Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 8
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 8

Recenze (571)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Zatím je to přesně to, co jsem od toho čekala. Vtipné, chytré, s charismatickými hrdinkami a dobrým příběhem. Taková americká Ulice - sakra, proč u nás nedokážou natočit podobný seriál. Se silným scénářem - nic víc nepotřebujete (Červený trpaslík taky neměl obří rozpočet a vadí to někomu?). U nás se tvůrci dokážou leda tak vymlouvat na nedostatek peněz. PS: Musím uznat, že Eva Longoria je fakt sex bomba - a co na ní teprve řeknou pánové. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Nejdokonalejší spojení krimi a komedie v seriálu, jaké znám. Tento seriál si mě získal od prvních dílů první série a zájem o něj mě neopustil ani v osmé sérii. Všechny Zoufalky i jejich partnery jsem si oblíbil, vyjma jediné. Lynette Scavo je postava, která mi pije krev a je mi děsně nesympatická. Ostatní jsou všichni na jedničku s hvězdičkou, včetně vypravěčky "Mary Alice". Pobavil mě článek o tom, že když ve Velké Británii běží v TV Zoufalky, tak je na ulici prázdno. A zaslouženě! ()

Reklama

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Je to seriál asi primárně pro ženy, takže ode mně je to spíše hodnocení "náhodného kolemjdoucího", který byl nucen shlédnout cca 8 dílů (nikoli v řadě za sebou). ... ... ... ... ... ... Ze začátku to bylo vtipné, pak už čím dál míň. Pokud to ze začátku vypadalo, že se seriál vyhne klasickému obsahu seriálů pro ženy (miluje ho, pak ne, on miluje jinou, co s tím... bla bla bla), tak i tohle nakonec tvoří kostru seriálu. Jedna hvězdička za občasné záblesky humoru. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Normálně bych dal, hlavně pro slabší pátou (ten časový posun jsem rozdýchával hodně dlouho) a ještě slabší šestou (výborný humor to má pořád, i tady jsem propukal v hlasitý smích, ale už to prostě nemá ty koule) sérii 4*, ale nakonec dám plnou, protože to je jedn z mála nijak úzce vyprofilovaných seriálů (prostě klasická rodinná záležitost, která překvapivě sedla i mě coby muži jako prdel na hrnec), který mě fakt bavil takřka po celou dobu, co jsem na něj koukal. Na rozdíl od mnoha jiných podobných seriálů mu trvá strašně dlouho, než zapadne do toho klasického neoriginálního balastu, kdy už scénáristé neví, co by vymysleli a tak dochází k typickým seriálovým jevům - nemoci, intriky, partnerské a vztahové rošády apod. Tenhle seriál má fakt duši, probírá věci (samozřejmě s jistou nadsázkou a jakými zhutněním jen na pár postav), kterým rozumím, znám je a ve svém životě je opravdu potkávám (no, tak žhavou, energickou a muckózní ekoteroristku jsem ještě nepotkal, ale rád bych :-). Naprosto skvěle vymyšlené charaktery postav, jež jsou lehce uvěřitelné a přijatelné. Susan je ve své odpornosti naprosto geniální. Tohle je přesně typ ženy, která si jakýmkoliv svým činem říká o to, aby jí dal někdo přes hubu, doslova o to prosí (ne že bych to schvaloval). prostě geniálně odpudivá. Probírat zde každou postavu je zbytečné. Prostě parádní seriál, který baví, rozptyluje, sem tam má nějaké to poselství, ale nesnaží se vás oblbnout a udělat z vás blbce. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama