Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Ukázka z filmu 4
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Ukázka z filmu 4

Recenze (571)

Matty 

všechny recenze uživatele

Tak první série skončila a mé pocity jsou trošku schizofrenní. Na jednu stranu si Zoufalky dokázaly po celých 24 epizod udržet jistý kvalitativní standard (na rozdíl od takových Ztracených), na stranu druhou nedosáhla žádná z epizod strhujícího tempa pilotního dílu (i když ta poslední se mu dost přiblížila). Jeho napěchovanost černým humorem slibovala mnohé, hned s další epizodou bohužel přišlo „vyměknutí“ a patrný příklon k latinskoamerické telenovele, nikoliv k parodii latinskoamerické telenovely. Seriál si však dokázal i přes uvolněnou formu držet atmosféru tajemna, jen mě zamrzelo, jak neobratně si tvůrci poradili s rozuzlením ústřední zápletky (vše je nám pěkně naservírováno během prvních minut poslední epizody). Pochvalu si zaslouží všechny herecké představitelky (ač na seriál nadprůměrný výkon předvádí především Felicity Huffman) a také Danny Elfman, který svým hudebním tématem dodal onen zmíněný (leč dále nevyužívaný) parodicko-mysteriózní podtón. Ze současných seriálových hitů budou právě Zoufalé manželky více vyhovovat voňavější části populace, což by platit nemuselo, kdyby bylo ubráno na melodramatičnosti a přidáno na akci, černém humoru a napětí. Jenom nevím, jestli by pak nevznikl další klon Ztracených, tedy úplně jiný seriál. Raději buďme rádi za to, co je, může být i hůř, v tomto případě podstatně hůř. 75% Zajímavé komentáře: HateBreeder, 3DD!3, Jordan, castor, kwoky ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zoufalky ukazují velmi tenkou hranici mezi nevkusnou telenovelou a vkusnou telenovelou. Co je onou linií? Ironie, mystérium a nadhled – tyhle parametry v soap operách chybí, anebo jsou chybně zkalibrovaný. To je zároveň důvodem, proč k Zoufalkám našlo cestu i hodně mužů. Například já. V jedné z pětice představitelek se ale může najít i každá žena: jízlivá, svůdná, ovšem lehce umělá sexy mašinka Edie; svobodná, s touhou konečně najít toho pravého, praštěná a afektovaná, půvabná černovláska Susan; Gabriel, čekající dítě, vyvolává dojem divy z latinskoamerických telenovel – žena je to ovšem krásná (i když strašně hubená, až anorektická), vtipná, roztomile ironická a za egoistickou maskou obětavá a citlivá. U takhle pohledných žen nebývá zvykem, aby měly v repertoáru sarkasmus a nebyly jednoduché a strojené. Dále vytížená matka Lynette, zdánlivě nejméně přitažlivá, přesto s jakousi skrytou aurou dračice, žena fantasie i činu, rodinná i energická. A nakonec konzervativní Bree, Mrs. Perfect, matka odrostlých dětí řešící krizi (po)manželství, majitelka krásné postavy a vybraných mravů, leč poměrně konformní a samý vrtoch. Netradiční mix a vpravdě povedený seriál. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Na Wisteria Lane najdete nové zločiny, staré zločiny a zločiny, které se dějí téměř před zraky všech. Kráska Gaby a její intriky, upjatá Bree se svými nejlepšími pomerančovými muffiny, Lynette, která ví co její manžel chce víc než on sám a potrhlá Susan, u níž nevíte, jestli je tak hloupá, nebo to jenom dělá. Tyhle dámy z Wisteria Lane tvoří jeden z nejlepších "babských" seriálů, jednotlivé díly mě dokáží zrovna tak napnout, jako rozesmát. Pokud vám připadalo, že je Sex ve městě příliš vulgární a neřeší se tam závažnější věci, u "Zoufalek" by se to stát nemělo. Jestli to berete s nadhledem a neřešíte věci jako proč se každou sérii stává holkám nějaká tragédie, je to výborná oddychovka. Navíc jeden z těch mála seriálů, který si držel kvalitu do posledního dílu. Finální série byla prostě úžasná. .Most people just go on -day after day trying in vain to keep secrets that will never stay hidden. Oblíbené postavy: Gabrielle Solis, Carlos Solis, Bree Van De Kamp ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Skutečně nikdo nevidí, že je tenhle seriál špatnej ? V mfplus uvadí jistý Jindřich Göth (prý kulturní redaktor - haha), že se jedná o kombinaci Twin Peaks a Americké krásy .... tak z tohohle přirovnání je mi skutečně na blití ... rádoby zajímavé a vtipné historky "ze života" v podání vysušených tresek (díky betelgeuse) určené pro vypatlaný mozky zmasírovaný nováckýma a prima seriály, pro paničky, který si sněj o tom, jaký by to asi bylo mít taky pěknej dům a zažívat ty "strašně zajímavý dobrodružství" .... bleeeeeeeeee ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zoufalé manželky mohou být snadno podceněny a přirovnány k obyčejné televizní kulise, určené pouze k oživení nudného večera, avšak když se člověk zadívá pozorněji, zjistí, že nabízí mnohem víc, než jen 5 ufňukaných zbohatlých paniček. Každá "zoufalá manželka" je něčím vyjmečná a charakteristická, každá má své problémy a své způsoby jejich řešení, což zajišťuje různorodost. Mysteriózní nádech skrytých vražd a jiných prohrešků z minulosti se postará o slušnou atmosféru a napomůže zpřístupnění seriálu i pro mužskou populaci a černý humor, ironie, či dokonale trapné situace poskytnou i potřebnou dávku zábavy. Zoufalé manželky jsem si docela oblíbil, dokážou mě zaujmout i královsky pobavit, přičemž se nejedná o žádný výplach mozku. 9/10 ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama