoupit a v turnaji skončí. V roce 1913 pak Francis pracuje v obchodě se sportovními potřebami a na golf už pouze vzpomíná. Jednoho dne jej přijde navštívit sám prezident golfové asociace a nabídne mu účast v nadcházejícím US Open, neboť si asociace přeje mít v turnaji jednoho amatéra. Francis však tuto nabídku odmítne kvůli slibu, který dal otci. Když ale na vlastní oči spatří hrát na hřišti Harryho Vardona, změní názor… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Film, který jsem jen tak začala sledovat během sobotního dopoledne v televizi a za nedlouho jsem byla velmi ráda, že jsem na něj narazila. Příběh o mladém Francisi Ouimentovi, jehož ztvárnil vždy sympatický a skvěle hrající Shia LeBeouf, mě hned chytil a s potěšením jsem sledovala jeho pěkně natočený golfový sen. Moc se mi líbily vedlejší postavy anglických golfistů, zejména Harry Vardon (Stephen Dillane) byl prostě okouzlující. Oceňuji hudbu, emocionální závěr, který mě dojal...a to jak výhra tak i přátelství Francise a jeho malého nosiče golfových holí. Filmy o splněných snech s dobrým koncem mě vždycky potěší. :) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nestoudně sentimentální kýč, který dokázal jedinečné - proměnit sentiment ve svou velkou přednost. Básnička s jednoduchými až triviálními slůvky, sepsanými do nádherných, myšlenkově vyspělých veršů. Vytkl bych jediné, a to viditelnou zkratkovitost a střihačův spěch zejména v první polovině, díky čemuž sice film ani na chvíli nenudí, ale zase si nedokáže připravit dostatečně pevnou emocionální půdu pro závěrečný dojemný happyend. Ovšem Bill Paxton se opravdu projevil jako skvělý režisér, který ví, jakými prostředky ukotvit zcela všední látku mimo dosah průměrnosti, přímo v oblíbených a nezkalených filmových vodách. 75% ()

Reklama

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Americký název filmu bych trochu poměnil. The Greatest Game Ever Seen. Mohlo by se zdát, že příběh outsidera, který porazí ty nejlepší profesionální hráče golfu, bude trapně americký. Nikoli. Billovi Paxtonovi se podařilo natočit výborné sportovní drama, kdy až do posledního úderu holí jste napjatí, jak turnaj dopadne, přestože to už skoro sto let víme. Shia LaBeouf pro mě znova dokázal, že je excelentním hercem. ()

Duotone28 

všechny recenze uživatele

Filmik fakt potesil...presne takto by som si predstavoval filmovu zabavu na oddychovy nedelny vecer...Trosku by som mu vytkol...ze obcas som vedel, kde ta golfova lopticka skonci...ale inak parada. Lubili sa mi aj moderne efekty (napr.letiaca lopta) ako boli nenapadne zakomponovane do tohto oldschool interaface filmu...kedze dej sa odohraval nejakych 100rokov do zadu...fakt fajn. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Obrovská pohoda ma sprevádzala počas celého filmíku. Golfové filmy majú svoje čaro, teda v prípade, že sú kvalitne spracované a tento rozhodne patrí medi ne. Samozrejme ak je film podľa skutočnosti, scenáristi sú zahojení, už len to presvedčivo podať. Občas mi chýbalo trošku viac napätia, no až taký veľký problém to nebol. Film navyše disponuje výbornými kamerovými zábermi z ihriska, zaujala ma aj hudba, no a samozrejme Shia, ktorý sa nenápadne šplhá ku hviezdam. Dúfam, že mu Bay to lano neprestrihne. 80%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Ted Ray se v playoff opravdu sám vyřadil a nahrál 78, ale Harry Vardon nahrál 77 a ne 73, jak ukazuje film. Francis Ouimet měl skutečně 72. (Chundys)
  • Skutečný Francis Ouimet a Eddie Lowery zůstali celoživotními přáteli. Když Ouimet zemřel v roce 1967, Lowery byl jedním z lidí, kteří nesli jeho rakev. (freelex)
  • Filmovalo sa v kanadskom meste Montreal a v neďalekom golfom klube Kanawaki. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama