Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slevinovi se právě moc nevede. Jeho dům byl určený k demolici a on se vydává za svou přítelkyní, která má však již jiného. Aby se dostal z toho všeho, půjčí si byt svého přítele Nicka Fishera v New Yorku, zatím co on je mimo město. Avšak Nickova nepřítomnost přibude na seznam jeho problémů. New York je nebezpečné místo pro život, s podsvětím plným kriminálníků a gangsterů. Ale dva z nich jsou nejrespektovanější: Rabbi (Ben Kingsley) a Boss (Morgan Freeman). Kdysi partneři a nyní úhlavní nepřátelé. Jeden druhého obviňují z nedávných záhadných vražd bookmakerů. Mezitím se Slevin seznamuje se svou krásnou sousedkou Lindsey. Jejich flirt je však brzy přerušen, když se Bossovi lidé vrátí pro Nicka do jeho bytu. Nikdo neví jak Nick vypadá a Slevin gangstery nedokáže přesvědčit, že není ten koho hledají. Slevin se tak ocitne před Bossem a dostane onu příslovečnou nabídku, která se nedá odmítnout - Slevin zabije Rabbiho syna a jeho dluh bude splacen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (755)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nechci, aby moji pozornost upoutávaly super dlaždičky v Hartnettově kuchyni, Kingsleyho čajový servis, kabát Lucy Liu .... Tolikrát omletá zápletka, tolikrát přiložená zbraň k hlavě, pořád stejné kecy pronášené se stejným "jsem nad věcí" ksichtem mi ale nedávají jinou možnost. Abych nezapomněla - ty skleněný šachy byly taky dobrý. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Každý filmový fanoušek od dob KILL BILLa ví, že pomsta chutná nejlépe servírována za studena. Bohužel o tu McGuiganovu jsem si řádně opařil ústa. Zpočátku je celá story slibně rozjetá, vypravěčsky příjemná a vtipná, bez fuckování s kadencí kulometu a sympatickými postavami. Jenže zhruba půl hodiny před koncem úplně změní tvář, vypravěčská lehkost je tatam a ke slovu se dostane překombinované rozřešení s únavnými vysvětlujícími flashbacky a početným bodycountem, kterému chybí nadhled a které tak řadí McGuiganův film mezi letošní neoriginální, mnou už dávno okoukané zbytečnosti typu ´Running Scared´. Už mě zkrátka všechny ty ultra-hyper-cool tarantinovské klony nudí! Ben Kingsley může na svého Gándího a Itzhaka Sterna už jenom se slzou v oku vzpomínat, hraje otřesně (zejména patrné v dialogové scéně mezi ním a Freemanem), některé nelogismy v ději jsou vskutku "pozoruhodné" a Josh Hartnett dokazuje, že je jenom průměrným hercem a na vážně pojaté role prostě nemá. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

U filmu s podobnými preferencemi člověk snadno podlehne mámivé iluzi, že je lepší než ve skutečnosti je. Hvězdné obsazení, veskrze pozitivní zahraniční ohlasy, snaha jít ve šlépějích „ritchiovek“. Právě poslednímu filmu Guye Ritchieho – Revolveru – se Lucky Number Slevin podobá více než je zdrávo. Rovněž je to téměř epická gangsterská historka se spoustou filozofujícího balastu, vizuálně oblbujících záběrů a pointou, která převrátí celý dosavadní děj naruby. Na vrub McGuiganova filmu nutno přičíst, že alespoň ze začátku je úžasně vtipný (až jsem byl překvapen pozdějším „totálním“ zvážněním) a že má enormně roztomilou Lucy Liu a Morgana Freemana se zásobou cool hlášek (ač mi jako drsný Boss moc neseděl). Lucky Number je filmem, u kterého se dobře bavíte a čekáte, až přijde pointa, jenž dodá příběhu zcela netušený rozměr, díky níž zjistíte že celou dobu nesledujete jenom efektivní hříčku, něco ve smyslu: Bruce Willis je osud, Josh Harnett smůla, Morgan Freeman bůh a celý film alegorie života, ale místo toho nám je v posledních třiceti minutách (třiceti minutách!) vysvětleno, že šlo o …………… založený z větší části na náhodě. Bylo to trapné, přijít po devadesáti minutách napjatého očekávání s tak lacinou pointou (vždyť mohl klidně zavolat někomu jinému, vždyť klidně mohl říct že je tím, za koho jej považují…) a ještě nám ji naservírovat na pozlaceném tácu a ne jednou, ale pro jistotu dvakrát třikrát zopakovat, že šlo skutečně celou dobu jenom o TO. Je to škoda, ale když už se někdo pustil do podobného projektu, asi věděl proč a věděl jak celý děj utnout, takže to nebude jenom výsledek bezradnosti scénáristy, ale účel. Nebo jste už zapomněli, že všechno v Matrixu má svůj účel? A účelem tohoto filmu je naštvat všechny, kterým se nelíbil Revolver. 60% Zajímavé komentáře: kleopatra, Lima, imf, 3DD!3, cab, ashton ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně příjemně mě tento film překvapil. Nečekal jsem skoro nic, protože gangsterky obyčejně moc nemusim, Josh Hartnett mi není tak úplně sympatický a i název mě podivuhodným způsobem odpuzoval. No a nakonec jsem se od první minuty výtečně bavil. Lucky Number Slevin začíná jako velmi vtipná krimi komedie s ulítlou zápletkou, v níž se všichni chovají strašně podivně, což jsem bral prostě tak, že komediální světy si mohou mez mezi logickým a debilním jednáním posunout tam, kam samy chtějí. O to víc mě překvapilo, že v poslední půlhodině se absolutně zvážní, příběh se racionalizuje a chování hlavní postavy se vysvětlí. Bohužel to vysvětlování v několika momentech dost hapruje, spokojenější bych asi byl, kdyby se v komediální rovině dojelo až do konce. Ale i tak u mne převládají pozitivní pocity. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem se zase bavil, typ humoru v tomto filmu mě naprosto vyhovoval, stejně jako děj, který začal do sebe zapadat až v posledních minutách, ale perfetkně padnul. Stejně tak neuškodili filmu různé prostřihy a hry s kamerou. Přítomnost Joshe Hartnetta, Bruce Willise ve filmu jenom prospěli. Lucy Liu byla velmi roztomilá . Nabít a zabít tu osobu co stanovila tento český název filmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

