Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejlepší horor, který jsem v poslední době viděl. Neskutečně atmosférická záležitost (sledováno v noci o samotě) se strhujícím koncem, která mě navíc ani chvíli nenudila (jak jsem tak trochu čekal). Herecké výkony jsou velmi dobré (i děti) a strašidlo působivé. Potěšil mě i závěr, který je někde na pomezí happy-endu a bad-endu. Tento neznámý film mohu jenom doporučit, pro hororového fanouška takřka nutnost. Absolutně nechápu, jak tomuto může někdo dát jenom jednu hvězdičku. PS: Ten, kdo vymyslel český název, je idiot. Horror movie of the year ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Niesom si istý ani ako hodnotiť. Klasická ghost-hororová žánrovka s Ally McBealovou (to nepatrí k tej klasike, to je vskutku neobvyklé herecké obsadenie), ktorá obsahuje už bežné klišé scény (hlavnej hrdinke nikto spočiatku neverí a myslia si, že je len prepracovaná alebo že má z iného dôvodu "zahmlené videnie"). Aléé, na druhej strane sa na to celé až do konca pomerne dobre pozeralo, atmosféra určite nebola zanedbateľná, odhalenie tváre hlavnej záporačky Charlotte taktiež stálo za to a záver navyše vôbec nič nepokazil, ako to už bohužiaľ býva zvykom, že keď ste s filmom spočiatku spokojní, konečná pasáž vám domrví celý dojem. Fragile ale našťastie nebol oným prípadom. A aj preto dávam štyri. ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Český názov filmu (akého amatéra už toto mohlo napadnúť?) je ako zo zlého hororu, no chvalabohu ma neodradil. Brilantne zvládnutú réžiu a atmosféru tohto snímku kazí len hlavná predstaviteľka Calista Flockhart, ktorej hororom je asi len jej vlastný život. (Tak toto je fakt dementný komentár, radšej to nečítajte!). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Calistu "Kost a kůži" Flockhart jsem neměl nijak v lásce (románek s Fordem, Ally...), ale tady přesvědčila, že dokáže průměrné výrazy a vyjádřit nadprůměrný strach (i když ona vypadá jako vyděšená pořád). Nicméně mě zaujala méně jako např. Richard Roxburgh nebo Elena Anaya. Atmosféra (můj oblíbený artikl) je tady fantastická, většinou uvěřitelná a tísnivá. A ono tajemné 2. patro je na výsost působivé, zaprášené, temné a samo o sobě depresivní. Ten strašáček by tam vůbec nemusel být, jelikož není vůbec strašidelný. Vůbec lekačky (nebo spíše ty dramatické scény) se tu moc nepovedly. Konec byl místy dost standardizovaný, pointa však byla překvapivě dojemná a milá. Chtělo by to vylepšit strašáka a stašidelné scény a bylo by to skoro plné hodnocení. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch filmů o prokletém místě, kde straší a ubližuje duch. Námět je už nespočetněkrát zfilmován a určitě i líp než Fragile. Duchové různých bytostí hrají velkou roli, většina filmařů se snaží přijít z co nejohavnějším stvořením a přitom zapomíná na budování atmosféry. Tady je to řekl bych, že přesně naopak a je to dobře. Balagueró víc dbal na atmosféru, která postupem času a zjištění nových informací víc a víc houstne, takže nakonec nemusí používat dnes již ohrané strašidla trhaně lezoucí do všech směrů, nahoru, dolů. Dokonce ani nemusíte mít strach, že režisér ukáže ducha někde na začátku, nechává si ho pěkně až do poslední půlhodinky, která (musím uznat) má dobrý spád. Dobře odvedená filmařina, jenž určitě víc potěší než zklame. 70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama