Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 4
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Recenze (571)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Zjistila jsem, že bydlím v nemožně nudné ulici. Žádná sebevražda, vražda, nehoří tu, ani se nenastěhuje atraktivní záhadný soused. To všechno holky v ulici jak z omalovánek mají a jsou zoufalé. Přes tragédie, které jsem tu nastínila, je to ale osvěžující zábava a to především díky břitkému scénáři, který udržuje přesnou rovnováhu mezi nadsázkou, cynismem, mysterióznem i serióznem a ponaučeními sametového hlasu nebožky kamarádky, kolem jejíhož umrtí se všechno obtáčí. PS. z pátý řady jsem jak v Jiříkově vidění - kde je ten počáteční břit ? Jedno zrnko pryč ! ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tenhle mysteriózní (?) melodram klouže po povrchu jen na první pohled. Za těmi bílými ploty se totiž odehrávají dramata, která jsou sice z drtivé většiny slzopudnými modelovými scénáristickými konstrukty, ovšem čas od času ukážou ve své nahotě starou známou pravdu a to, že skoro všichni jsou pěkný svině a člověk může věřit tak akorát sám sobě. Nežehlete u toho! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tenhle podivuhodný mix Sexu Ve Městě, Americké Krásy, Gilmorových Děvčat a příhod slečny Marplové příliš nezaujal. Nelze však popřít, že zúčastněné dámy předvádějí výborné herecké výkony, obzvlášť u Marcii Cross je to po "mrše z Melrose Place" skutečná libovka, i když se mi tím svým uhlazeným vystupováním a budováním domečku z karet hnusí víc než plány na americkou předělávku Oldboye. Co se Evy Longoriaové týká, můžu říct jen to, že cenzura je ZLO:) Závěrečné hodnocení 70%. Pokud seriál přijde s něčím novým, dejte mi vědět, já to vzdávám. A na závěr - JAKÁ JE TERI HATCHER ZOUFALÁ MANŽELKA, KDYŽ JE KRUCINÁL ROZVEDENÁ??!! Marketingové (či nějaké jiné) oddělení Primy to zase jednou nezvládlo... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak první série skončila a mé pocity jsou trošku schizofrenní. Na jednu stranu si Zoufalky dokázaly po celých 24 epizod udržet jistý kvalitativní standard (na rozdíl od takových Ztracených), na stranu druhou nedosáhla žádná z epizod strhujícího tempa pilotního dílu (i když ta poslední se mu dost přiblížila). Jeho napěchovanost černým humorem slibovala mnohé, hned s další epizodou bohužel přišlo „vyměknutí“ a patrný příklon k latinskoamerické telenovele, nikoliv k parodii latinskoamerické telenovely. Seriál si však dokázal i přes uvolněnou formu držet atmosféru tajemna, jen mě zamrzelo, jak neobratně si tvůrci poradili s rozuzlením ústřední zápletky (vše je nám pěkně naservírováno během prvních minut poslední epizody). Pochvalu si zaslouží všechny herecké představitelky (ač na seriál nadprůměrný výkon předvádí především Felicity Huffman) a také Danny Elfman, který svým hudebním tématem dodal onen zmíněný (leč dále nevyužívaný) parodicko-mysteriózní podtón. Ze současných seriálových hitů budou právě Zoufalé manželky více vyhovovat voňavější části populace, což by platit nemuselo, kdyby bylo ubráno na melodramatičnosti a přidáno na akci, černém humoru a napětí. Jenom nevím, jestli by pak nevznikl další klon Ztracených, tedy úplně jiný seriál. Raději buďme rádi za to, co je, může být i hůř, v tomto případě podstatně hůř. 75% Zajímavé komentáře: HateBreeder, 3DD!3, Jordan, castor, kwoky ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Last but not least zprávou je, že Teri Hatcher je pořád stejně extrémně sexy... Mám rád seriály "pro ženy," které jsou citlivé a vtipné (Ally McBeal), naopak pod nos mi moc nejdou ty, které vypráví o "závažných" tématech typu "na kterou párty dnes večer půjdu", či "jaký druh vibrátoru si koupím" (Sex ve městě) a u Zoufalých manželek by se dalo říct, že se ocitají tak někde uprostřed ;-) Neberu jako zápor to, že dámy nemají o 8,468 kg navíc (a bylo by to jako v tom případě víc realistické???), oslovil mě nadhled i tajemno a snad každý v seriálu hledá něco takového, co by mohl zažít a ještě nezažil, ať se tento nachází kvalitativně i po řemeslné stránce na jakémkoliv místě toho určitého spektra. I mně to připomnělo Americkou krásu, ale spíše na pohled či poslech (předměstí, hudba...) Celkově mi to opět vychází tak na 70%, ale uvidíme v dalších řadách...každopádně je to snad nejlepší seriál, který kdy prima vysílala...což je div...ti mají totiž na seriály totálně zmatenej čich...tedy: komerční! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Možná čekáte kritiku na to jak je to nudné, nezáživné a bůhví co ještě. Berte to tak, že je to pouze můj osobitý názor na seriál jako takový a taky takový navždy zůstane. Zajímavé to sice je, příběh plný tajuplných spojitostí a sem tam se objeví scéna, která stojí za tu chvíli bez dýchání ale...Nic proti humoru, se kterým se snaží autoři probýt, prostě a jednoduše mi nesedl a ani nesedne a jsem svým způsobem rád. Ani pěkné herečky nezmění pro mě fakt, že Američani se chtěli ukázat a tak natočili seriál který se zdá být zábavný a dramatický a vlastně pro ně typický. Bohůžel pro ně ne pro mě :) (6/10) ()

T2 

všechny recenze uživatele

__Desperate Housewives: kompletná 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,073,838 //počet predaných kusov 235,325║ __Desperate Housewives: kompletná 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,038,567 //počet predaných kusov 206,333║ __Desperate Housewives: kompletná 4.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,519,222 //počet predaných kusov 64,612 ║ __Desperate Housewives: kompletná 5.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $3,001,449 //počet predaných kusov 80,060 ║ __Desperate Housewives: kompletná 6.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $2,949,674 //počet predaných kusov ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Zářivý seriálový skvost nejen pro dívky, ženy a manželky. Dokonalé herecké obsazení, v kterém se z hereček stávají postavy a osobně bych jim dával jednu cenu za druhou za jejich výkony a bezchybnost. Vedle toho scenáristická perla, která každým dílem překvapuje velmi příjemně a nabízí stále dokola nové a zajímavé pohledy na jednu malou ulici a kamarádky v ní. každá sezona přidává nové a nové nápady, postavy, linie a vše neustále spěje kupředu. Všechny seriálové fígle na nejvyšších obrátkách. A zpět k herečkám, které tohle se scenáristy drží vysoko nad konkurencí. Ať už nádherná Eva Longoria nebo chladně precizní Marcia Cross. Kdo vybíral casting zaslouží si milion dollarů, protože to je trefa do černého a každou sezonu přijde další nová/stará hvězda od Kyle MacLachlana až po Nathana Filliona. Nejzářivější perla na seriálovém nebi, která se však posledními dvěma sezónami dostala do předvídatelného a výrazně méně vtipného průměru. Naštěstí poslední sezona je za námi a snad všichni budou vzpomínat hlavně na ty vtipné okamžiky s manželkami, které si během let člověk zamiloval a současně naprosto zprotivil. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Muži se od roku 2004 častěji dobrovolně ženou do manželských chomoutů. Důvod? Záminka pro sledování právě Zoufalek. Tak to sice není (aspoň doufám), ale pravdou je, že kdyby takto vypadaly veškeré seriály pro ženy, tak by muži nedělali nic jiného, než koukali právě na ně; fotbal nefotbal. