Reklama

Reklama

Nepřemožitelné zlo

  • Španělsko Frágiles (více)
Trailer

Dětská nemocnice Mercy Falls má být zavřena a mladá sestřička Amy (Calista Flockhart) je povolána, aby pomohla s přestěhováním pacientů. Brzy ale zjistí, že v nemocnici je něco divného. Něco, z čeho mají děti strach. Říkají, že se to skrývá ve třetím patře, které je už mnoho let zavřené. Amy odhalí hrozivé tajemství a ví, že je jen na ní, aby zachránila děti před zlem, které jim nechce dovolit z nemocnice odejít… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (258)

IllIlIlIIl 

všechny recenze uživatele

Co se týká horrorů, tak Španělsko je rozhodně jedna z největších velmocí. A jelikož jsem nejdříve viděl od J. Balaguera Rec, tak jsem se těšil i na tento horror. Bohužel nedosahuje ani trochu kvalit již zmiňovaného Rec a propadá se do tuctové šedé všech jiných horrorů podobného ražení. Malým plusem je místy patřičná atmosféra a i samotný konec filmu, který není nijak převratný, ale ujde.... ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mala som zostať v Madride.“ Podobne, ako predchádzajúci horor talentovaného španielskeho režiséra Jaumea Balagueróa (TEMNOTA), aj NEPREMOŽITEĽNÉ ZLO (strašný preklad) dopláca na slabší scenár. Zato tiež ponúka zaujímavú príležitosť pre inak väčšinou nie príliš talentovaných hercov. Nevraviac o nádhernej atmosfére: hoci snímka zanecháva smutný melancholický dojem, ponúka tiež sériu riadne "nepríjemných" scén a výsledkom je najortopedickejší horor všetkých čias o hrôzostrašnom mechanickom dievčati, zlomených srdciach, opustených dušiach, smutnom svete a potrhanom ľudskom tele. Neviem, či mi pomohlo, že som film pozeral hlboko po polnoci sám doma, kým vonku nariekala zimná meluzína, ale dostalo ma to. ()

Reklama

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Španělé se rádi bojí a umí to dát patřičně najevo svými filmy, ve kterých (stejně jako je tomu v tomto) konec je logicky objasněn a vše do sebe výborně zapadne (což není u hororů zvykem). Příběh je celkem jednoduchý a lekačky kýčovité. Ale celkem vzato - film je natočen precizně a rádi si na něj ještě vzpomenete - takže proč nedat pět hvězdiček? Navíc potěší McBealová, kterou poprvé uvidíme pohybovat se rychleji než chůzí :-D ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vizuálně povedené a docela strašidelné. Docela pěkný příběh se zajímavou zápletkou, i když předvídatelnou. Nicméně mi jisté momenty přišly velmi přehnané, až fantasmagorické, a Calista Flockhart nepůsobila zrovna věrohodně. Možná za to mohl poněkud slabší scénář, který se mohl trochu víc rozvětvit a také neškodilo klást větší důraz na detaily. Všichni mi přišli až příliš zabednění či přehnaně hysteričtí. Celkově koukatelná duchařina. 60% ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Horor by to byl možná příjemný, ale řekl bych, že potenciál námětu nebyl ani zdaleka tak využit, jak měl být. Lekačky jsou minimální a s postavami se mi nepodařilo sympatizovat. Ve finále je ten film navíc tak strašně ospalý, že jsem si ho musel alespoň třikrát přetočit o kousek zpět, protože jsem neustále padal do mikrospánku. Asi po 2 hodinách jsem Fragile nakonec dokoukal a nadšený jsem zrovna dvakrát nebyl. Dle mého názoru existují opravdu lepší snímky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (2)

  • S nápadem na natočení snímku přišel režisér Jaume Balagueró poté, co viděl fotografii dívky s nemocí křehkých kostí, tzv. osteogenesis imperfekta, pořízenou na počátku 20. století. (mihran)
  • Animovaná ukázka z pohádky Šípková Růženka (1959), která je ve filmu použita, nepochází z původního snímku, ale byla speciálně vytvořena pro tento film. (mihran)

Související novinky

Další hororový talent?

Další hororový talent?

20.01.2005

Něco podobného tady už bylo. Jeden nenápadný režisér, jeden nápadný úspěch a pak následný úspěch komerční. Tenhle se jmenuje Jaume Balagueró a pochází ze Španělska. Specialista na tajemno se… (více)

Reklama

Reklama