Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V New Yorku se náhodně na Štědrý den setkává 5 lidí. Jsou propojeni sérií nevysvětlitelných příhod a s malou vzájemnou pomocí si uvědomují nový smysl svých životů. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

freddy 

všechny recenze uživatele

Miluji vánoční filmy. Tenhle se řadí k těm komornějším a depresivnějším. Můžeme sledovat lidi, kteří Vánoce z různých důvodů nemají rádi nebo je neprožívají tak, jak by je chtěli prožít. Je zde mnoho depresivních nálad a člověk místo aby se odreagoval, tak sklouzne do mírné deprese z toho, co právě viděl. Rozhodně to ale není film, který bych si chtěl pouštět na Štědrý den nebo během Vánoc, protože ta deprese z tohoto filmu přímo vyzařuje. Proto se o Vánocích snažím spíše vyhledávat vánoční komedie než dramata. Ale i přesto považuji tento film za vcelku vydařený, nic se tu výrazně nepokazilo a herci podali dobré výkony. Takže rozhodně zajímavý film, ale tak maximálně za tři hvězdičky, a to ještě s přivřeným okem... ()

Miagy 

všechny recenze uživatele

Mám rád xmas filmy, ale tento jeden mal tak nevyťažený potenciál, až to nebolo pekné. Výborný herci, príjemná atmosféra, klasický scenár zmierenia. Na film sa pozeralo vcelku fajn, žiadne americké vianočné klišé nechýbalo. Vzťahy, láska, romantika, zmierenie. Avšak niečo tomu chýbalo....preto len také priemerné 3*... PLUS: výborní herci, príjemná vianočná atmosféra, fajn príbeh o láske, porozumní, vzťahoch...MINUS: nevyťažený herecký potenciál, trochu bláznivé moemnty ( to s reinkarnáciou), ale inak fajn... ()

Reklama

Lavran 

všechny recenze uživatele

Někdo mě měl varovat, že se to zvrhne v takovou emocionální supranálož! Palminteri je něco jako mozkomor - vyždímá z diváka-nebožáka i tu nejposlednější emoci (pozn. levně) a nedělá mu sebemenší potíže uchylovat se k přeslazenému "columbovskému" kýči z dob prvních dvou dílů HP a Sám doma. Jistě chápete mou nelibost. Herecké obsazení je naopak fajn, přičemž vede stárnoucí Alan Arkin (připomíná mi mého pradědečka:)), ale to mi stejně nedává jediný rozumný důvod, proč bych neměl na Dárek zapomenout. P.S. Když už zde byla zavedena "řeč" na similaritu s Láskou nebeskou, minimálně obal a potisk DVD se k ní hlásí zcela nepokrytě, o tom žádná. Pochybuji však, že to tvůrcům (a zklamaným divákům) přineslo vůbec nějakou satisfakci. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Osamělá Rose Collins (Susan Sarandon) při návštěvě své matky v nemocnici ve vedlejším pokoji potkává tajemného muže (Robin Williams). Policista Mike Riley (Paul Walker) se pohádá se svou přítelkyní (Penélope Cruz), a stejný den potkává staršího pána, který mu tvrdí, že v něm poznává převtěleného ducha své dávno mrtvé ženy. Jules Calvert (Marcus Thomas) vzpomíná na nejlepší vánoce které prožil, když byl před mnoha lety v nemocnici. A jsou Vánoce .. den, kdy se mohou dít i zázraky... Takovéto filmy, ve kterých se prolíná několik příběhů mám většinou docela rád (Láska nebeská, Intermission nebo třeba Magnolia). Jenže k natočení takovéhoto filmu je třeba silného režiséra, jinak se z filmu stane propletenec nesmyslů, a nebo v lepším případě (jako je tento) vlastně několik na sobě nezávislých příběhů, které jsou bůhvíproč v jednom filmu. Takže .. podívat se na tento film určitě dá, ale víckrát než jednou to nemá smysl... ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh mi připomínal stolní hru "Člověče, nezlob se". Desková hra s vánočními motivy. Figurky (herecky zvučných jmen) se vydávají na cestu New Yorkem, občas se náhodou potkají a postupně poznávají, jak respektovat jeden druhého, potažmo sám sebe. Zajímavý nápad, ovšem asi jsem se málo soustředil, takže mi roztříštěnost jednotlivých příběhů divácky nesedla. Když jsem se zorientoval v počínání nějaké postavy nebo se těšil na vystoupení nějakého herce, tak filmaři většinou odskočili do jiné části příběhu. Složitost vypravování je možná záměrná, podobně jako Rosina odpověď na otázku "Proč nemáte rádi Vánoce?" Zajímavý komentář: Damiel. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • Po uvedení v kině byla vydána na 48 hodin zkušební verze DVD. (HappySmile)

Reklama

Reklama