První půlka, plná rádoby cool dialogů, kdy se mají postavy slovně stírat, je čiré utrpení. Pak se začne účtovat a stírat krev ze země a McGuigan konečně nasadí té překombinované historce nějaké grády. Vysvětlující flashbacky baví, ale věrohodnost je v háji. Hartnett hraje (!), Willis kamenný jako tradičně a zbytek tak nějak přicmrndává tím, že má slavné jméno, filmové ceny počítá na metráky a snaží se působit strašně nad věcí. Rozpačitost je dojem, který to charakterizuje nejlíp, ale druhou šanci tomu už asi nikdy nedám. Slabší 3*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá i když chvílemi překombinovaná kriminálka, u které jsem se naprosto skvěle bavil díky scénáři, který si z nikoho nic nedělá a zobrazuje fakta v nejsyrovější formě a díky hercům, kterých je ve filmu požehnaně, tedy těch velkých, i když jak se to vezme. To hlavní co mě opravdu překvapilo tak byl Josh Hartnett...neměl jsem ho rád, až do doby než jsem ho v tomto filmu viděl. Zde mi připadá naprosto jiný, zkušenější a vpravdě správný herec, čímž jsem byl rád a hlavně díky tomu jsem dal tak vysoké hodnocení. Ale nebudu se upírat jenom na něj, je tu řada jiných jmen, která za povšimnutí rozhodně stojí. Ale koho bych vyvýšil ještě trochu víš tak je Bruce Willis, který jak vidno si postavu zabijáka užívá naprosto fantasticky. Skvělý film, u kterého ke konci nebudete stačit s dechem a k tomu uzemní dobrým černým humorem, u kterého jsem se prostě musel bavit. --- Charlie Chaplin dělal konkurz na dvojínka Charlieho Chaplina a skončil třetí. To je historka. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $27miliónovTržby USA $22,495,466Tržby Celosvetovo $56,308,881Tržby za predaj DVD v USA $26,780,188 //počet predaných kusov 1,670,825║ Dejovo prešpikovaná, uletená gangsterka z množstvom zaujímavých postáv. /videl v kine: 85%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Slevin je bezesporu snímkem, který má lepšího scenáristu než režiséra. McGuigan se ale s těžkým úkolem popral statečně a většinu stopáže udržuje diváka v neodolatelném napětí, které nedovolí odejít na záchod ani pro popcorn, protože jedna ztracená kostička v tomhle legu může znamenat všechno nebo nic. Rafinovanost se sice v závěru vytrácí, ale díky vyrovnanému hereckému týmu hravě snesete i závěrečný zdvih opony, který vám předvede, že... i s malým maňáskem se dá sehrát velké divadlo. A přesně to McGuigan dokázal. Takže nebudu nenasytný, přimhouřím oči a dám čtyři hvězdičky, už jen výjimečně nepřehrávající Hartnett si je zaslouží. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jason Smilovic .. Zlý pes Slevin. Zajímavá hříčka stylu a žánru. Paul McGuigan natočil velice zvláštní snímek, pozoruhodný nejen díky excelentnímu hereckému obsazení (mimo jiné moji milovaní Lucy a Bruce v jednom filmu, wow :)), kameře a hudbě. Mínusem může pro některé být až přílišná snaha vše dovysvětlit a objasnit i v době, kdy už je vše rozluštěné a jasné. 85%. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší gangsterka od Podfu(c)ku. Nečekal jsem, že kdy Harnetta snesu, ale tady je docela fajn. Skvěle zamotaný příběh, originální zpracovaní. A Lucy Liu komediálně umí. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Ultraštylizované, avšak na jedno skukunutie veľmi chutné. McGuigan, podobne ako v svojom predchádzajúcom snímku Wicker, výrazne porušuje lineárnu chronológiu narácie a navyše svoj zámer "hrať sa" manifestuje takmer v každom druhom zábere, plnom odrazovýchz plôch, jasne poukazujúcich na klamlivosť hľadáčika kamery a filmového rozprávania. Škoda toho, že najväčší twist efekt sa dá odtušiť výrazne skôr, ako prijde k jeho odhaleniu, rovnako ako aj toho, že podstatná časť stôp vedúcich k odhaleniu je zvýraznená až v nutnom "doslove". Ovšem pre priaznivcom uštipačných a cynických dialógov ako i obdivovateľov "rozprávania obrazom" - s podporou viacerých vychytených strihových fintičiek, pôjde o veľmi vydarenú chuťovku. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Skrz na skrz stylizovaná podívaná s výborným obsazením, které kredity ubírá pouze tuctový scénář. Naopak mezi příjemná překvapení lze určitě zařadit sympaticky zahraný charakter Joshe Hartnetta. Na jedno podívání-pobavení naprosto ideální, ale již při druhém zhlédnutí nemá snímek co nabídnout. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Hustě! Tak takhle mě žádný film už dlouho nepřipoutal. Sledoval jsem to fakt se zaujetím a nenudil jsem se ani chviličku. Takováhle gangsterka mi už dlouho chyběla a já jsem rád, že jsem se nakonec dočkal. Ze začátku jsem se bál, aby ta cool režie nebyla jen prvoplánovou záchranou chabého scénáře, jenže opak je naštěstí pravdou a i když je příběh samozřejmě hooodně překombinovaný, tak vše sedí jak prdel na nočník (akorát ten poslední zvrat s Lucy Liu byl možná zbytečný a vlastně ničemu nepomohl). Co se týče herců tak všichni hrají velice dobře a Hartnettovi jsem to žral i s navijákem. Bohužel to co předvádí Ben Kingsley by mohlo aspirovat na první cenu v mistrovství světa v trapném přehrávání, fakt nevím proč se tak blbě ksichtil a proč tak debilně šišlal. Tenhle film mi opět potrdil že Bruce Willis je světový drsňák numero uno. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Špatný věci nechodí jen ve trojici..... . Nečekejte překvapivou filmařinu. Jen pohodovej scénář a obstojné herecké výkony. Ale to by mohlo na pohodu stačit. Variace na skládačku příběhu je sice ohraná, ale mě to sedlo. Stejně jako po dlouhé době B.Willis. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::: Tak s Tarantinem bych to určitě nesrovnával, tenhle film je možná stejnej sport, ale určitě jiná liga ......... dokonalá pointa, dobré hlášky a herecké výkony. Je pravda, že kdyby nebylo té pointy, tak je to průměr, možná, že ani to ne, ve srovnání s tvorbou Ritchieho. Možná, že se už na to nikdy nepodívám, ale líbilo se mi to dost. Výborná krimi-gangsterka ! :::::::::::::::::::::::::::::: ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack J. Ralph: 1. Shanty by the Sea 2. After Laughter (Comes Tears) 3. In Dreams, Perhaps 4. Kansas City Shuffle ()

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

Igor ví, jak to bylo s Frankensteinem

07.09.2012

Klasický hororový román Mary Shelleyové byl zfilmován už nespočetněkrát... a ještě nás pěkných pár verzí čeká. Každá bude jiná. Nedávno dotočené I, Frankenstein australského režiséra Stuarta… (více)

Reklama

Reklama