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Jeden z herecky nejlépe obsazených seriálů. Díly jsou dobře vymyšlené, že je každý vypointovaný a přitom hodně dobře navazují a určitě se nebudete nudit. Teri Hatcher je hrozně sympatická a Eva Longoria je bohyně, i když herecky asi kraluje Felicity Huffman. První dvě řady byly super (druhá byla dokonalá). Ve třetí už bylo trochu něco shnilého a dál už mě to nebavilo. Ten seriál je natočený furt dobře, ale ten koncept kombinace rodinných problémů a do toho vždy ještě nějaká záhada nejde dlouhodobě udržet. Vždyť v tý ulici se stalo už snad všechno! ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zoufalky ukazují velmi tenkou hranici mezi nevkusnou telenovelou a vkusnou telenovelou. Co je onou linií? Ironie, mystérium a nadhled – tyhle parametry v soap operách chybí, anebo jsou chybně zkalibrovaný. To je zároveň důvodem, proč k Zoufalkám našlo cestu i hodně mužů. Například já. V jedné z pětice představitelek se ale může najít i každá žena: jízlivá, svůdná, ovšem lehce umělá sexy mašinka Edie; svobodná, s touhou konečně najít toho pravého, praštěná a afektovaná, půvabná černovláska Susan; Gabriel, čekající dítě, vyvolává dojem divy z latinskoamerických telenovel – žena je to ovšem krásná (i když strašně hubená, až anorektická), vtipná, roztomile ironická a za egoistickou maskou obětavá a citlivá. U takhle pohledných žen nebývá zvykem, aby měly v repertoáru sarkasmus a nebyly jednoduché a strojené. Dále vytížená matka Lynette, zdánlivě nejméně přitažlivá, přesto s jakousi skrytou aurou dračice, žena fantasie i činu, rodinná i energická. A nakonec konzervativní Bree, Mrs. Perfect, matka odrostlých dětí řešící krizi (po)manželství, majitelka krásné postavy a vybraných mravů, leč poměrně konformní a samý vrtoch. Netradiční mix a vpravdě povedený seriál. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky : 1. Dialog – Mary Alice ,2. SheDaisy – God Bless The American Housewife ,3. Dialog – Edie ,4. Shania Twain – Shoes ,5. Anna Nalick – Band Of Gold ,6. Dialog – Lynette ,7. Liz Phair – Mother’s Little Helper ,8. Indigo Girls – Mrs. Robinson ,9. Martina Mc Bride – Harper Valley PTA ,10. Dialog – Bree ,11. LeeAnn Rimes – Running Out Of Time ,12. Joss Stone – Treat Me Right (I’m Yours For Life) ,13. Sara Evans – One’s On The Way ,14. Dialog – Gabrielle ,15. Macy Gray – Boom Boom ,16. Gloria Estefan – Young Hearts Run Free ,17. Dialog – Susan ,18. Idina Menzel – Damsel In Distress ,19. KD Lang – Dreams Of The Everyday Housewife ,20. Dialog – Mary Alice ,21. Danny Elfman – Theme , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Docela nečekaná bomba v seriálové lavině, neskutečná hlavní čtveřice, do které jsem se na první pohled zamiloval, úžasně napsané vedlejší postavy, ironický komentář Mary Alice či dojemné a překvapivě přirozené závěrečné montáže. Nejde než být nadšen z toho, co všechno se dá do jediného seriálu na malém prostoru nacpat, jen je škoda, že ironie byla v závěrečných dílech už trochu moc silná. S odstupem x let a sérií (a proměnlivé kvality jiných vztahových seriálů) člověk první sezónu docení o to víc, přestože o vrchol seriálu ještě určitě nešlo. Začátek fenoménu je to ale bezpochyby triumfální. 2. série - 70% - Od prvních dílů těžké rozčarování. Vše je ironičtější, propletenější a bohužel i slabší. Scénáristé občas působí, jako by s postavami jen mávali, hlavně Susan se začíná nebezpečně opakovat a Bree se chvílemi stává jen schematickou figurkou. Ještě lépe: S trochou nadsázky se dá říct, že si ve druhé sérii čtyři hrdinky rozdělily čtyři nálady, které má seriál vzbuzovat. Lynette je tu pro rodinnou atmosféru, Bree pro drama, Susan pro romantiku a Gabrielle pro ironický humor. Ale když už jsem si říkal, že seriál půjde pomalu, ale jistě ke dnu, chytil v polovině série druhý dech a novými motivy mě zase dostal. Zvýšilo se napětí i intenzita romantiky a ústřední záhada najednou vypadala mnohem zajímavěji než v úvodu. Sezóna tak nakonec dospěla do finále překvapivého snad ve všech dějových liniích a nečekaně dobře rozehraného pro sérii třetí. Schéma rodinného tajemství pořád funguje, stejně jako šarm hlavních představitelek. 3. série - 90% - Překvapivý šok v nejpozitivnějším slova smyslu. Ač bych tomu po zřetelně slabší předchozí řadě nevěřil, je prvních patnáct dílů tím nejlepším, co kdy Zoufalky nabídly. Každý vztah mě zajímá, každá postava už se za tu dobu dostala pod kůži, nové mají své pevné místo, některé staré se nečekaně vrací a hlavně se tajemná detektivka povyšuje na novou úroveň. A když pak herecké výkony zrají jako víno stejně jako půvaby hlavních představitelek, nelze než být na výsost spokojený. Druhé sérii jsem vyčítal, že každá z hlavní čtveřice až příliš okatě vzbuzuje určitou náladu. V poslední třetině třetí série nejsou manželky v plném počtu a hned najednou ztratí onu vzácnou komplexnost a nadčasovost a kvůli předčasnému rozřešení záhadné zápletky tak lehce ztratí náboj a musí se začít opírat jen o vztahy. I tam si ale vedou dobře a s postupujícím časem i čím dál lépe, takže s aktuálně rozdanými kartami hladově čekám na pokračování. 4. série - 80% - Definitivní potvrzení stabilní kvality a poznání, že tahle partička krásek bude ještě dlouho spolehlivou jistotou. Prošly si už ledasčím, ale pořád mají tolik elánu, až jim nejde nezávidět. Vrací se všichni, kteří mají do příběhu jen trochu co říct a já si znovu říkám, že i když jsem jim možná opět (a opět chybně) tak úplně nevěřil, dostal jsem zpátky všechno i s úroky. A přitom se překvapivě dlouho zdálo, že tentokrát už obyvatelům Wisteria Lane došel dech a z nových příběhů se stává čistý kalkul a sázka na již viděné. Vždyť první polovina sezóny jen těží z toho, co se odehrálo v závěrečných dílech té předchozí. Pak ale stačí jedna nečekaná přírodní pohroma a příběh znovu nabere takové obrátky, že musím začít odpouštět předchozí zaváhání a nechat se unášet perfektními scénáři až po úderný epilog, kterým mě Marc Cherry dostal přesně tam, kam chtěl. I tak si ale uvědomuji, že Zoufalky jsou v tomhle stádiu "jenom" velmi dobře odvedené řemeslo a i přesto, že se k příští sérii s velkou radostí vrátím, nevypadá to, že z nich někdy bude moje čistá srdcovka. Na to, abych je miloval jako nedělitelný celek, by si musely přestat někdy tak bolestivě zahrávat s hranicí mezi dramatem a ironií. 5. série - 90% - Drama až na prvním místě. Přesně tak, Despiritky poprvé převažují misku vah na stranu vážnějších linek. Ne snad, že by jim už neslušel ostrovtip a lehké sebeshazování, protože i toho si pořád užijeme dostatek, ale když jde do tuhého, spoléhá se scénář na upřímnost a emoce. Největší výhrada posledních let tak mizí v dáli. Překvapením je i raketový nákup do série, kdy je v každé epizodě vidět, jak moc si tvůrci věří a nebojí se sáhnout po dílech přímo speciálních. Ona absolutnost ale (velmi podobně jako ve stejně nabité třetí sérii) nevydrží až do konce a několik poklidnějších dílů tak do celku zcela nezapadá. Přesto je ale pátá řada jednou z nejlepších - má nejlepšího záporáka, zdravý náhled na vztahy a nechává nám pocit, že bychom s hlavními hrdinkami klidně strávili pět dalších sezón. 6. série - 90% - Ženská sestava zůstává na vrcholu sil, takže není potřeba měnit hodnocení. Všechno zůstává svižné, skvěle pointované a pořád i úžasné vtipné či naopak dojemné. Díky dokonalým guest stars (Drea de Matteo a John Barrowman) se dost možná jedná i o nejlepší řadu, které nejvyšší hodnocení uniklo jen o vlásek. Po perfektně dávkovaných zvratech a adekvátně nadstřelené záhadě sezóny ale byla situace, kdy téměř každá zoufalka bojovala se svým vlastním záporákem, přece jen trochu přepálená. Ale i kdyby jen za to, že si seriál dokáže držet vlastní tvář a přitom rozvíjet známé postavy skrz nové motivy k novým cílům tak, abych jim bez zaváhání uvěřil, nemám sebemenší chuť vůbec něco vytýkat. 7. série - 85% - Pro někoho asi už zoufalý stereotyp, pro mě zaručená divácká kvalita. Díky hereckému talentu všech zúčastněných mám pocit, že bych ve Fairview vydržel ještě spoustu let, ale i pomyšlení, že se neodvratně blíží konec, má něco do sebe. Na nejlepší sérii to letos nestačilo kvůli jediné věci, ale bohužel té nejzásadnější. Čekat na mysteriózní linku by totiž tentokrát nemělo smysl, protože kolotoč Paul-Beth-Felicia má kořeny v samých začátcích seriálu a i když občas lehce překvapí, není to zkrátka ono. Naopak na maximum se tlačí rodinné problémy, které tentokrát fungují i v té nejdramatičtější rovině a z Evy Longorie nebo Felicity Huffman ždímají životní výkony. 8. série - 85% - Spolehlivá sestava nekráčí jen vstříc konci seriálu, ale také doprostřed sezónní záhady. Otazníky tak protentokrát vyskakují zejména kolem hlavní čtveřice a díky tomu mají vztahové zápletky o to ostřejší nádech. Některým postavám nová situace vysloveně prospívá (Bree nikdy nebyla takhle úžasná), jiným naopak výrazně škodí (Susan se snad za celou sérii nerozhodla správně a její neustálá umíněnost po chvíli silně unavuje). Co se ale podařilo, je jasně patrný dojem, že konec je opravdu tady. Několik posledních epizod balancuje na hranici těžkého napětí a oddaného diváckého fandění a finálová projížďka po milované ulici přináší kromě posledního zamávání známým tvářím také pocit odpuštění za občasný dějový přešlap. Marc Cherry si ale ani jednou za celých osm let neukousl příliš velké sousto a i když si žádná série nevysloužila čistou stovku, zůstává pátá hvězda na místě. I kdyby jen za to, jak kvalitativně vyrovnané naše Desperate Housewives zůstaly a s jakou grácií si vším svinstvem dokázaly projít. () (méně) (více)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No videl jsem zatim jen prvni dva dily, ale docela me zaujali. Scenar je plnej cernyho humoru a zoufalstvi jednotlivejch manzelek a je pekne sviznej. Navic tu je i trochu tajemna okolo novyho souseda a sebevrazdy. Nejvic me zaujala Teri Hatcher, kterou znam jen ze Supermana, ale tady byla fakt uzasne na dne. Urcite si nenecham ujit dalsi dily, jsme zvedavej, jesli tohle tempo vydrzi. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem si, že to bude stereotypní feministický manifest, kde se kroužek protivných zakyslých ženštin láduje zmrzlinou a sprostě nadává na muže coby podřadný živočišný druh. Jsem příjemně překvapen. Jednak formou (filmová technologie, vizuální stylizace á la Stepfordské paničky, sunsetboulevardovský posmrtný komentář), druhak i samotným obsahem. Milé, vtipné, ironické, přijatelné. Ale i tak víc pro ženy, takže dál se dívat nebudu a tohle berte jako hodnocení prvních pěti či šesti dílů. 60% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Teď ne, maminka vyhrožuje tátovi." Čtyři praštěné ženské v hodně ujetém sousedství, jedna záhadná sebevražda a spousty vtipných podzápletek... vůbec se nestydím, že to začínám sledovat. Za osm řad naviděnou. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Před pár lety byly tyhle kámošky se mnou při žehlení a tak mi to uteklo s nimi daleko rychleji. Ne, neviděla jsem všechny díly, nicméně jsem s nimi drbala, kula nekalosti, žárlila, byla jsem snob, ronila jsem slzy, vraždila, běsnila, milovala........... ()

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama